Hee Hallo! Zoals jullie weten heb ik mee gedaan aan de Nationale week zonder Vlees. Wie nog meer? Vond je het te doen of had je weinig inspiratie om te koken zonder vlees? Nou, dat probleem zou ik graag willen oplossen. Ik had een heel artikel klaar staan waarin ik al mijn inspiratie voor ‘nieuwe’ vega recepten met jullie wilde delen. En wat denk je? Ik heb er ZO weinig van kunnen maken in de afgelopen week. Ik was gewoon rete-druk met het invullen van mijn andere twee baantjes. Overdag werken op de ene plek en ’s avonds door tot 23:00 uur op de andere plek. Niet alleen vermoeiend, maar ik vond het ook oprecht jammer. Naast de Thaise currysoep met noedels heb ik maar één keer vega voor mijzelf kunnen koken en dat was een niet noemenswaardige pizza met gegrilde groentes. Wel lekker, maar niet heel inspiratie-vol.

Voordeel bij een nadeel was wel dat ik de vegetarische bestel opties in Enschede eens uit kon proberen en mijn hemel wat viel die tegen. Normaal gesproken bestellen we op mijn werk een daghap o.i.d. van een restaurant in de buurt, zodat je niet te veel bestelkosten hoeft te betalen, maar dat was met mijn vega-week amper mogelijk. Wat weinig vega opties zijn er hier: daar valt echt nog heel veel aan te doen!

SAMSUNG CSC
Deze was wel inspiratie-vol al zeg ik het zelf!

Het hoogtepunt was mijn geitenkaas-linzen salade met appel van ETN Saladebar. Die was echt lekker! De resterende opties waren: Vega wok bestellen bij wok-to-go of gewoon langs de appie voor een vega stoommaaltijd. Ik koos voor de laatste optie, gezien ik al genoeg aziatisch had gegeten die week. In de appie kwam ik tot mijn teleurstelling ook veel niet-vegetarische varianten tegen. Wel behoorlijk wat vega maaltijdsalades, maar omdat ik ook had gezegd dat ik geen vis mocht (SPIJT) vielen er daar ook een bult opties mee weg (tonijn, makreel, garnalen, zalm). Ik had zin in iets warms dus koos ik de pasta-pesto stoommaaltijd die prima was, maar wederom: weinig inspirerend.

saladelotta
Heerlijke salade met geitenkaas, linzen, zoete aardappel, spinazie en appel. Zeker een hoogtepuntje in de vega-afhaalopties in Enschede!

Goed, ik kan jullie dus vertellen dat ik het vegetarisch eten absoluut geen probleem vind en juist wel een uitdaging om meer vega te koken! Nu deed ik het ook maar een week, het zou denk ik anders zijn wanneer ik het langer zou doen (geen bitterballen-kwesties tegengekomen afgelopen week). Ik heb wel één keer gecheat en heb vis gegeten. maar het was een pokébowl. En die was goddelijk. En zonder de vis echt een gemis. Dus ik had goedkeuring van mijzelf, maar voelde me later wel een beetje een slechte nep-vegetariër.

Daarnaast moet ik zeggen dat ik over het algemeen bijna nooit vlees eet overdag; niet op mijn brood of crackers als beleg. Heel sporadisch wil ik wel eens filet American eten, maar daar houdt het ook mee op. Ik vind hummus of kaas gewoon veel lekkerder. Dus die drempel was er al niet voor mij. Wellicht dat dat het makkelijker heeft gemaakt.

Anyways, om jullie niet geheel in mijn inspiratie te onthouden had ik de volgende receptjes nog in mijn hoofd die ik zeker wilde maken afgelopen week. Nu is het een kans gemist, maar ik ga deze zeker inhalen! Lijken jou onderstaande receptjes wat?
– Falafelbowl met hummus
– Linzen curry met naanbrood
– Vegetarische kapsalon
– Saffraanrisotto
– Mexicaanse ovenschotel met vega-gehakt en nacho-chips

Deze kunnen jullie zeker van mij verwachten in de toekomst. I’ll keep you posted! Wil je persé nu een vegetarisch recept, dan verwijs ik je door naar deze of deze. Beide heerlijk! Ondertussen hoor ik graag hoe jij het liefst vegetarisch eet; met een standaard vleesvervanger (zoals bijv. vega-gehakt of groenteschijf), vervang je het vlees door kaas (bijv. geitenkaas) of peulvruchten (zoals linzen)? 🙂 Ben benieuwd!

Let’s get social!
Volg dan Elsschrijft dan op Facebook of instagram voor mijn dagelijkse portie food en non-food gerelateerde bezigheden!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s