De titel van dit recept had net zo goed broodje frikandel kunnen heten. Een hotdog is niets meer dan een broodje met een goeie hotdog ertussen. Weet je wel, zo eentje die knapt of knakt als je je tander erin zet. In dit geval gebruikte ik als worst de vegetarische bradwurst van de vegetarische slager. Deze was echt heel erg lekker, maar dat kan ook komen omdat ie naar frikandel smaakte en ik vind frikandellen nou eenmaal lekker.

Als ik dit echt als hotdog had willen maken dan had ik zuurkool, augurk en gebakken uitjes gebruikt. Maar omdat ik al van had horen zeggen dat de smaak van de bradwursten meer zou neigen naar frikandel dan naar bradwurst, gooide ik dat idee over boord. Frikandel, zuurkool en augurk leek me niet echt de ideale combinatie. In plaats daarvan gebruikte ik een andere welbekende combinatie bij frikandel: uitjes, mayonaise en curry. Maar dan wel kerriemayo en dat werkte goed kan ik je vertellen! Klaar voor het recept in 3, 2, 1..

SAMSUNG CSC

Nodig voor twee broodjes: 2 zachte puntjes – twee handjes gemengde sla – halve tomaat – halve ui – 2 vegetarische bradwursten * – kerrie mayonaise ** – curry

* Ik gebruikte die van de vegetarische slager. Je kunt natuurlijk ook een andere vegetarische worst gebruiken. Dan is wel het frikandellen-effect weg, die juist zo goed werkt bij deze ingrediënten

** In het schap van de appie deed ik een geweldige nieuwe ontdekking; kerrie mayonaise met 0% toegevoegde suikers in een leuk potje! Hij is echt lekker en werkt hier ook goed bij. Ze hebben ook truffel mayonaise, citroen mayonaise en meer #nospon #gewoonlekker

Dus, je bakt de vega bradwursten in wat olie 10 minuutjes in de pan. Je kunt ze tussendoor even draaien zodat ze een lekker bruin kleurtje krijgen. De halve ui snijd je in ringen en deze gooi je na 5 minuten mee in de pan met worst. Klinkt goed.

Ondertussen snijd je de puntjes open en in ieder leg je een handje gemengde sla en wat blokjes tomaat. Als de worstjes een mooi kleurtje hebben gekregen en gaar zijn, leg je deze ook in het broodje samen met de gebakken ui-ringen. Top dit af met wat kerrie mayonaise en curry en je kunt intens zitten genieten van deze worsten.

Dit was dus echt heerlijk. Als je niet te kritisch bent op de worst, want het smaakt niet echt naar worst. Eerder een slappe worst; gewoon niet zo knapperig aan de buitenkant. Goed, we dwalen af. Het was echt erg lekker.

Ik at dit en vond twee broodjes wel echt een goede hoeveelheid. Niet te veel, niet te weinig. Precies genoeg zodat je straks ook nog wat m&m’s kunt eten, zoals ik deed.

Oke, ga maar snel maken en je eigen mening vormen over of je deze worst lust 😉 Ik ben benieuwd! Groetjesssss

Let’s get social!
Wil je meer van mijn sociale activiteit zien? Volg Elsschrijft dan op Facebook of instagram. Vind ik gezellig 🙂

Een reactie op “Vegetarische broodjes hotdog met gebakken ui en kerriemayonaise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s