Hee hallo! Gezellig dat je weer meeleest 🙂 Mensen die mij goed kennen zullen weten dat ik leef op prikkels; ik hou ervan. Ze houden me alert en ik dien mezelf er een stuk of 10.000 per dag toe om zo de dag door te komen. Dezelfde mensen zullen je zeggen dat Els misschien wat rustiger aan moet doen en wat minder ‘geprikkeld’ moet leven. Want ja, ik heb een druk leven en hou ervan, maar is niet altijd evengoed voor me (iets met hoog stress niveau, lage rugklachten en bla bla). Dus op dat soort momenten hou ik ervan om een rustige plek op te zoeken. Dat kan al koffie drinken op de bank in mijn eigen gezellige kneuterige huisje zijn, maar soms (oké, ik geef toe, best vaak) heb ik zin in wat lekkers daarbij. En ja, dan moet je de deur uit.

Met stiekem bedoel ik niet te druk, niet te veel mensen, maar toch heer-lij-ke taartjes. Nu heeft Enschede zat leuke plekken om heerlijke taartjes te eten/kopen. Bakkerij Oonk en Jagers verkopen de lekkerste caramelslofjes #liefde, maargoed daar kan je niet zitten en je taartje ter plekke opeten. Waar dat dan wel kan in hartje Enschede? Read on!

Mrs. Brown 
Bijna iedereen in Enschede kent de goddelijke taarten van Mrs. Brown. Ze is niet vies van wat pakjes roomboter en wat kilo’tjes suiker, maar hé; dat maakt haar taarten juist zo lekker. Als je dan toch zondigt kan je het maar beter meteen goed doen; hoef je voorlopig ook niet weer. Of wel… Want de taarten van Mrs. Brown zijn onweerstaanbaar lekker. Doordeweeks is het lekker rustig op de koffie/thee plek, dus het is een dikke tip om dan eens langs te wippen. Ik kan er dus intens van genieten als je een lekker stukje brownie/fudge bij je koffie krijgt en dat krijg je hier. Ook heb ik hier meerdere malen een taart besteld en Mrs. Brown stelt daarin niet teleur: wat een topper die oreo-salted caramel taart!

mrsbrown2

Toen ik er was bestelde ik de banoffee-pie en hij was totaal anders dan ik hem verwachtte. Veel minder slagroom dan mij bekend was en veel meer een cake-achtige structuur. Maar wat was ie lekker! Mijn gezelschap had een cheesecake en ook die was heel goed! Ook leuk trouwens; je kunt hier sinds kort je high tea reserveren. Geen reden om deze toffe plek over te slaan dus 🙂

mrsbrown1
Heerlijke koffie en nog betere taart bij Mrs. Brown. En check dat servies schattig zijn 🙂

Mrs. Brown
Walstraat 8
7511 GH Enschede

Het gouden randje
Bij het gouden randje maken ze iedere dag hun eigen taart. En deze is lekker! Je kunt merken dat ze hier met verstand (en veel liefde 😉 ) bakken. Neem plaats in dit knusse winkeltje aan de Zuiderhagen en kijk je ogen uit naar de verschillende thee-soorten die zij verkopen. Kies er eentje uit; drink die bij je taartje op en neem dezelfde thee-soort vervolgens mee naar huis. Kan je nog even nagenieten. Zonder die fijne taart, dat dan weer wel. Misschien het recept vragen? 😉

theegoudenrandje
Al deze thee-soorten ❤ love it!

Het gouden randje
Zuiderhagen 21

7511 GJ  ENSCHEDE

STOET
Het mag duidelijk zijn dat dit één van mijn favoriete plekjes is. Misschien (oké lang) niet altijd even rustig, maar kom eens op wat andere uurtjes van de dag dan de standaard lunchtijd. Dan is het een stuk rustiger en kan je genieten van verschillende soorten koffie’s (met mini-Tony = 10 bonuspunten) met de lekkerste taartjes. Ik ben huge fan van hun carrotcake, maar misschien nog wel meer van de havermout-appeltaart. Of van de lemon cheesecake. Of bestel het Zoet-plankje als je echt niet kunt kiezen. Of, of… Nouja, ga zelf maar oordelen 🙂 En vergeet vooral niet om in maart hun maandspecial te bestellen 😉 Dan wordt de taart gewoon het toetje!

SAMSUNG CSC
Story of my life; niet kunnen kiezen. Wat wil je ook met al dat lekkers? STOET heeft daar de oplossing voor: Het zoet-plankje, krijg je van alles iets 🙂

STOET enschede
Pijpenstraat 15
7511 GM Enschede

Nienke’s
Dit is misschien niet helemaal in het taart-thema maar zeker wel zoet en goed; cupcakes van Nienke’s! Je kunt je het zo gek niet bedenken of Nienke heeft de smaak die je lekker vindt. In haar roze winkeltje ben je als vrouw helemaal in de hemel en kan je je te goed doen aan al het lekkers wat Nienke’s serveert. Ze verkoopt niet alleen cupcakes, maar ook cheesecake on a stick en sinds kort maakt ze ook super leuke taarten. Ik geloof dat dit alles ook op bestelling kan: gaaf voor een kinderfeestje of een verjaardag!

nienkes
Aandacht voor de opmaak bij Nienke’s; top!

Nienke’s
Korte Haaksbergerstraat 15

7511 JV Enschede

 

Zijn er dan nog Vegan’s in tha house? Dan heb ik ook voor jullie enkele tips in Enschede. Want, waarom zouden jullie niet een heerlijk taartje kunnen eten? Onderste twee zijn mijn favoriet, maar laat vooral weten als jij er nog meer kent!

Foodbar Rauw
Sinds kort runt Susan haar eigen foodbar in de Twentsche Foodhal. Ze doet dit met veel passie en liefde voor koken en dat merk je! Het nadeel is dat je haar alleen kunt bezoeken in de Foodhal en de kleine keukens zijn alleen vanaf donderdagavond t/m zondag geopend. Het voordeel daarvan (positief blijven) is dat je de hele week uit kunt kijken naar haar ‘Taart van de week’ en op donderdagavond los kunt gaan. Dit kan een vegan oreo-taart zijn, maar ook carrotcake, red velvet, noem maar op! Niets is deze creatieveling te gek. En ik ben eerlijk: ik ben niet eens vegan, maar vind dit heerlijk! Doet niets onder voor een andere ‘niet-vegan’ taart. Wat zeg ik? Misschien nog wel beter. Go Suus! Niet in the mood voor taart? Haar pancakes zijn ook echt de hemel 🙂 Alleen hoe het eruit ziet al. Serieus, ga dit proberen lieve mensen.

oreo muffins suus
Vegan Oreo-cupcakes van Suus’ Foodbar Rauw. Op een schaal van 10 tot 100; hoe lekker zit dit eruit? Mjam!

Foodbar Rauw – Twentsche Foodhal
Performance Factory
Hoge Bothofstraat 39a 
7511 ZA Enschede

ETN Saladebar
Of ga naar ETN saladebar voor een hele bult vegan opties! Lotta heeft van haar passie haar werk gemaakt en is een tijdje terug haar eigen Saladebar in Enschede begonnen. En die had Enschede nodig! Ze verkoopt hier niet alleen de beste salades ever, maar ook allerlei heerlijkheid die met vegan-taart te maken heeft. Tahin-bars, brownies, ‘kwark’taart, alles for the win! En het beste nieuws van afgelopen week is dat ze sinds kort een geweldige vegan high tea serveert. Dus ben je intollerant voor een bepaalde voedingsgroep of eet je vanwege persoonlijke redenen vegan? Dan kan je toch genieten van een heerlijke high tea; daar doen ze bij ETN-salade niet moeilijk over. Kan je meteen een lekkere salade mee naar huis nemen voor het avondeten, om die high tea een beetje te compenseren 😉

oreobrownies
Oreo-brownies van ETN salade. Zie jij nog dat deze vegan zijn? Geen hap uit je scherm nemen, maar gewoon naar ETN-saladebar gaan 😉

ETN-saladebar
Haverstraatpassage 26

7511EW Enschede

Zo, dat waren mijn tips! We kunnen weer voor de hele week taart eten. Wie kan dit prachtige lijstje aanvullen met andere leuke adresjes? Ik ben super benieuwd! Laat het vooral weten in de comments, vind ik leuk 🙂

Let’s get social!
Volg je mijn avonturen op foodgebied al via instagram of Facebook? Laten we in contact blijven 🙂

Een reactie op “over ‘stiekeme’ plekken om taart te eten in Enschede

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s