Hoi leuk mens! Gister avond maakte ik een hele simpele spaghetti klaar met allerlei restjes die ik nog in huis had. Nu wilde ik hier eigenlijk niet over schrijven, want ik vond hem niet bijzonder genoeg. De instagram-poll liet zien dat jullie dit wel vonden, en dus post ik hem alsnog.

Gewoon met pasta-saus uit een zak. Wel een hele lekkere overigens. Ik gebruikte die van Bertolli (tomaat-basilicum) en deze bestaat voor 84% uit tomaat dus dat kon er mee door :). Iets meer basilicum-smaak had gemogen, maar mijn potje met gedroogde basilicum bood uitkomst en die heb ik maar even ondersteboven gekieperd. Klaar voor een super simpel en lekker recept? Komt ‘ie!

versespaghetti2

Nodig voor twee personen: halve zak Bertolli tomaat/basilicum pastasaus – hele bak verse spaghetti  * – rode paprika – halve aubergine – half bakje champignons – rode ui – twee teentjes knoflook – olijven – gedroogde kruiden zoals basilicum, oregano of rozemarijn

* verse spaghetti is chill, want a). klaar binnen vier minuten en b). heeft een dikkere structuur waardoor het naar mijn idee meer vult

Snijd de paprika en aubergine in kleine blokjes. Snipper de ui en snijd de olijven in helften. Doe ruim olijfolie in een pan, fruit de ui aan en pers hierboven de twee teentjes knoflook uit. Laat even bakken. Vervolgens voeg je de aubergine en paprika toe. Aubergine slurpt naar mijn idee olie dus als je nog wat extra nodig hebt: gewoon toevoegen 🙂 Nu je weer ruimte op je snijblad hebt snijd je de champignons ondertussen ook in plakjes.

Als het allemaal een beetje gebakken is, voeg je de champignons toe. Laat ongeveer 5 minuutjes op laag vuur meebakken en voeg vervolgens de olijven en de pastasaus toe. Roer even door. Nu dit lekker een beetje aan het sudderen is, zet je ondertussen een pan met water op het vuur. Breng dit aan de kook en voeg dan de verse spaghetti toe. Deze hoeft echt maar heel even te koken, wat chill is, maar je moet dus wel even op blijven letten. Als dit aan het koken is voeg jij nog even de gedroogde kruiden plus wat peper en zout naar smaak toe. Giet de pasta af en gooi het vervolgens bij je saus-mengsel in de pan. Roer goed door met een pastavork. Hierdoor krijg je spaghetti aan alle sliertjes lekker wat saus wat fantastisch is, want dan proef je dit meer. Klaar!

MJAM. Omdat dit heel erg makkelijk was en ik daarnaast niet verwacht had dat het zo goed uit zou pakken smaakte dit nog lekkerder. Had je hier een recept voor nodig? Nee, eigenlijk niet. Geef maar toe. Ben je er nu meer bewust van gemaakt dat verse spaghetti vet cool is en ga je hier vaker mee koken? Ja, waarschijnlijk wel 🙂 Wie heeft er nog een fantastisch recept met verse pasta?

Let’s get social!
Zullen we in contact blijven via Facebook of Instagram (@elsschrijft) ? Vind ik gezellig 🙂 !

Een reactie op “Verse spaghetti met tomatensaus, paprika, aubergine en olijven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s