Jaa joehoe leuke mensen! Al bevroren van de intense kou en gevoelstemperaturen van -16? Ik vind het tot nu toe wel meevallen, maar heb dan ook geen grote afstanden buiten afgelegd. Tien minuten fietsen was de max. Maargoed, ik ga jullie vertellen over een awesome recept. ‘En waarom is het dan precies awesome Els?’ A). Weinig ingrediënten = kost weinig tijd, en b). Pindasaus. En alles met pindasaus maakt het leven net ietsjes beter. Net als pindakaas overigens, wat tevens gebruikt wordt in dit recept. Snap jij het nog? Nee? Da’s mooi, want dan kunnen we beginnen! 

De titel van dit recept zegt het al: Gado Gado dus. Ik kan je niet zeggen dat dit een authentiek recept is. Ik heb een tijdje in de horeca gewerkt en de eigenaren waren van Indonesische afkomst. Ik weet dus zeg maar wel ongeveer hoe men een echt goede gado gado maakt en dit lijkt er (in de verste verte) niet op. In het authentieke recept gebruiken ze geloof ik o.a. taugé en een pindasaus met meer pit (a.k.a. sambal). Ik heb allemaal goede redenen waarom ik dit niet heb gebruikt. Vooral de reden ‘niet in huis en geen zin om naar de supermarkt te gaan, want het is laat’ woog zwaar. Maar hé; het is wel snel, makkelijk en goedkoop en dat geeft ook wat 🙂

SAMSUNG CSC
Deze Gado Gado vindt ook dat het tijd wordt voor meer licht ’s avonds

Je hebt nodig voor 1 persoon:
Half zakje krieltjes – 1 ei – 5 cm komkommer – halve winterpeen of 5 wortelen – 2 kleine of 1 grote augurk – gesneden spitskool * – 2 eetlepels pindakaas** – scheutje ketjap

*koop je gewoon al voorgesneden #luilak
**de 100% pindakaas van de appie is echt geweldig en de ‘met stukjes noot’-versie werkt in dit recept het beste.

Bak de krieltjes in een laagje olie in de pan. Ondertussen zet je een andere pan op het vuur waar je je ei in kookt. Dit deed ik ongeveer 8 minuten, maar 10 is ook niet erg, het ei moet wel hard zijn. Snijd de komkommer in kleine blokjes en doe dit ook met de wortel. Overigens kan de wortel ook julienne worden gesneden, dus in kleine reepjes. Ik denk dat dat nog beter smaakt bij de spitskool, maar ik had hier geen zin in. Wauw, ik had echt een luie avond. Vervolgens leg je de spitskool in een kom of diep bord. Daarop leg je de wortel en komkommer stukjes. Let ondertussen wel even op je krieltjes in de pan.

Zet je waterkoker aan of gebruik heel warm/heet water uit de kraan. Doe de pindakaas in een kopje, schenk hier twee eetlepels water bij en roer dit met een vork goed door. Daarna voeg je het scheutje ketjap toen en roer je nogmaals goed door. Whoehoe! Je hebt nu je eigen pindasaus gecreëerd. Vind je hem nog te dik? Voeg dan wat extra water toe. Te dun? Dan kan je nog een extra lepel pindakaas toevoegen; it’s up to you!

Heeft je ei lang genoeg gekookt? Haal hem uit je pannetje, laat hem schrikken, pel het ei en snijd het in partjes. Leg de gebakken krieltjes op de salade en vervolgens het ei. Giet hier de pindasaus overheen en je bent klaar om te genieten van dit heerlijke maaltje!

Hier had dus ook nog rijst bij gekund en eigenlijk zou je dit willen serveren met goed wat (cassave) kroepoek. In mijn geval kom je er te laat achter dat je het WEL in huis hebt en eet je de zak twee uur later op, onder het genot van je favo netflix-serie. Ik keur het goed. Jij ook?

Wil je graag meer recepten op mijn site zien? Reageer dan in de comments met JAA!

Let’s get social!
Wil je meer van mijn sociale activiteit zien? Volg Elsschrijft dan op Facebook of instagram. Vind ik gezellig 🙂

2 reacties op ‘Simpele Gado Gado

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s