Joehoe leuke mensen! Het toffe aan mijn (soms insane) drukke werkleven bestaande uit drie baantjes is dat je veel afwisseling hebt. Zo mocht ik voor één van die banen taarten jureren bij een bakwedstrijd, georganiseerd door een studenten volleybalvereniging genaamd Harambee. Blijkbaar kom ik plausibel genoeg over om mij als jurylid te vragen en wie wil er nou geen taart testen voor zijn of haar werk?? It’s a though job, but somebody has got to do it. En zo nam ik deze zware taak dus maar op mij.

V. V. Harambee is de grootste studenten volleybalvereniging in Enschede en hierbij verklaar ik ze tevens als de leukste, want wat een gezelligheid heerst er in de kantine! Dikke aanrader als je in Enschede wilt gaan studeren en nog een sport zoekt. Of een leuke nieuwe volleybalvereniging zoekt om bij aan te sluiten, omdat je altijd al hebt gevolleybald (lastig woord wel). Bij Harambee wordt je gegarandeerd enthousiast ontvangen, met – als je even geluk hebt – misschien wel taart.

Harambee is gevestigd in de sporthal van de universiteitscampus en maakt gebruik van de sportkantine (waar vast ook vele andere sportverenigingen huishouden). Er hangt een heerlijke authentieke sportkantine-lucht (een mix van afgetraind zweet en frituur) en het moment dat ik water wilde bestellen (‘Water.. JAN HEBBEN WE WATER?’ Nee. Wel bier) wist ik dat ik bij een echte studenten sportvereniging aanwezig was. Héérlijk. Ik kreeg deja-vu’s naar mijn studententijd een jaar geleden en besefte mij dat ik dit toch wel een tikkeltje gemist heb.

de taarten worden aangesneden
Meneer Mime let vooral op het ‘snij-gevoel’ wat bij het aansnijden van de taarten komt kijken

Enfin. Ik zei dus dat ik taarten ging jureren en dat deed ik niet alleen. Naast mijn in de jury zat Rene, Meesterbakker van STOET Enschede. En daarmee was ik maar wat blij. Een extra kenner in de jury konden we wel gebruiken met al deze taarten. Beginnend aan dit hele tafereel waren we een beetje sceptisch. Het betreft toch een studenten volleybalvereniging en wij zagen de pisang-ambong cupcakes en boswandeling-taarten al voorbij komen. Gelukkig viel dit mee. Hoewel een klein workshopje taart bakken voorafgaand aan de wedstrijd misschien wel op zijn plek was geweest voor sommige deelnemers. Het merendeel voldeed niet aan het ‘Heel Holland Bakt niveau’, maargoed. Ik werd benoemd tot Janny en Janny was mild vandaag. Die vond deze taarten niet vies, maar wel gewoon heeeeeel bijzonder. Ze kregen allemaal 10 punten voor effort. Behalve de kwark-taart uit het pakje. Die kreeg -10 punten voor effort. En de witte walvis taart dan weer +11, want die was qua looks en smaak zeer goed.

Er zaten enkele taarten tussen die er in eerste instantie beter uit zagen dan ze smaakten. Ik noem een ‘biggetjes in de modder’-taart die er top uitzag, totdat we hem proefden.. Tikkeltje hard, alsof ie een paar maanden geleden al gemaakt was. Maargoed, zoals ik al zei was Janny mild en de chocolade smaak was dan wel weer oké.

jannydemonstreert
Janny demonstreert hoe je taart aansnijdt op de Heel Holland Bakt-manier

Uiteindelijk werden er 15 taarten ingeleverd en daarmee gaat er alleen maar meer liefde uit naar Harambee. Ze houden niet alleen van volleyballen, maar ook van kundig (en sommige een tikkeltje onkundig) bakken! Ik ga alle taarten niet stuk voor stuk langs, maar twee taarten moeten geroemd worden. De bokkepootjes-taart met bastogne bodem en de OREO-taart. Man wat waren die goddelijk. Nee, serieus, kan iemand mij de recepten mailen?

Het was moeilijk kiezen en nog moeilijker om nog een keer te proeven (#not), maar uiteindelijk kwamen we met een oordeel. De oreo-taart won. Zoals de rijdende rechter zou zeggen: ‘Dit is mijn oordeel en daar zult u het mee moeten doen’. Hoewel ik geloof dat er niemand in tranen was door ons oordeel, maar dat ter zijde 😉

winaar!
Mag ik uw aandacht voor onze winnaar in het midden? De oreo-taart! De taart links-achter werd echter geproefd met gezondheidswaarschuwing achteraf.

Uiteindelijk was dit gewoon super leuk om te doen en ik zou zeggen: zet dit vooral door Harambee! En ook het carnavals-aspect kan ik alleen maar stimuleren. Er werd namelijk gevolleybald in carnavals-outfit, super 🙂 Janny sluit volgend jaar met liefde weer aan. Net als Robert van STOET Enschede. Go Harambee!

Voor meer info:
Harambee
postbus 217
7500 AE Enschede
http://www.harambee.nl/

Ps. Als je je afvraagt waar ze met het overig deel van de taarten heen gingen na het jureren; die gingen terug in de koelkast en werden bewaard tot na het eten. Zo had iedereen een lekker (of ietsjes minder lekker) toetje.

Meer van mijn dagelijkse activiteit in de gaten houden ;)?
Volg dan @elsschrijft op instagram of check mijn facebook-pagina. Let’s get social!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s