Hallo! Laatst zag ik een recept voorbij komen via Culy.nl en ik wist het meteen; ik moest en zou dit namaken.

Afgelopen maandag (twee dagen na dato dat ik dit recept zag) was dit dan ook meteen het geval, wilde het niet dat het #vegamaandag was en daar hou ik mij bijna altijd trouw aan. Toen bedacht ik mij dat ik nog van die vegetarische tofublokjes (ik vind het eerder reepjes, maargoed) in de koelkast had en zo geschiedde dit recept. Benieuwd of tofu als goede vervanger diende voor gyros? Lees dan mee!

Nodig voor één persoon: half bakje tofu blokjes mild gekruid – 75 gram ongekookte zilvervliesrijst – 3 snack komkommers * – twee tomaten – 5 olijven – gyroskruiden – flinke dot tzatziki-saus, zelfgemaakt of zelf gekocht

gyrosbowl

*ik kocht toevallig van die snack komkommers, maar het is vast overbodig te vertellen dat dit ook heel goed kan met een stuk ‘normale komkommer’ 😉

Doe de zilvervliesrijst in een pan met kokend water en kook in zo’n 15 minuten gaar. Ondertussen verhit je olijfolie in een koekenpan. Snijd de twee tomaten in blokjes. In de koekenpan doe je de tofu blokjes. Na vijf minuten bakken voeg je de helft van de tomatenblokjes en een eetlepel gyroskruiden toe.  Kan je nou geen gyroskruiden vinden? Gebruik dan shoarmakruiden of maak ze zelf volgens dit recept. Na nog een vijf minuten bakken is dit tofu-tomaat-kruiden mengsel klaar.

Snijd ondertussen de komkommers in reepjes en de olijven in stukjes. Is je rijst gaar? Giet dan af en doe de gekookte rijst in een kom. Doe daarbij het tofu-tomaat-kruiden mengsel, de reepjes komkommer en de andere helft tomaten blokjes en olijven. Maak dit af met een flinke dot tzatziki saus en klaar is je ‘gyros’bowl!

Was dit lekker? Jazeker! Was dit net zo lekker als met echt gyrosvlees. Nee, het was niet next-level spectaculair zoals gyros met een goede tzatziki dit wel kan zijn. Jammer. Volgende keer zorg ik ervoor dat ik dit recept niet op vega-maandag klaar maak. Maar ben je nou volledig vega, dan is dit wel een lekker receptje voor wanneer je toch wat gyros cravings hebt 😉

Ps. Mijn telefoonhoesje wil even laten weten dat avocado hier ook goed in had gepast 😉

Let’s get social!
Zullen we in contact blijven via Facebook of Instagram (@elsschrijft) ? Vind ik gezellig 🙂

Een reactie op “‘Gyros’ bowl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s