Hallooootjes! Ik krijg maar geen genoeg van het zonnetje; ik ga hier zo goed op! Wie heeft dat nog meer? Man, mijn Vitamine D is wel weer even bijgewerkt; heerlijk!

Maargoed, daar gaat deze blog niet over. Wel over afgelopen zondag (nu even allemaal: ha-ha goeie grap Els).  Want toen ging ik met een paar hele leuke vriendinnen brunchen hier in Enschede. En dat was me een partij lekker!

Oorspronkelijk hadden we qua locatie een ander plan, maar door een paar budget-technische omstandigheden wijzigden we die. En toen kwamen we dus op deze heerlijke plek terecht. ‘t Sprakel in het bos ligt in, de naam zegt het al, een bosrijke omgeving. Hoewel het er bijna altijd druk is (reserveren is een slim idee en een must op zondag) voel je je hier meteen op je gemak en zen. Als je je buikje dus rond gegeten hebt na al dat lekkers en nog optimistisch bent, kan je een lekkere wandeling door het bos maken.

Aangezien wij spontaan langs kwam en dus niet gereserveerd hadden zagen we de bui al hangen toen er ook nog een bord met ‘achtertuin gereserveerd’ stond. Toch was één van mijn vriendinnen (Claire, alle credits naar jou) vliegensvlug en bemachtigden we een tafeltje die pas vanaf 14 uur gereserveerd was. Mooi! Want het was pas 11 uur en zo konden we dus toch nog even brunchen.

Het meisje van de bediening was super aardig en voelde onze wensen goed aan (watertje bij de koffie? ja ook voor jou?) ondanks dat ze het erg druk hadden. Na lang wikken en wegen (man wat staat hier veel lekkers op de kaart!) bestelden we van alles wat. Ik deelde met Claire (ja daar is ze weer 😉 ), want wij hadden beide zin in iets hartigs en iets zoets. Geen doodnormaal broodje voor ons, nee gewoon aan de scrammbled eggs met toast en bacon en Sop in de pan. Há, hoe geinig is die naam. Het komt neer op wentelteefjes met kaneelsuiker en slagroom.

brunchsprakel2

Dit was zeker geen verkeerde keus. Het ei was goed gebakken, het spek lekker knapperig en de toast gewoon prima. De wentelteefjes waren perfect; niet zwart gebrand en top met de kaneelsuiker erbij. De broodjes van de rest zagen er ook heel erg goed uit en iedereen was tevreden over de keuze. Chill! Onze buikjes waren gevuld en ook bij het betalen waren we tevreden. Dit kon budget-technisch gezien wel heel goed uit 🙂

Ook is Sprakel in het bos (niet te verwarren met het café Het Sprakel dat even verderop ligt) bij uitstek een geschikte locatie voor het vieren van een jubileum, bruiloft, babyshowers, verjaardagen of andere gezelligheid. En dat weet niet alleen ik; dat weet eigenlijk ook half Twente. Je doet er dan ook slim aan om te reserveren als je langs wilt komen voor de koffie of een high tea (helemaal op zondag) want het is er bijna altijd druk. En dat is dan meteen het enige nadeel van deze plek. Heb je niet gereserveerd en kom je spontaan langs? Dan is de kans vrij klein dat je een plekje bemachtigd.

Ik ben in ieder geval blij dat we naar Sprakel in het bos zijn gefietst. En het mooie is; de meiden hebben mij laten zien dat het maar op een kwartier fietsen van mijn huis ligt. Ik dacht in de middle of nowhere maar blijkt dus toch anders! Nu weet ik niet of dit heel positief is, omdat ik nu weet dat er super verse scones met clodded cream en lemon curd op mij liggen te wachten een kwartiertje verder op. Wie gaat er volgende week zondag weer mee? 😀

Sprakel in het bos
Overmaatweg 45
7524 DH Enschede

Let’s get social!
Wil je meer van mijn sociale activiteit zien? Volg Elsschrijft dan op Facebook of instagram. Vind ik gezellig 🙂

Wil je samenwerken? Bezoek dan het kopje ‘Contact’ op deze website!

Een reactie op “Sprakel in het bos – Enschede

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s