Joehoe! Hoe staat het leven, lieve mensen? Volgens mijn planning wilde ik dit blogje donderdag al typen, maar inmiddels is het vrijdag en dat is precies hoe het er in mijn leven voorstaat 😉 Teveel planning, teveel to-do lijstjes en te weinig tijd binnen één dag. Maargoed, ik probeer dat soort dingen los te laten; niemand sterft als ik niet helemaal aan mijn blog-planning toe kom, toch?

In ieder geval: ik maakte woensdag deze topsalade als bijgerecht. Zomaar, zonder voorbedachte rade, in elkaar geflanst van ingrediënten die ik in huis had. Ik wilde een salade als bijgerecht bij de soep en het brood en dit werd me toch een goede kan ik je vertellen. Moet ik vaker doen; zonder plan gaan koken. Oh wacht… dat doe ik eigenlijk best vaak. Benieuwd hoe jij deze salade, met wel een voorbedachte rade, ik elkaar kunt flansen? Lees dan mee!

OH. een tip voordat je je ingrediënten zomaar in de supermarkt koopt: voorafgaand aan deze salade ging ik naar de Turkse supermarkt en de hemelpoort ging open voor deze koopjesjager. Bakje frambozen voor 1,25; cherrytomaatjes aan de tak in 3 kleuren voor 0,99/kilo en ga zo maar door. Dus, heb je een Turkse supermarkt in de buurt? Zeker eens langs gaan!

Nodig voor twee personen: zak gemengde salade – 10 cm komkommer – 3 kleuren cherrytomaten – half bakje frambozen – halve oranje paprika – 1/3e blok feta – goede olijfolie of andere lekkere dressing

saladeframbozenfeta

Alles valt of staat bij de uitstraling van deze salade dus pak je mooiste saladeschaal. Heb je alleen maar lelijke schalen in huis? Jammer. Dan moet je extra je best doen voor de looks 😉

Nu even zonder dollen: je pakt een saladeschaal en doet daarin de gemengde salade. Snijd de komkommer verticaal door midden en hol met een lepeltje de binnenkant uit. Dat wil zeggen: dat waterige gedeelte. Dan hou je alleen het knapperige van de komkommer over en dat wil je in deze salade. Goed. Snijd deze helften in halve maantjes en leg de komkommertjes op de salade.

Snijd vervolgens de cherrytomaten in helften en de paprika in kleine blokjes. Ook deze kan je nu op de salade leggen, samen met de frambozen. Ligt alles er mooi bij? Fijn want dan kan je de feta nu over de salade verkruimelen. Ik vind dat altijd een leuk effect geven en je hebt niet zo n blok kaas in je mond bij iedere hap. Maar doe vooral wat jij lekker vindt; het kan ook in blokjes natuurlijk.

Om het helemaal af te maken schenk je er een goede extra vergine olijfolie over. Ik had er één met citroen-extract die echt heel lekker is, maar een goede balsamico ook top bij de frambozen en feta passen!

Easy toch? Ik vond in ieder geval van wel! Ook de smaak en looks waren vrij geweldig, dus ik zeg; toppertje dit!

Heb jij nou ook een geweldig recept voor een salade als bijgerecht? Laat het me dan vooral weten, want mijn creativiteit is niet zijn toppunt wat dat betreft.

Let’s get social!
Zullen we in contact blijven via Facebook of Instagram (@elsschrijft) ? Vind ik gezellig 🙂

4 reacties op ‘Bijgerecht: fancy salade met frambozen en feta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s