Joehoe! Het is hier even wat stiller geweest; zowel op de blog als via social media. Ik heb namelijk anderhalve week mogen genieten op van een vakantie. Welverdiend al zeg ik het zelf. Ik heb negen hele fijne dag op Curaçao achter de rug en heb ook alweer drie dagen gewerkt dus zit alweer goed in het ritme. Even off topic maar hoe zouden jullie een blogje of to do or not to do op Curaçao vinden? OF in Sofia (Bulgarije)? Want daar was ik het weekend voordat ik naar Curaçao vloog. Jaja, ik zat even in een goede #enjoylife flow.

Goed, al half-jetlagged (is vast en zeker geen woord, maar klinkt wel leuk) typ ik deze blog. Het fijne aan thuis komen na een vakantie vind ik toch altijd wel dat je weer zelf kunt koken. Begrijp me niet; ik ben een groot voorstander van uiteten gaan, maar ook dat gaat op een gegeven moment vervelen. En de locale keuken op de Antillen is echt wel lekker (Leguaan anyone?) maar na negen dagen was ik wel weer toe aan wat groenten. En even weer normaal met iedere dag chips en bier.

Dus ik zag dat er bij de Appie 35% korting op de zoete aardappelblokjes en wist dat dat hem sowieso ging worden. Nu at ik laatst een verrukkelijke salade van gepofte zoete aardappel met feta van Jamie Oliver en met die salade in mijn hoofd werd 1 en 1 twee en liep ik door naar het kaas-koelschap. Benieuwd naar het recept voor deze zomerse salade? Komt ‘ie!

Nodig voor 1 persoon: 200 gr. zoete aardappelblokjes * – botersla – 7 cherrytomaatjes – 1/3e van een plak fetakaas – halve avocado – honing

*natuurlijk ging ik voor lui en makkelijk, want nog even in de vakantieflow blijven zitten, maar je kunt ook gewoon blokjes snijden van je zoete aardappel hé. Tip van Einstein.

De zoete aardappelblokjes bak je in een ruime hoeveelheid olijfolie in de koekepan gaar. Dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuutjes. Klopt, duurt lang. Ik moest mijn geduld ook op de proef stellen 😉

Zodra die pan op het vuur staat, haal je een ruime hoeveelheid blaadjes van je botersla af. Die spoel je schoon onder de kraan, laat je uitlekken in een vergiet en ‘ontkern’ je. Dit betekent simpelweg dat je die witte kern er uithaalt door het groene deel van het blad van de kern af te scheuren. Het groene blad eet je, de kern gooi je weg. Tenminste, als je dat wilt. Je kunt het vast eten, maar ik vind het te ‘waterig’ en niet lekker. Doe het blad in een kom.

Snijd de cherrytomaatjes in vier stukken en de avocado in kleine stukjes en doe dit bij de sla in de kom. Brokkel de feta hierboven. Dit gaat het makkelijkste met je handen, maar je kunt het ook in blokjes snijden #geenviezevingers.

Aardappelblokjes gaar? Proef even een blokje; zijn ze in jouw beleving nog te hard, laat ze dan nog even in de pan door garen. Gooi er wat extra olie bij als dat nodig lijkt. Zijn de blokjes goed? Kruid ze dan met wat peper/zout en gooi ze bij de kom in. Drizzle hier een eetlepel (of iets meer) honing overheen en klaar is je zomerse salade! Ohja, ik kwakte er ook nog een stuk of wat olijven in, want i love olijven. Jij niet? Dan weglaten die hap.

Dit was echt lekker! Haalde deze salade het bij die van Jamie die ik in mijn hoofd had? Nee, dat niet. Ik denk dat je daarvoor toch echt een hele aardappel moet poffen in de oven en dan plakken moet snijden van de zoete aardappel. Die was namelijk echt 10 keer zachter en lekker smeuïg. MAAR dat duurde daarentegen dan ook 45 min. en dat is te lang voor mevrouw ongeduld hiero. De blokjes waren verder ook prima, maar ik had ze een tikkeltje te hard gebakken. Iets met hoog vuur en twee woorden negen letters (duurt. lang.). Maar was goed te eten hoor, zeker weten!

Dus; zin in tips over Curaçao, Sofia, of heb jij tips voor mij voor een upgrade van deze salade? Let me know 🙂!

zoeteaardappel1
Had koningsdag gemist, dus even wat oranje inhalen!

Een reactie op “Zoete aardappelsalade met feta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s