Fika! Één van mij favoriete Zweedse woorden. Waarom? Omdat het verwijst naar een koffie momentje, met zo’n heerlijk kaneelbroodje erbij. Top. Ik teer op dat soort momenten. Gewoon even tijd maken voor jezelf; koffie, wat lekkers en even pauze. Vrolijker kun je mij niet maken.

fika1

Het mag dan ook duidelijk zijn dat ik erg blij was met de komst van Fika in Enschede. Het is een koffie/lunch-room waar je ook nog eens hele leuke huis-decoratie kan kopen. En sloffen van heerlijk schapenwol; die ook.

Fika is gevestigd in de binnenstad van Enschede, maar valt eigenlijk niet heel erg op. Het is dat er een blauw loper ligt richting de ingang en er een bord buitenstaat, anders zou je niet zien dat hier een koffietentje zit. Ook kijk je donker de zaak in, zodat ze gesloten lijken. Misschien niet heel erg handig om veel klanten te trekken, maar daar tegenover staat dat het er vaak lekker rustig is. Nooit over vol of te veel geluidsprikkels. Kortom: de ideale plek om lekker bij te kletsen met je moeder/vriendin/zus of om voor even te werken.

fika2
De knusse inrichting bij Fika. Veel van deze spullen kan je ook meteen kopen!

Het beste aan Fika? De koffie is goed, maar de huisgemaakte taartjes zijn nog BETER. Man, wat een boel heerlijkheid ligt er hier in de vitrine. Het maakt kiezen zó lastig. In beide gevallen dat ik hier geweest ben heb ik dan ook taartjes gedeeld, zodat je van alles wat kunt proeven. Die mango-cheesecake ❤ of de oreo-cheesecake of die met appel/karamel, of, of, of… Ze zien er allemaal stuk voor stuk geweldig uit en ik geloof ook dat ze zo smaken. Tenminste, wel die ik heb geproefd! En ze maken ze zelf, dus dat is altijd een plus. Tel daar ook een plus bijop voor het leuke personeel en je hebt plus, plus, plus!

fika4
Boven oreo en onder appel/karamel; cheesecake hemel!

Fika verzorgt ook high tea’s zodat je heel veel kunt proeven van al deze heerlijkheid en dit af kunt wisselen met hartig zodat je kunt blijven eten 🙂 Wel zo handig, want dit lekkers wil je niet missen. Ook kan je er lunchen en je eigen broodje laten beleggen. Fijn toch?

fika3
Mijn koffie-hart gaat dus echt sneller kloppen van zo’n mooie koffiemachine

Goed, heb ik al gezegd dat ik fan ben? Dus zoek je nog een keer een plekje weg van alle drukke cafés of koffiezaakjes? Dan is FIKA dé plek om even bij te komen en te genieten van een momentje met jezelf 🙂

FIKA
LANGESTRAAT 15, 7511 HA
ENSCHEDE
053-4785104

 

Let’s get social!
Wil je meer van mijn sociale activiteit zien? Volg Elsschrijft dan op Facebook of instagram. Vind ik gezellig 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s