Joehoe! Wie kent de STOET-maandspecial nog? Nou laatst was ik er weer eens lunchen en ontdekte dat recept zo’n succes was dat STOET hem zelfs op de kaart heeft gezet! Hoe gaaf is dat? ❤

Maargoed, ik was dus bij STOET om wat van de nieuwe kaart te proberen, maar kon mijn eigen quesadilla niet meer uit mijn hoofd krijgen. Nadat ik uitgewerkt (en uit geluncht was) fietste ik naar huis en wist wat ik vanavond zou gaan maken: quesadilla’s! Maar dan met andere ingrediënten dan de Tuna Melt. Avocado, hummus en parmezaanse kaas speelden de hoofdrol. Ik voegde er nog wat courgette en cherrytomaatjes aan toe en een succes-verhaal ontstond wederom. MJAM, wat zijn quesadilla’s toch heerlijk, makkelijk en snel te maken 🙂 Wil jij ook een heerlijk maaltje vanavond? Lees dan mee voor het recept!

quesadilla_avocado_hummus

Voor één persoon *: 2 wraps – hummus naturel – halve avocado – 4 cherrytomaatjes – 5 cm courgette – 2 handen Parmezaan flakes of flink wat geraspte parmezaan

* ik at dit als avondmaal en had dus wel twee grote wraps nodig. Je kunt het ook prima eten als lunch; dan kan je er ook voor kiezen één grote wrap te nemen.

Smeer beide wraps in met de hummus. De laag hoeft niet al te dik te zijn, dus ik gok dat je zo’n 2 eetlepels nodig hebt per wrap. Snijd de halve avocado in plakjes en verdeel over beide wraps. Let op: je belegt één helft van de quesadilla’s, anders krijg je straks veel gedoe met dichtklappen. Snijd ook de cherrytomaten en courgette in dunne plakjes en verdeel over de avocado/hummus. Bestrooi met wat peper en zout en top af met flink wat Parmezaanse kaas, want een quesadilla is niets zonder flink wat kaas.

Klap nu de ene (onbelegde) helft van de wrap bovenop de andere helft. Schuif ze één voor één dubbel geklapt tussen een grill/tosti-ijzer of bak ze samen in een koekenpan op middelhoog vuur. Check even tussentijds hoe hard ze gaan; ze zijn klaar wanneer de kaas gesmolten is. Dat duurde bij mij zo’n 7 minuten.

Klaar? Haal de wraps uit de pan of de grill en snijd in 3 punten per wrap. Je kunt het warm houden in de oven, of in de warme pan/onder de warme grill laten liggen. Serveer met een kwak sweet chilisaus en eet smakelijk!

Love this! Iets wat super simpel om te maken is, maar super smaakvol ❤ Heb jij nog nooit een quesadilla gemaakt? Ga het dan snel proberen; het zal geen deceptie worden 🙂

Let’s get social!
Wil je meer van mijn sociale activiteit zien? Volg Elsschrijft dan op Facebook of instagram. Vind ik gezellig 🙂

Wil je samenwerken? Bezoek dan het kopje ‘Contact’ op deze website!

quesadilla_avocado_hummus_3

2 reacties op ‘Quesadilla met hummus, avocado en parmezaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s