Dit recept mag ik eigenlijk niet eens een recept noemen. Maar goed, ik heb er enigszins moeite voor gedaan door het maken van de icing of het glazuur dus daarom noem ik het toch een recept. En omdat ik sinds de ijskoffie weet dat jullie ook behoefte hebben aan super simpele recepten tussendoor (want waarom moeilijk doen terwijl het makkelijk kan) plaats ik bij deze dit geweldige ‘recept’. Mocht je nog geen idee hebben voor je zondag-brunch: dan bij deze. Bedank me later maar 😉

Nee maar zonder gein; dit was verrukkelijk. Nu ben ik een zoetekauw, en ben jij dit nou niet (dat bestaat geloof ik ook..) dan kan je het glazuur/icing weglaten. Twijfel je daarover dan zou ik zeggen: niet weglaten, want dit is heerlijk zo 😀 Klaar voor dit ‘recept’? There we go!

Nodig voor 6 kaneelbroodjes: koelvers deeg voor kaneelbroodjes (deze) – 60 gram poedersuiker – water

Verwarm je oven op 200 graden. Haal het deeg uit de rol. Pas op voor plof-gevaar van kaneelsuiker. Eerlijk; ik zat onder de kaneelsuiker-sputters. Ga het niet deeg niet zoals bij de croissantjes uit zo’n rol direct uitrollen, maar laat het deeg opgerold zitten. Leg neer op een snijplank, snijd in 6 gelijke plakken, leg op een bakplaat met bakpapier of een vierkante bakvorm. Bak af in 13 minuten.

Ondertussen maak jij vast de icing/het glazuur. Daarvoor doe je wat poedersuiker (ik gok 60 gram) in een kommetje en hier doe je 2 eetlepels water bij. Roer dit goed door met een vork. Het idee is dat het een beetje stroperig wordt. Is het te dun/waterig? Voeg dan meer poedersuiker toe. Is het te dik en beetje klonterig? Voeg dan meer water toe.

Het maken duurt dus in totaal echt niet meer dan 5 minuten. Het enige moeilijke is wachten met die heerlijke kaneel geur in je huis. Maar dan heb je ook wat. Tijdens het wachten zet jij een lekker kopje koffie en daarna kan je genieten van deze broodjes! MJAM. Wat kan lekker toch simpel zijn 🙂

kaneelbroodjes_2

 

Let’s get social!
Wil je meer van mijn sociale activiteit zien? Volg Elsschrijft dan op Facebook of instagram. Vind ik gezellig 🙂

Wil je samenwerken? Bezoek dan het kopje ‘Contact’ op deze website!

Een reactie op “Kaneelbroodjes in minder dan 5 minuten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s