Hallo! Een echte koffieaddict als ik kan niet zonder haar dagelijkse dosis koffie (en caffeÏne). Zelfs met de hete temperaturen van de afgelopen tijd kan ik dat kopje koffie niet laten staan. Ik heb het ook echt nodig om wakker te worden en als ik het niet drink krijg ik een vage hoofdpijn. Verslaafd? Ik denk het wel. Maar dat is alleen maar in jullie voordeel, want ik deel met jullie hét recept voor een heerlijke ijskoffie. Fijn voor de afwisseling met dat warme weer.

ijskoffie_3

 

 

Nodig voor één ijskoffie: 2 kopjes espresso – 5 ijsblokjes – 1 bol roomijs* – groot glas

*ik gebruikte pecan-karamel, want dat klonk als de hemel in combi met koffie. Heb je dat nou niet in huis? Dan gebruik je gewoon vanille ijs of een andere smaak die je voorkeur heeft.

Zet eerst de espresso’s. Ik deed dit met behulp van een perculator, dus dat duurde even. Schep een grote bol ijs in een glas, leg hierop de ijsblokjes en giet er overheen de espresso. Klaar! Wauw.. dat was makkelijk he? Wil je het nog ultiemer maken? Voeg dan ook nog een toef slagroom toe. Had ik niet in huis, maar was zeker wel van toegevoegde waarde geweest. Duh.

Hierna heb je je caffeïneshot voor vandaag wel weer binnen, want hallo; dubbele espresso. Maar het was het zeker waard 😀

Het leuke eraan is dat je kunt variëren met smaakjes ijs of doe het eens met melk en vanille/chocolade siroop in plaats van ijs. Vet heerlijk 🙂

Let’s get social!
Wil je meer van mijn sociale activiteit zien? Volg Elsschrijft dan op Facebook of instagram. Vind ik gezellig 🙂

Wil je samenwerken? Bezoek dan het kopje ‘Contact’ op deze website!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s