Joehoe! Gisteren maakte ik dit maaltje en had er geen hele hoge verwachtingen van. Ik bedoel; de meeste ingrediënten lagen nog in mijn koelkast en die moest ik opmaken. Ik bedacht me dat parmaham en champignons er goed bij zouden smaken en wat bleek? Een top maaltje! Heurlijk, al zeg ik het zelf. Serieus genieten. Oke, genoeg veren in de kont voor dit recept. Klaar voor het recept? Let’s go! 

romige_spaghetti_1

Voor twee personen: pak verse spaghetti – half bakje champignons – rode paprika – 1 ui – teentje knoflook – 100 gram parmaham – half bakje zuivelspread bieslook – optioneel: olijven

First things first: snijd de paprika in kleine blokjes, de champignons in plakjes en snipper de ui en knoflook. Vervolgens bak je in een flinke laag olie de ui en knoflook lekker aan. Vervolgens voeg je de paprika toe. Laat even meebakken. Na ongeveer twee minuten voeg je de champignons toe. Roer door. Ondertussen kan je vast een pan met water op het vuur zetten. Ik koos voor verse spaghetti en dat is fantastisch voor mijn ongeduld, want die hoefde maar 3 minuten te koken. Ik hoop dat ik je niet hoef te vertellen hoe je spaghetti moet koken en anders: lees de aanwijzingen op de verpakking.

Krijgen de champignons in je pan al een kleurtje? Mooi! Dan kan je de parmaham toevoegen. Je kunt dit doen door het in reepjes te snijden of, zoals ik deed, per plak in reepjes te scheuren boven de pan. Hou twee rauwe plakjes ham apart.

Voeg ook het halve bakje zuivelspread toe plus wat kookvocht van de gekookte spaghetti erbij en roeren maar! Het kookvocht heeft vaak nog wat zetmeel van de pasta, dus dat is meteen je bindmiddel voor dit sausje. Roer goed door. Doe wat spaghetti op je bord, pleur er goed wat saus overheen en maak dit af met de achtergehouden plakjes rauwe ham. Je kunt er ook nog wat olijfjes overheen doen. Vond ik lekker, maar geen essentiële toevoeging. De saus is van zichzelf al lekker genoeg 😀

Oh, dikke tip voor mensen die net als ik altijd hongerig uit hun werk komen: let een beetje op de verhouding spaghetti/saus. Ik had veel meer spaghetti dan saus en dat was jammer want ik proefde de saus daardoor minder goed. Puur was ‘ie fantastisch maar door de hoeveelheid spaghetti verdween de smaak iets. Schep dus liever twee keer een beetje op dan in één keer heel veel zoals ik deed. Typisch gevalletje: te enthousiast als je hongerig bent.

Tot zover:D Lijkt jou dit een lekker recept?

romige_spaghetti_2

Let’s get social!
Wil je meer van mijn sociale activiteit zien? Volg Elsschrijft dan op Facebook of instagram. Vind ik gezellig 🙂

Wil je samenwerken? Bezoek dan het kopje ‘Contact’ op deze website!

2 reacties op ‘Vet romige spaghetti met parmaham

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s