Mensen; het kan jullie niet ontgaan zijn. Laatst was het Valentijnsdag en ik vind dit het grootste onzin ‘feest’ ever, als ik het al een feest mag noemen. Het is de dag dat je de liefde roemt/eert of zoiets? Maar, als het goed is, doe je dat altijd en hoeft het niet zo speciaal wat mij betreft. Een keer voor elkaar opruimen of schoonmaken toont toch ook al van genoeg liefde? 🙂 Oké, misschien ben ik een Valentijns-pessimist, maar ik hou er gewoon niet zo van dat iedere gelegenheid wordt aangegrepen om er iets commercieels van te maken. Ik pleit ervoor dat Valentijn wordt veranderd naar de aandacht-voo- elkaar-dag, want dat vind ik dan wel weer oké. Dat je elkaar meer waardeert en daar aandacht aan besteed/dit laat zien. Gewoon een klein beetje extra aandacht of tijd voor diegenen van wie je houd is al voldoende om te ‘vieren’ lijkt mij. Oké genoeg. Tot zover mama Els’ epistol over hoe ik tegen Valentijn aan kijk. Laten we doorgaan!

Onder het mom van ‘aandacht voor elkaar’ deed tóch wat speciaals. Niet persé iets bijzonders, maar wel even wat meer aandacht voor mijn geliefdeIk maakte een kaasfondue’tje voor ons zodat we samen lekker lang konden tafelen. Hij nam een rosé-champagne mee die er nog stond (dus niet speciaal voor Valentijn gekocht, há!) en we hadden een super gezellige avond! Zo kan het dus ook.

Omdat we beide druk zijn hebben we niet heel vaak van dit soort doordeweekse avondjes samen en dat maakte het extra fijn. MAAR dat betekende ook dat ik niet superveel tijd had om te koken. Dus, Els zou Els niet zijn als de kaasfondue niet uit een pakje kwam, terwijl Els heel goed weet dat ze dit zelf kan maken. Maar ik gaf er dan wel weer een leuke twist aan door het te serveren ín een broodje. En zeg nou zelf; ziet dit er niet heel erg leuk uit? Dit wil je dus voor vanavond of morgen of volgende week! Plan een avondje kaasfondue met je vriend/vriendin of zomaar een random persoon uit je leven waarvan je vindt dat ‘ie wat meer aandacht verdiend. Want mensen, dit was echt easy, koste niet veel tijd en je hebt toch de gezelligheid van een uitgebreid dinner, omdat je wat langer tafelt. Heerlijk!

Je hebt nodig (2 personen): 1 pakje kaasfondue* – 1 bol, ongesneden afbakbrood – zakje worteltjes – bakje snacktomaatjes – halve komkommer – halve zak nacho chips – dipstokjes – bakje champignons

*ik gebruikte deze en die was erg geslaagd!

Bak het brood af in de oven na aanwijzingen volgens de verpakking. Leg de groentes leuk op een bord of schaal en doe de chips en dipstokjes in schaaltjes. Van de groentes maakte ik wat reepjes en legde in het midden de snack-tomaatjes (zie foto).

Als je brood klaar is haal je deze uit de oven en laat je dit even afkoelen. Ondertussen snijd je de champignons in kwarten en bak je deze in flink wat olijfolie en een teentje knoflook in de pan. ‘Knoflook? Met Valentijn?’ hoor ik je denken. Ja, want nooit genoeg knoflook in je leven. En het is niet erg, want je eet het allebei, dus geen last van elkaars geur vanavond (misschien je collega’s morgenochtend wel, maar dat is zorg voor later). Haal de champignons van het vuur en doe in een schaaltje. Verwarm ondertussen op laag vuur de kaasfondue. Het mag niet gaan koken! Alleen verwarmen is voldoende. Je kunt hier zelf nog wat kruiden naar smaak aan toevoegen. Ik deed zelf een teentje knoflook (daar issie weer) en wat Italiaanse kruiden, maar dat is up to you!

SAMSUNG CSC
Check hem shinen dan! De balletjes zijn gemaakt van het ‘uitgeplukte’ brood van de binnenkant #nowaste 😉

Tijdens het verwarmen van de kaas snijd je de bovenkant van je brood af en hol je het broodje uit. Laat aan de onder- en zijkanten 1 cm over zodat je nog wel een omhulsel voor je kaas overhoudt 😉 Van de restjes brood heb ik bolletjes gedraaid, maar je kunt er ook croutons of iets anders van maken als je dat wilt. Het kapje van de bovenkant heb ik in stukjes gesneden en als brood bij de fondue geserveerd. Kaas warm genoeg? Dan giet je deze in je uitgeholde broodje, zet alles op tafel (vergeet de gebaks/fondue vorkjes niet!) en geniet van je heerlijke maaltje! Oh en je liefde natuurlijk. Of gewoon de gezelligheid van een vriend/vriendin/iemand persoon.

Wat dus heerlijk is, is dat de kaas in het broodje gaat zitten. Dus als je een beetje bij de bodem komt, kan je de kaas eruit schrapen met vork. Of de zijkanten van het broodje eten, met kaas! En nee, de kaas blijft niet heel erg lang warm, maar als je flink dipt krijg je vanzelf steeds warme kaas van onderop.

Verder had ik ook nog bistro krieltjes gekocht, want dat leek mij er wel lekker bij. Maar serieus, er stond zoveel op tafel dat het allemaal te veel leek. Uiteindelijk konden wij veel meer eten dan we dachten, maar het was meer dan voldoende zo en vulde echt enorm! Dus wil je iets van bovenstaande ingrediënten vervangen? Gebruik dan gekruide krieltjes. Of gehaktballetjes; leek me ook lekker met kaas!

Al met al hadden wij dus een hele knusse avond en uiteindelijk vond ik Valentijn best leuk. Maar dat kwam niet door het feest zelf, eerder door de gezelligheid en het eten. Heb jij nou ook zin in een gezellige eet-date waar je weinig effort voor wilt doen, maar wel graag lang wilt tafelen onder het genot van gezelligheid? Of moet je voor een grotere groep vrienden koken? Dan is dit het recept voor jou!

Hoe kaasfondue jij altijd? En gebruik je dan, net als ik, lekker makkelijk een pakje of maak je het zelf? Laat me weten; vind ik leuk 🙂

Let’s get social!
Wil je meer van mij dagelijkse activteit in de gaten houden? Volg dan @elsschrijft op instagram of check de Elsschrijft facebookpagina.

Een reactie op “kaasfondue in brood!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s