Goedemiddag allemaal! Wie heeft er zin in een lekkere, zeker niet saaie, maar wel vrij snelle lunch? Beter gevraagd; wie heeft dat nou niet? Deze toast met avocado, gebakken ei en parmenzaanse kaas on top is super lekker en (dat is belangrijk op een werkdag) je kunt er weer even op vooruit!

Het enige nadeel; deze lunch kun je niet zo goed meenemen, tenzij jij op je werk ergens een pannetje kunt vinden en een ei kunt bakken. Of zoek met dit warme weer een zwarte auto op en probeer het eens op de motorkap.. Dus zit jij nu thuis te werken? Dan ben je een mazzelaar! Zo niet, dan sla je dit recept toch lekker op en probeer je het eens in het weekend als ontbijt 🙂 Of probeer het sowieso eens als ontbijt. Ook dikke prima als je het mij vraagt..

Dit heb je nodig voor 1 persoon: 1 boterham – halve avocado – 2 cherrytomaten – 1 ei – parmezaanse kaas (flakes of zelf geraspt) – peper, zout en wat citroensap

Rooster je boterham. Dit kan in zo’n speciaal apparaat daarvoor, maar je dit gaat net zo goed even in de oven of bakken in de pan (zonder olie).

Prak de halve avocado, deze moet dus goed rijp zijn. Ik doe dit prakken altijd op een snijplank, want dan kan je goed kracht zetten met je vork. Snijd de cherrytomaten in kleine blokjes en meng deze door het avocado-prakje. Als je het lekker vindt kun je hier eventueel nog wat fijn gesneden ui en of knoflook aan toe voegen. Bestrooi dit mengsel hierna met wat peper, zout en wat druppeltjes citroensap. Smeer dit op je toast (die je uit de pan/oven hebt gehaald).

Doe wat olie in een pan en bak hierin je ei. Ik koos ervoor om de dooier semi-heel te laten, want ik vind het heerlijk als dat eigeel er zo lekker afdruipt. Hou je daar niet van, dan weet je wat je te doen staat ;).

Laat het ei vanuit de pan op je toast glijden en top af met de Parmezaanse kaas. Dit mag lekker veel zijn en is een belangrijke toevoeging. De parmezaan maakt het helemaal af en heerlijk ❤

Done! Nu kan je lekker gaan smikkelen van je fijne lunch / ontbijt. Vingers in de lucht als je dit lekker lijkt 😀

Let’s get social!
Zullen we in contact blijven via Facebook of Instagram (@elsschrijft) ? Vind ik gezellig 🙂

meesterlijke_lunch

Een reactie op “Meesterlijke lunch! Toast met avocado, ei en parmezaanse kaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s