Hallo leuk mens! Een tijdje terug opende er een nieuw restaurant in Enschede. ‘Fijne info Els, lekker vernieuwend ook… ‘. Nee, je hebt gelijk: niets nieuws onder de zon, want in Enschede opent er met enige regelmaat een nieuw restaurant. Nu vond ik dit wel het benoemen waard. En waarom dan wel? Omdat het ging over het oude pand van Mad Hatter; een restaurant met een twist. Het had een  Alice in Wonderland-achtige stijl qua inrichting en bediening, en ik was er heeeeel nieuwsgierig naar. Toch sloot dit pand een tijd geleden en sindsdien waren ze er flink aan het verbouwen, want… er kwam alweer een nieuw restaurant in!

Nu ben ik de moeilijkste niet. Ondanks mijn grote teleurstelling dat ik mijn nieuwsgierigheid niet kon doven, maakte ik nieuwe plannen: Dan maar bij het nieuwe restaurant eten! Wauw, wat een uitkomst he 😉 ? Perron 22;  dat is de naam van dit nieuwe restaurant en ik testte het voor je uit! Nieuwsgierig naar hoe dat was? Lees dan mee!

Perron 22 is een hele logische naam, aangezien het vlakbij het station zit en dat vind ik dus een toplocatie! Het pakt namelijk ook een stuk van de binnenstad mee. Zo is het leuk om nog even snel een hapje te eten en daarna afscheid te nemen van je bezoek (die nog eventjes moet reizen), van je zakenrelatie waarmee je hier net geluncht hebt, of gewoon voor mensen zoals ik: omdat je er nieuwsgierig naar bent. Daarnaast, niet geheel onbelangrijk, ze hebben hier lang zon en een dakterras. ‘Zei je dakterras?’ JA een DAKTERRAS lieve mensen. Super chill, want dat is toch wel een unicum in Enschede. Waar anders in ons Eanske kan je ontbijten, lunchen, borrelen, vrijmibo’en en barbecue’en op een dakterras? Klonk op voorhand vrij fantastisch dus dat moest ik in het echt gaan beleven.

SAMSUNG CSC

Ik was uitgenodigd om op een vrijdag te komen, want dan houden ze op de eerste verdieping (dus die met het dakterras, maar waar je ook binnen kunt zitten) een vrijmibo. Het weer was de eerste dagen van deze week nog top, maar het wilde vrijdag niet meewerken. Het miezerde, was grijs in de lucht en dus werd de vrijmibo naar binnen verplaats. Helaas, het kan niet altijd feest zijn. Daarom heb ik foto’s van het buiten-terras overgeslagen, maar ook die hebben ze hoor! Op het terras-stationsplein kan je lekker mensen kijken en ondertussen genieten van je drankje. Als de zon dus schijnt.

Maargoed, over Perron 22 dus. We beginnen bij het begin; de inrichting. Die was echt perfect. Alles, waar je maar zit of kijkt, is afgestemd op het concept van ‘de trein’ en ‘het station’. Tot in de kleinste details hebben ze hieraan gedacht: van spoorlichten t/m een industriële look aan de bar. Top! Dikke plus voor de Griekse architect die hier los is gegaan en dat goed deed ook.

SAMSUNG CSC
Dit soort fijne zit-plekjes dus
SAMSUNG CSC
Of zit je toch liever hier? Genoeg keuze in ieder geval!

Wat ik verder altijd belangrijk vind, naast natuurlijk het eten, is de bediening. Deze harde werkers kunnen je avond maken of breken. Ik had het geluk dat ik met een kundige jongen sprak die erg enthousiast was over het concept van Perron 22 en trots leek dat hij er werkte; love it! Ik vroeg wat de aanraders van het menu waren en ik kreeg een heel verhaal over de gedachte achter Perron 22 en welk drankje i.c.m. welk gerechtje er goed op dat huidige moment van de dag paste. Het uitgangspunt van Perron 22 is niet alleen diner/borrel/lunch-gerechtjes serveren, maar van alles wat, passend bij dat moment van de dag. Super leuk!

SAMSUNG CSC
Menukaart in de vorm van een krantje. Deze vervangen ze iedere maand, zodat ze ook nog aanpassingen in het menu kunnen doen; slim!

Goed, over tot het belangrijkste; het eten. Mijn tafelgenoot en ik besloten te gaan voor het borrelplateau vooraf. Het leuke hiervan is dat je niet persé alleen hoeft te kiezen voor vlees, vis, vega of kaas, maar dat je ook twee soorten kunt laten mixen. Dan heb je van ieder wat. Fijn voor mensen zoals ik die altijd last hebben van keuze-stress wanneer ze een menukaart voor hun neus krijgen.

Wij kozen voor een mix van vlees en vis. Het vlees was heel erg lekker. Een fijne, sappige kipsaté met een goede huisgemaakte pindasaus, de spareribs vielen van perfectie van het botje maar niet zo vet als je ze normaal wel eens krijgt. Dat vind ik dan wel weer fijn, want geen vette bek na het eten 🙂 . Goed gemarineerd, lang gegaard vlees en dus top. Mijn tafelgenoot, die normaal niet zo van kippenvleugels houd, vond deze zelfs lekker dus ik zeg: goed gekeurd! Normaliter eet is niet zo vaak vlees, maar als ik het dan op deze manier krijg voorgeschoteld, maak ik daar graag een uitzondering voor.

SAMSUNG CSC
Hier krijg je toch spontaan zin in?

Dan de vis. Kort gezegd zou ik daar niet nog een keer voor gaan. Ik vind zalm normaal heel erg lekker, maar nu was vrij smaakloos en ‘glibberig’ ? Geen idee hoe dat kon. De calamaris waren een beetje droog en daar miste ik dan een sausje bij. Hoewel het een kunstje op zich is om calamaris lekker te krijgen, had ik daar wel op gehoopt. De krabsalade was wel erg lekker, maar daarvoor zou ik ‘vis’ niet nogmaals kiezen. Dan zou ik eerder voor de andere opties van kaas of vega gaan, want wat daarover op de kaart stond klonk erg goed! #hummuslover hiero.

SAMSUNG CSC
Salade carpaccio; dit was het grote formaat en daar krijg je normaal brood bij…
SAMSUNG CSC
…maar wij hadden deze flammküchen. Verstopt onder de rucola en tomaat. Toppertje deze hoor!

Daarna bestelden we een grote salade carpaccio en een flammküchen met prosciutto. Beiden superleuk geserveerd op mooie borden (plus) en zagen er zeer smakelijk uit! De flammkuchen smaakte top. Lekkere knapperige bodem waarvan je kon proeven dat ‘ie perfect gebakken was. Ook de salade carpaccio smaakte goed. Klein dingetje: het had wat ons betreft wel iets minder gekund met het groenvoer en het vlees / ‘de vulling’ mocht dan wel weer iets meer aanwezig zijn. Maargoed, dat is een persoonlijke mening. De flammküchen ga ik in ieder geval sowieso weer bestellen.

Wat ik ook sowieso weer ga bestellen is de gin-tonic, want man wat was die lekker! Ook hierbij trad mijn keuze-stress weer op, want ze hadden een aantal toppertjes op de kaart staan hoor. Ook de cocktails klonken zeker niet verkeerd, maar uit eindelijk koos ik voor een Beefeater gin met elderflower tonic en frambozen. Dat klonk mij zeer goed in de oren. Eenmaal voor mijn neus zag ik aardbeien i.p.v. frambozen. Beginnersfoutje? Kan gebeuren! Ook met aardbeien smaakte deze GT nog steeds fantastisch dus misschien maar zo introduceren op de kaart? 😀

SAMSUNG CSC
Check hem shinen; deze fijne gin met elderflower tonic die ook net zo goed met aardbei werkt 🙂

Na had ik eigenlijk nog wel heel graag iets uit de koelvitrine gekozen. De zelfgemaakte (score, tien punten) taartjes van Perron 22 zagen en goddelijk uit. Toen de bediening begon over bosvruchten cheesecake met brownie bodem sloeg mijn hart een keer over, maar mijn maag ook. Die liet mij weten dat het genoeg was zo en daar heb ik dan maar naar geluisterd. Een volgende keer kom ik die maar al te graag eten!

‘Kom je hier weer terug Els?‘ Jazeker, maar dan voor de lunch of voor de borrel. Dat lijkt mij namelijk geweldig op hun dakterras met een vrijmibo waarbij ik al mijn collega’s verplicht meesleep. Of voor een borrel met vriendinnen, genietend van de cocktails en gin-tonics en genoeg lekkere hapjes om uit te kiezen! Of aan één van de biertafels; lekker zelf biertjes tappen.. Vanaf 21 uur een pincho’tje of drie erbij. Klinkt top toch? 🙂

SAMSUNG CSC
Nog even over die bier taptafels; wat een idee! Lekker zelf tappen. De fusten worden eerst gewogen en dan aangesloten op je tafel, waarna je betaald per kilo/liter 🙂

Ik vind Perron 22 echt een leuk, vernieuwend concept. Enschede is een hotspot rijker hoor! Voor ieder moment van de dag hebben ze iets; van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat kan je bij Perron 22 terecht. Zo’n gemoedelijke ongedwongen sfeer wil toch iedereen?

Zie jij jezelf al chillen in de zon op hun dakterras, gin-tonicje on the side? Of, beter nog, aan één van de biertafels zitten met je studievereniging, dispuut of gewoon je vriendengroep? Drankje, goed hapje en goed vermaak erbij en je avond is compleet!

Perron 22 organiseert iedere maand genoeg evenementen; ik noem een barbecue iedere woensdag op hun dakterras. Ik zeg: roep al je vrienden bij elkaar, sleep je collega’s mee of ga in je uppie (#neveralone) en meld je aan, want vol = vol!

SAMSUNG CSC
Dakterras met uitzicht over Enschede; check!

Perron 22
Stationsplein 1
7511 JD Enschede
info@perron22.nl

Let’s get social!
Zullen we in contact blijven via Facebook of Instagram (@elsschrijft) ? Vind ik gezellig 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s