Dag leuke mensen! Vandaag heb ik een mega lekker recept voor je. Ik wilde dit recept eigenlijk al in de week zonder vlees klaar maken, maar in die week had ik té veel inspiratie en té weinig tijd. Daarom maakte ik hem alsnog. En één ding is zeker: daar kreeg ik geen spijt van. Jij vast ook niet, want dit recept is ook nog eens snel klaar. Ready? let’s go!

Nodig voor één persoon: 5 balletjes falafel – 75 gram couscous – kwart bouillonblokje – 7 cm courgette – kwart rode paprika – grote wortel – spinazie-amandel dip* – optioneel: theelepel ras-el-hanout

*niks gesponsord hiero, maar ik gebruikte die van Maza en heet Esfenja. Moeilijke naam, maar rete lekker!

SAMSUNG CSC
Je staat op het punt dit te maken. Succes gegarandeerd 🙂

Ik gebruikte een grill-ijzer om alles klaar te maken. Dit kan ook gewoon in de pan, maar ik vind die gekleurde streepjes er altijd zo mooi uit zien en gegrild smaakt altijd net iets anders. Maar doe vooral waar je zin in hebt!

Allereerst maak je de couscous klaar. Doe de droge couscous in een kommetje en verkruimel je bouillonblokje erboven. Ik deed een kwart, want een helft vond ik te zout voor de hoeveelheid couscous. Giet hier gekookt water op, tot de couscous net onder water staat. Zet hier een bord of deksel op; als het maar afdekt. Op deze manier laat je de couscous wellen.

Vervolgens snijd je de courgette in plakjes en de paprika en wortel in reepjes. Dit gaat allemaal stuk voor stuk onder het grill apparaat. Olie deze even in en leg alles er onder. Ik heb een kleine grill dus moest dit even in rondes doen, maar dat ging prima en best snel! Ook de falafel legde ik als laatste onder de grill. Falafel is meestal al voor gegaard, dus je hoeft ze alleen nog maar op te bakken. Ondertussen roer je de couscous in je kommetje met een vork goed door. Laat nog even een paar minuten wellen.

Leg alles in een kom. Ik deed het zoals op de foto; lekker gestructureerd alles bij elkaar, maar dat was duidelijk alleen voor de foto. Op het moment dat ik dit op wilde eten kwam ik erachter dat dat op deze manier NIET te doen was. En dus pakte ik een mes, sneed alles in stukjes en husselde het door elkaar #slagveld, maar wel makkelijker eten. Als alles in een kommetje ligt, maak je het af met een dot spinazie-amandel dip en strooi je er wat ras-el-hanout kruiden over. MJAM!

Toegegeven; dit was een experimentje maar de smaken passen echt PRECIES bij elkaar. De falafel met de couscous en gegrilde paprika, dat beetje ras-el-hanout on top en de spinazie-amandel dip die het helemaal af maakt. Deze is lekker romig en past perfect bij de falafel. Ja hoor jongens; ik heb een nieuwe favoriet die ik zeker nog heel vaak ga maken deze zomer! Ook fijn om hier een grote schaal van te maken en mee te nemen naar het park en daar op te smikkelen met je vrienden. Whoehoeee laat die zomer maar komen!

Wie is er nog meer klaar voor de zomer? Lijkt dit recept je lekker?

 

Let’s get social!
Zullen we in contact blijven via Facebook of Instagram? Vind ik gezellig 🙂 !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s