Hee hoi! Zoals jullie vast wel weten (of niet weten en dan weet je het nu ;)) mocht ik voor STOET Enschede een maandspecial verzinnen. Dat werd een quesadilla met tonijn, gesmolten cheddar, appel en kappertjes, met on the side een lekkere huisgemaakte coleslaw. Ik noemde hem de Melt for Tuna en gaf een melding mee voor de mensen die mijn broodje bij STOET aten dat ze het recept op mijn website konden vinden.

Nou, de maand maart is bijna voorbij en dus tijd voor mij om het recept aan jullie kenbaar te maken! Whoehoe! Nu kunnen jullie dit hele lekkere en makkelijke ‘broodje’ thuis zelf namaken. Je hebt er wel een grill voor nodig, maar je zou de quesadilla eventueel ook in de pan kunnen verwarmen. Kind kan de was doen! Klaar voor het recept?

cropped-closeup2.jpg

Voor 1 quesadilla heb je nodig:
Één grote wrap – half blikje tonijn op water, uitgelekt – kwart groene appel – kwart gesnipperde (rode) ui – twee plakjes cheddar kaas – theelepel kappertjes + sap – 1 eetlepel fritessaus of mayonaise – chilisaus voor erbij

Voor de huisgemaakte coleslaw heb je nodig:
Één afgestreken eetlepel griekse yoghurt – 25 gram gesneden kool – 25 gram gesneden wortel – kwart groene appel – paar rozijnen

We beginnen met het maken van de quesadilla. Hiervoor snijd je de appel in blokjes en snipper je de ui. Laat de tonijn uitlekken en doe in een kom. Meng de tonijn met de mayonaise, de appel, en de ui. Breng op smaak met wat peper en zout.

Goed, dit is de basis voor je quesadilla. Zet dit mengsel even aan de kant, want je gaat nu de coleslaw maken.  Zet de rozijnen in een laagje lauwwarm water om te wellen en snijd de appel in kleine blokjes. Meng vervolgens de wortel met de kool, griekse yoghurt en de appel. Roer goed door. Zijn de rozijnen geweld? Dan kan je deze nu ook toevoegen. Breng op smaak met wat peper en zout. Roer nog een keer goed door en klaar is je coleslaw! Heb je nu wat meer/te veel gemaakt? Als je het wilt bewaren is het handig om het eerst te besprenkelen met wat citroensap voordat je het in de koelkast zet.

Nice, je bent lekker bezig! Eigenlijk is je quesadilla al bijna klaar. Pak je grill, zet deze op het aanrecht en verdeel het tonijn-mengsel over de helft van de wrap. Hierop leg je de plakjes cheddar. Klap de wrap dicht met de andere helft en bak onder de grill. De quesadilla is klaar wanneer de kaas gesmolten is. Zet de grill dus niet op de hardste stand, anders verbrand de wrap. Snijd de wrap in drie gelijke punten. Serveer met zoete chilisaus en de coleslaw.

SAMSUNG CSC

Dat was hem! Eigenlijk best makkelijk he? Helemaal als je de coleslaw weghaalt, hoewel die wel een lekkere frisse toevoeging geeft 🙂

Wie heeft de Melt for Tuna bij Stoet gegeten? Laat hieronder dan weten wat je ervan vond. De leukste reactie wint eeuwige roem 😉

 

Let’s get social!
Wil je meer van mijn sociale activiteit zien? Volg Elsschrijft dan op Facebook of instagram. Vind ik gezellig 🙂

Wil je samenwerken? Bezoek dan het kopje ‘Contact’ op deze website!

 

2 reacties op ‘het recept voor de Melt for Tuna Quesadilla

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s