Hee hallo! Leuk dat je weer meeleest, want ik heb iets wat ik super graag met je wil delen. Vanmiddag was ik in mijn favoriete filmhuis van Enschede; Concordia. Ik ben nog steeds van mening dat ik hier te weinig kom, want het is zo’n fijne plek. Voordat ik door dwarrel over de film ga ik je eerst wat meer over Concordia zelf vertellen, dus read on!

kassaconcordia
De plek waar je je kaartje koop

Concordia is niet alleen een film, maar ook een theater en kunsthuis. Bijna alles wat met cultuur te maken heeft kan je hier vinden. Ze hebben regelmatige mooie tentoonstelling, gave optredens en draaien ze alleen films met een sterk verhaal. Wil je graag die mierzoete romcom met Channing Tatum zien? Dan zit je hier dus aan het verkeerde adres. Wel draaien ze films als ‘The Help’, ‘Twelve years a slave’ of (die ik vandaag zag) ‘The Post’ met Meryl Streep en Tom Hanks. Wat een top film was dat!

Het leuke aan Concordia vind ik de huiselijke sfeer. Er is veel persoonlijk contact met het (vrijwillige) personeel dat je helpt. Vanaf het kopen van je kaartje tot het scannen van dit kaartje bij de ingang van de zaal. Daarnaast vind ik de kleinschaligheid zo fijn. Het zijn allemaal kleine zaaltjes en je kiest zelf de plek waar je wilt zitten. Zo anders dan zo’n gigantische bioscoopzaal die toch altijd half leeg zit. Je haalt beneden je lekkere kop koffie bij SamSam en nestelt je in de fijne bioscoopstoel. Geen intens lange voorstukken of reclames, gewoon gelijk je film. Ook geen pauze tussendoor. En nu niet meteen schrikken; als je toch onverhoopt super nodig moet plassen, dan kan je gewoon opstaan en gaan. Easy as that! Net alsof je in een grote donkere huiskamer je film zit te kijken. Echt een fijne plek. En dan te bedenken dat er ooit plannen zijn geweest om Concordia te sluiten vanwege de bezuinigen op cultuur. Wat een gemis voor de stad zou dat zijn. Gelukkig bestaan ze nog en ga ik er nog heel vaak komen 🙂

concordia
Het weekoverzicht met zeer goeie films!

Ik vind echt dat we hier met zijn allen wat meer naar toe mogen gaan, want ze hebben zoveel moois te bieden. Ga eens een keer voor iets anders op je vrije (zon)dag en loop even bij concordia naar binnen. Misschien hebben ze nu iets leuks voor je of haal een foldertje op voor de aankomende weken. Studenten krijgen met hun kunst/cultuur-pasje korting en dat is heel goed om te weten, want ik zie nog te weinig geïnteresseerde jongeren hier. Terwijl het juist zo’n toffe plek is om inspiratie op te doen, je creativiteit kwijt te kunnen of even lekker naar de film te gaan.

Wat ook nog even leuk om te vertellen is dat ze een winkeltje hebben en een plek waar kunst wordt tentoongesteld. Deze plek zit aan de Langestraat en is perfect voor het kopen van een cadeautje of je vrije dag te spenderen. Laat je fantasie maar eens de loop, kijkend naar andermans werk. Keer wat anders, love it!

Wij keken dus naar ‘The Post’ en sloten daarna af met een kleine borrel bij SamSam. Ook een tof idee is om daar eerst te ontbijten. Kan je daarna lekker uitbuiken in de filmzaal. Of combineer je bezoekje aan Concordia met een daghap. Het kan hier allemaal. Ben jij wel eens bij Concordia geweest?

afsluitendeborrel
Afsluitend een borrel bij SamSam

 

Concordia Film | Theater | Beeldende kunst
Postbus 437
7500 AK Enschede
tel: 053 – 430 09 99
info@concordia.nl
http://www.concordia.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s