Een hele goede middag/avond/of wanneer je dit leest! Afgelopen donderdag had ik een fantastische dag, al zeg ik het zelf. Het begon met een doodnormale werkdag, maar in de avond had ik mijn eerste pers-event ever. Hoe gaaf is dat? Ik had al zo vaak gehoord over bloggers die uitgenodigd werden voor dit soort eventjes, maar ik was er zelf nog nooit geweest (duh Els, je bent ook nog maar twee maanden aan het bloggen). Toen ik de uitnodiging kreeg was ik meteen enthousiast en nieuwsgierig hoe zoiets nou in zijn werk zou gaan.

Allereerst wil ik jullie even zeggen dat dit soort evenementen dus ‘gesponsord’ zijn. Een pers-bureau of restaurant-eigenaar nodigt je uit om te komen eten o.i.d. en hoopt als ‘tegenprestatie’ dat jij er wat (positiefs) over schrijft op je blog of post op social media. Eigenlijk een hele mooie vorm van reclame. Dat het dus vaak uiteindelijk gratis is, wil niet zeggen dat ik er niet eerlijk over ben. Ik ben dit blog begonnen met de insteek om over o.a. leuke plekken in Enschede en omstreken te schrijven. Dit doe ik met mijn eerlijke (en soms ongenuanceerde, pardon flapuit hiero) mening. Ik wil dat jullie er wat aan hebben en vind het zelf ook leuk om van alles te testen of recenseren. Goed, dan is dat probleem de wereld uit. Benieuwd wat ik dus echt van Moeke vond? Lees dan mee!

moeke bar boven

Moeke zit gewoon in mijn hometown Enschede, dus ik kon lekker op de fiets en binnen tien minuten was ik op locatie. Wat zeg ik; eerder vijf. Nice! Want ik haat haasten na een drukke werkdag. Moeke is gevestigd op de oude markt, waar veel restaurants zitten. Hier kan je de hele dag terecht: van je ontbijt tot een borrel in de (late) avond.

SAMSUNG CSC

Moeke dus. De naam verklapt meteen hun concept en dat stralen ze ook uit in zowel de menukaart als inrichting; een huiselijk gevoel, maar dan wel in de tijd van nu. Meteen wanneer ik hier binnenkom krijg ik een heel chill gevoel. De inrichting is knus en het ziet er gezelligheid uit en dat is knap gedaan, want Moeke zit in een heel groot pand. Door het creëren van verschillende hoekjes, fijne banken en stoelen, hoge en lage tafels en ‘hangplanken’ (of hoe noem je die dingen, zie foto hierboven) is het alsnog één open ruimte, maar zit je wel ‘afgescheiden’ van elkaar. Dus privacy maar toch openheid in één; heel fijn!

SAMSUNG CSC
Dit soort leuke zitplekken dus 🙂

Verder is de inrichting een tikkeltje hipster, maar vooral heel huiselijk. Maar niet té huiselijk. Moeke mag dan wel moeke heten, maar het is niet persé een echte huiskamer van je moeder of oma. Nee, het heeft wel een hipster-gehalte, maar daar houden wij wel van! Een beetje groen, wat hangbalken, wat oude flesjes, wat kistjes hier en daar en gelukkiger krijg je de jeugd van tegenwoordig niet (eerste en laatste keer dat ik mijzelf zo noem btw). Goede vibes hier.

inrichting moeke
Tikkeltje hipster, maar love it!

Een foodblogger zou geen foodblogger zijn als ik niet eerst de menukaart had bekeken. Er staan veel lekkere dingen op. Geen gekke combinaties, maar gewoon goed eten. Zoals je bij een ‘Moeke’ verwacht. Mijn enige puntje van kritiek vooraf is dat er weinig vegetarische opties als hoofdgerecht op de kaart staan. Dat kan meer! Zeker in deze tijd. Verder vond ik het erg leuk om te zien dat ze 60 (!!) soorten speciaalbier verkopen, met daar tussen hun eigen gebrouwde biertje uit hun micro-brouwerij. Hoe leuk is dat? Vrijmibo kom maar op!

En dan nu…het eten zelf! Ik gok dat de chef-kok een selectie heeft gemaakt van hun favoriete gerechten en die vervolgens aan ons heeft uitgeserveerd. Nou, dat waren veel favo’s van de chef want eerlijk: we kregen veel. HEEL. VEEL. En ik kan je nu alvast vertellen: het was stuk voor stuk heerlijk #anticlimax.

Allereerst waren er de starters. Flammküchen en broodje met smeersels. Nou, dat broodje was gewoon prima; daar kan je niet zoveel aan verpesten. Aan die flammküchen kan dat wel, maar bij Moeke weten ze wat ze doen: echt heel erg lekker. Ik proefde de classic met zure room, prei en spek. Op andere tafels zag ik die met zalm voorbij komen en die leek mij ook fantastisch. Helaas heb ik die niet kunnen proeven. Nouja, ik nam nog wel een tweede stuk van de classic.. en een derde..

SAMSUNG CSC
Ik presenteer u: een heerlijke flammküchen, met een alcoholvrije Mojito on the side

Ondertussen werd de tafel voor ons gedekt: het teken om aan tafel te gaan! Ik kreeg een heerlijke alcohol-vrije mojito in mijn handen gedrukt door de leuke bediening en nam vervolgens plaats. Op tafel kwam het volgende:
– Rosbief van tonijn met sesam, wakame en wasabimayonaise
– Huisgemaakt kaaskroketten met toast en mostermayonaise
– Carpaccio van rode biet
– Salade Moeke met ossenhaaspuntjes en gamba’s
En dat was smullen, met als absoluut hoogtepuntje voor mij de tonijn. Mijn hemel, wat was deze goed, lichtjes aangebakken en vervolgens door de sesam. Perfect! Typische gevalletje: er valt veel aan te verpesten, maar dat deden ze niet. Ook mijn tafelgenoten zaten te smullen, terwijl één van de dames niet eens van vis hield. De rest was ook lekker hoor, maar ik kan niet meer stoppen met denken aan die tonijn….

SAMSUNG CSC
Allemaal even een momentje van stilte voor deze hemelse tonijn

We waren dus gretig aan het eten en ondertussen werd gevraagd of we het lekker vonden. Volmondig antwoorden we met ‘JA’ waarop mevrouw antwoord: Heel fijn, dan komen straks de hoofdgerechten. WAT? zitten we hier ons al vol te eten, maar we krijgen nog veel meer. Spontaan stoppen we maar met eten, want we moeten natuurlijk nog wel wat ruimte houden.

SAMSUNG CSC
Ook deze hamburger stond op onze tafel te shinen en mocht er wezen hoor!

En de hoofdgerechten stelden wederom niet teleur. We kregen:
– Zeebaars met Martinisaus
– Biefstuk van de haas
– Spareribs
– Dronken bavette met trappistenbierjus
– Moekes Burger met uitgebakken spek en een spiegelei
Gek genoeg denk ik heel vaak dat ik met gemak vegetariër kan worden, omdat ik vlees niet zou missen. Ik schreef er al eens eerder over en ben sowieso niet zo’n vleesliefhebber, maar zie hier het bewijs van dat ik toch geen vegetariër kan/wil worden. Want deze Dronken Bavette lieve mensen. Zo mals, zo heerlijk met die jus, zo lekker. Serieus, ga dit hier eten. Ook de spareribs vielen zo van het botje af: 9 op een schaal van 10 voor perfectie (want altijd ruimte voor verbetering houden). Ook de rest viel zeker niet tegen en was echt lekker, maar deze twee waren de toppertjes. De burger was prima en ook de zeebaars en biefstuk waren echt goed. Maar spanden dus duidelijk niet de kroon. Ik zal niet in herhaling vallen en vertellen wat dat wel deed. Ook waren de bordjes mooi opgemaakt en kregen we nog wat dikke frieten on the side. Totaal onnodig met al dat eten, maar lekker blijven doorschransen vonden wij.

SAMSUNG CSC
Hulde voor de spareribs rechts boven!

 

hoofdgerechten3
Maar nog meer hulde voor deze ‘dronken’ bavette; met kloosterbier-jus, zilveruitjes en brie. ZO. lekker.

We hadden allemaal een ieniemienie miniscuul piepklein gaatje over gehouden voor het toetje, maar toch ging dit er met gemak in:
– Proeverij van creme brulee, chocolademousse, brownie en Moekes cheesecake.
– Bosvruchtensoepje met yoghurtijs
– Moekes soes met ijs
Ik moet je eerlijk bekennen dat ik niet zo van de soesjes ben, laat staan met een grote soes of moorkop. Dus ik lepelde wat ijs uit de soes, maar dat was niet mijn favoriet. Ook het bosvruchtensoepje was oke, maar zou nooit mijn keuze zijn als nagerecht. Als ik dan een toetje neem, wil ik ook all the way en dat ging helemaal gebeuren met de cheesecake. WAUW wat was dit lekker. Een witte chocolade cheesecake met bosvruchtensaus <3.. Het was maar goed dat we hier allemaal een klein stukje van namen.

toetjes1
Toetjes tijd! Als je met bloggers eet moeten er natuurlijk altijd eerst foto’s gemaakt worden (rechts boven) 😉
witte choco cheesecake moeke
Maar je kunt het niet tegenover jezelf en je hart maken om Moeke te verlaten zonder deze gruwelijk lekkere witte chocolade cheesecake te eten.

 

Het moge duidelijk zijn dat zowel de inrichting als het eten bij Moeke TOP is. Dan rest alleen nog het personeel en de prijs-kwaliteit verhouding. Nou, die vallen ook niet buiten de boot. Het personeel was heel vriendelijk, open en aardig. Leuke kleding ook met bretels (voor de dames) en een zwart-witte outfit. Ze doen niet moeilijk en als je een vraag hebt over het eten (rosbief van tonijn? uhh.. rosbief is toch gewoon een vleessoort?) vragen ze het gewoon even voor je na. Ook de prijs-kwaliteit verhouding was goed. Voor de hamburger betaal je 15 euro en ik vertel je: eet een hele op en bent voldaan voor de rest van de avond. Verder betaal je voor zowel de bavette als de zeebaars 17,50. Ik vond ze dat absoluut waard.

bedieningmoeke
Check de smile van het personeel. Word je toch instant vrolijk van? (had overigens al wel een vriendin.. sorry dames)

Drie foodbaby’s en voor mijn gevoel vijf kilo zwaarder, maar met een intens fijn gevoel ging ik richting huis. Wat een leuke avond, wat een leuke tent en wat een leuke mensen heb ik ontmoet! Ik word er oprecht heel blij van als ik zie dat Enschede weer een leuke hotspot rijker is 🙂

quote moeke
dat was het zeker … 🙂

Moeke Enschede
Oude Markt 8
7511 GA  Enschede

Let’s get social!
Wil je meer van mijn sociale activiteit zien? Volg Elsschrijft dan op Facebook of instagram. Vind ik gezellig 🙂.

Heb je interesse in een samenwerking? Ga dan naar contact op deze website.

3 reacties op ‘over Moeke in Enschede

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s