Hee leuk mens! Ik at laatst een verrukkelijke salade bij ETN Saladebar en deze moest en zou ik thuis namaken, met natuurlijk wat aanpassingen voor de luie mens, zoals ik.

Dit recept is waarschijnlijk meest makkelijke wat ik ooit heb gemaakt en dat wil wat zeggen want ik maak veel makkelijke recepten. De spinazie kocht ik vers uit een zak, de geitenkaas zat al op een rolletje en de linzen kwamen uit blik. Het enige wat ik hoefde te doen was het amandelschaafsel een beetje aan te bakken in de pan en de appel en komkommer te snijden. Benieuwd naar dit easy peasy maar heerlijke recept? Lees dan verder!

Voor één persoon: 2 a 3 handen verse spinazie – halve rol geitenkaas * – halve appel – half blikje linzen – 5 cm komkommer – eetlepel amandelschaafsel – honing

*Ik kocht die half harde geitenkaas; die dan hard is van de buitenkant maar binnen nog wat zacht heeft.. kan je deze niet vinden? Geen ramp; koop dan die zachte op een rolletje (meestal per twee verpakt) in de naturel of honing smaak. Beide prima!

geitenkaaslinzen
Ziet er behoorlijk goed uit toch?

Oké; let goed op want het is lastig kan ik je vertellen.

Haal de spinazie uit de zak en leg op een bord. Snijd de appel in dunne plakjes en doe dat zelfde met de geitenkaas. Ook snijd je de komkommer; dit doe je in halve maantjes. Leg eerst de komkommer op de spinazie. Giet het blikje linzen af en doe de helft op de salade. Vervolgens verdeel je hier de schijfjes appel en geitenkaas overheen.

Zet een pan op het vuur en bak (droog, geen olie dus) hierin het amandelschaafsel goudbruin aan. Verdeel dit over je salade en top af met wat honing. Done! Wauw dat ging snel toch? En lekker dat dit is. Toegegeven; dit was echt een experimentje voor me want ik hou helemaal niet zo van linzen (dacht ik) maar MJAM ik heb echt gesmuld. Eet er een broodje bij of maak deze als lunch en je hebt een geweldige middag kan ik je vertellen. Inclusief jaloerse collega’s met hun bammetjes kaas.

Nu heb ik dit idee dus een beetje afgekeken van de heerlijke salades die Lotta van ETN Salade serveert. Beter goed gejat dan slecht bedacht zullen we maar zeggen. Toch voegt Lotta er nog wat anders aan toe, namelijk zoete aardappel. Maar inderdaad, hier was ik te lui voor, want ik had geen zin om he-le-maal zoete aardappelen te gaan koken. En ze gebruikt een andere soort, zachte, geitenkaas, wat nog lekkerder smaakt. Ook de balsamico-olijfolie dressing is de hemel. Dus heb je zin in een andere variant, met wat meer vulling, maar geen zin om hem zelf te maken? Bestel dan deze salade bij ETN; ze bezorgen tegenwoordig ook. Op de fiets! Wat natuurlijk helemaal top is.

Wie heeft er nog een awesome zomers recept? De zon komt eraan en hier moeten we allemaal klaar voor zijn natuurlijk!

Let’s get social!
Zullen we in contact blijven via Facebook of Instagram (@elsschrijft) ? Vind ik gezellig 🙂

2 reacties op ‘Salade van spinazie, geitenkaas, appel en linzen met honing en amandel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s