Ja hallo beste mensen 🙂 Ik ben totaal geen ochtendmens en werk rond het middaguur / ’s avonds veel beter. Toch wil de maatschappij dat we met z’n allen functioneren om 8 uur ’s morgens #onbegrijpelijk. Ik doe altijd mijn best om mijn wekker zo laat als mogelijk te zetten, zodat ik uit mijn bed spring, mij klaar kan maken, lunch uit de koelkast kan pakken en dan hup, door naar mijn werk. Ik ben hier zo in getraind dat ik het super snel kan (al zeg ik het zelf).. Het enige nadeel hieraan is dat ik niet rustig wakker kan worden met een kopje koffie en een ontbijtje. Dit probeer ik meestal op mijn werk zelf te doen, maar dat is natuurlijk al een stuk minder rustig.

Laatst bedacht ik me dat het wel eens leuk zou zijn als ik dan wat speciaals zou hebben om mee te nemen als ontbijt. Iets anders dan de standaard boterhammen, crackers of chocolade-rijstwafels (ja da’s echt een voedzaam ontbijt..). En zo bedacht ik deze intens fijne ontbijtmuffins waarvoor je geen gekke ingrediënten nodig hebt en die ook nog eens super snel te maken zijn. Ik maakte deze om 21:30 uur nog en dat wil wat zeggen als ik op dat tijdstip nog in de keuken sta. Ready voor het recept? Komt ‘ie!

Klaar in 5 minuten!

Voor 6 ontbijtmuffins: 100 gram havermout – 100 ml (griekse) yoghurt – ei – banaan – handje rozijnen – handje rood diepvries fruit – honing – eetlepel kaneel

Verwarm je oven voor op 200 graden. Prak de banaan in een kom, mix met de kaneel en het ei. Roer tot er een glad mengsel ontstaat. Vervolgens voeg je één voor één de rest van de ingrediënten toe. Roer nogmaals goed door, vet je muffin-vorm bakplaat goed in of zet zes dubbele papieren muffinvormpjes klaar. Je gebruikt per stuk een dubbel vormpje voor de stevigheid. Je wilt namelijk voorkomen dat je muffins als plumpuddings in elkaar zakken. Verdeel het mengsel over de zes muffinvormpjes en zet in de oven. Na ongeveer 25 minuten zijn ze klaar en kan je ze alvast in je broodtrommeltje doen voor morgenvroeg. Of voor je de deur uit gaat twee van deze muffins in je mond proppen #altijdhaast.

Ik vergat de honing en kwam tot de conclusie dat deze muffins nog een zoetje nodig hebben. Vandaar dat ie wel in de beschrijving staat. Mijn ontbijt moet gewoon zoet zijn, meaning dat er sowieso chocola aan moet zijn toegevoegd in de vorm van chocoladepasta, hagelslag of vlokken. Ook met de honing was het niet helemaal zoet genoeg, dus ik at er nog wat jam bij, maar dat is persoonlijke smaak. Als je niet zo’n zoetekauw bent, laat het dan achterwege en eet deze muffins zo. Dat maakt deze muffins zo leuk; je kunt er eindeloos mee variëren; probeer eens chocolade stukjes in je ‘beslag’, wat noten of voeg stukjes appel toe. En als je wat meer tijd hebt/maakt voor je ontbijt serveer je ze leuk op een bordje met wat Griekse yoghurt ernaast en wat havermout/muesli on top. 

Dit was dus echt super makkelijk te maken en zo klaar! Wie heeft er korter over gedaan dan 5 minuten? 😀

Let’s get social!
Wil je meer van mijn sociale activiteit zien? Volg Elsschrijft dan op Facebook of instagram. Vind ik gezellig 🙂

Snel, makkelijk en lekker deze ontbijtmuffins

2 reacties op ‘Snelle ontbijtmuffins in 5 minuten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s