Een hele goede middag! Met mijn bolletje in de zon schrijf ik deze blog. MAN wat is het een heerlijk weertje. Eerlijk gezegd ben ik een tikkeltje brak en net wakker. Jahaa, het is 13 uur en ik moest 87 uur aan slaap in halen; daarop stappen was een bijzonder goed idee…

Anyways, heel Nederland is in extase want de zon laat zich weer zien. We sprinten massaal naar de terrasjes en dat is wat ik ook zo ga doen. Geen bier, gewoon even een frisje #revalideren. Ik gok ook dat half Nederland vandaag onder de rook staat van de BBQ’s. Wie gaat er bbq’en vanavond?

Ik ben in ieder geval blij dat de zon schijnt én dat ik een plekje tussen het onkruid in mijn tuin heb gevonden om te in die zelfde zon te zitten. De rest is helaas nog schaduw, maar hé het is iets :).

Goed, ik dwaal weer eens af. Waar ik jullie vandaag over wil vertellen is over het lekkers wat ik afgelopen vrijdag kreeg. Persoonlijk gebracht door Kristy herself: Brownies en abrikzonen-amandel balletjes! En nu denk jij: ‘Jow Els, ik weet niet hoor, maar ik íederéén kent brownies, dus waar heb je het over?’. Goeie vraag. Ik heb het over Rightsweets of eigenlijk moet ik zeggen Right Foods. Kristy is de oprichtster van Right Foods en doet dit met superveel passie. Check hierbij even de verpakking waarin ik dit geleverd kreeg; zo leuk ingepakt ❤ Love it.

rightsweets
Instant vrolijkheid door de verpakking. Go Kristy!

Kristy maakte ooit gigantisch mooie verjaardagstaarten met pakjes roomboter en kilo’s suiker. Toen ze zich liet omscholen tot voedingscoach maakte ze een omslag in haar bedrijf. Ze maakt nu alleen nog ‘gezonde’ baksels, waar het lichaam qua voedingsstoffen wat meer aan heeft. Heel goed initiatief als je het mij vraagt. Want, ook al let ik niet heel erg op mijn suikerinname en heb ik wel eens weken waarin ik minimaal een stuk taart per dag eet (iets met collega’s en werk), ik vind Right Foods een heel mooi en passend concept in Twente. Kijk, begrijp me niet verkeerd. Heb je een verjaardag, dan vind ik gewoon dat je een keer mag cheaten (haat aan dat woord, want, hoezo cheat je dan meteen? Maar kan hier even geen ander woord voor vinden) met een lekker dik vet stuk taart. Gun jezelf op zo’n dag wat lekkers en doe de rest van de dag normaal. Zoek je een lekker alternatief voor ernaast of eet je om bepaalde redenen geen zuivel? Dan zijn de baksels van Right Sweets een super alternatief! Moet je natuurlijk ook niet iedere dag doen, het moet wel speciaal blijven en teveel van ‘gezondere’ producten is ook teveel.

Dan nu: hoe smaakte al dat lekkers? Allereerst proefde ik de Abrikoos-Amandel balletjes. Deze zijn zuivelvrij en er zijn verder geen suikers aan toegevoegd. Wel amandel, dus helaas niet geschikt voor mensen met een gluten-intolerantie. Ik heb hier (gelukkig) geen last van en kon ze dus met een gerust hart proeven. En daar werd ik blij van! Ik hou van abrikozen en die proef je echt! Chill: ik heb een alternatief voor mijn chocola bij de koffie/thee.

rightsweets2
Abrikozen-amandel balletjes! Lekker hoor

Dan de brownie. Die is wederom vrij van zuivel en toegevoegde suikers. Ik weet niet precies waar ie van gemaakt is, maar ik gok amandelmeel en cacaopoeder. TOP: de noten in het beslag; lekker crunchy en gewoon een goede lekkere pure chocolade smaak. Een tip voor de mensen die dit gaan eten is: verwacht geen ‘echte’ brownie. Besef je dat hier geen boter aan is toegevoegd en dat je dat proeft. Dat wil NIET zeggen dat het niet smaakt, je moet er even aan wennen, maar als je dat eenmaal hebt gedaan en er voor open staat is dit echt lekker! Tel daarbij op dat je lichaam hier meer aan heeft dan aan boter, suiker en kilo’s chocola en je hebt een win-win. Kortom: vergeet de ‘échte’ brownie niet, maar eet in de tussentijd gewoon eens deze 🙂

rightsweets4
Ziet er goed uit toch? En beter voor je. Sowieso ben ik voorstander van iedere dag iets met cacao eten 🙂

Mijn winnaar: de abrikozen-amandel balletjes! Die gaan zeker in mijn lunch trommel mee naar mijn werk. Ipv de muslireep of de rijstwafels met chocola: keer wat anders! Zeker goed voor mij en mijn suikerverslaving dit. Wil je meer informatie over Kristy en Right Sweets? Zoek haar dan op Instagram onder @rightsweets of stuur haar een bericht via haar Facebook-pagina of via http://www.rightsweets.nl. Eerlijk, dit soort (lokale) initiatieven die met zoveel passie door de eigenaar worden uitgevoerd wil je gewoon steunen. En als je er dan lekkers voor terug krijgt… Ik zeg niets; gewoon lekker bestellen voor je upcoming feestje/babyshower/werkoverleg/vriendinnenavondje 🙂

Let’s get social!
Zullen we in contact blijven via Facebook of Instagram? Vind ik gezellig 🙂 !

2 reacties op ‘over Right Sweets!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s