Hallo daar mensen! Laatst deed ik iets wat ik me nooit bedacht had dat ik het zou doen. Het was intens warm (iemand de 38 graden in NL gemist?) en ik wist écht NIET wat ik klaar zou maken voor het avondeten en ik kon niets fatsoenlijks bedenken. Ik fietste langs de cafetaria en kreeg meteen zin in friet. Dat was natuurlijk een optie geweest, maar om de één of andere reden negeerde ik het. Ik wilde gewoon naar huis, in mijn waaier zitten.

Ik ben niet zo’n iemand die spontaan zijn honger verliest met dit weer, maar ik krijg wel minder snel trek. Dus ik had ook geen zin in een zware maaltijd. En toen, vanuit het niets, ontstond dit borrelplankje. De naam zegt het al; eigenlijk voor de borrel, maar ik dacht; live a little en ik at het dus gewoon als avondeten. Niet iets wat je iedere dag moet doen, maar perfect voor zomeravonden. In de tuin met je wijntje eventjes van dit plankje snaaien; het borrel-dinner is ontstaan! Ik werkte ondertussen gewoon, maar dit was mijn romantische idee erbij 😉 Benieuwd naar wat ik er allemaal op pleurde? Lees dan mee!

gezondeborrelplank

Voor 1-persoons borrelplankje heb je nodig: 10 cm aubergine – halve avocado – rauwe worteltjes – 10 cm komkommer – hummus – 1 tomaat – mini Turks broodje *

* ik kocht deze bij de – ja, ja – Aldi. Echt een schattig formaatje en perfect voor zo’n eenpersoons borrelplankje. Je kunt natuurlijk ook gewoon een stuk Turks brood, een naan brood of een pita brood gebruiken. Wees creatief 😉

Goed. Vrijwel alles op dit plankje is ‘rauw’ dus je hoeft er weinig moeite voor te doen. Je bakt het Turks broodje af op 220 graden in zo’n zeven minuten. Ondertussen heb jij de tijd om lekker rustig aan (want WARM met de oven aan) de worteltjes in een bakje te doen. Snijd de tomaat in blokjes, meng in een ander bakje met olijfolie, peper, zout en wat italiaanse kruiden. Ook snijd je de komkommer in plakjes.

In andere, kleinere bakjes, doe je de hummus (ik had de pompoen-hummus van appie, want liefde voor dat spul) en de avocado apart. De halve avocado leg je eerst op een snijplank en deze prakje met een vork tot een prutje. Breng op smaak met wat peper, zout en citroensap. Daarna is ook deze ‘dipper’ klaar om in een bakje te doen.

Dit is klaar? Dan snijd je de aubergine in plakken en bak je af onder je grill-ijzer of in de grillpan. Smeer deze eerst even goed in met olijfolie. Je kunt er voor kiezen om ze snel te grillen, maar ik vond het in dit geval lekker om ze ongeveer 5 minuten te grillen, zodat ze een beetje ‘snotterig’ werden. Dat klinkt heel goor (dat is het ook), maar als je het doet zul je zien wat ik bedoel. Dan wordt het een beetje baba ganoush -achtig en ik vind dat spul heerlijk. Smaakt ook weer goed op je broodje 🙂

Broodje afgebakken en klaar? Mooi! Serveer alle bakjes weer op één plank, leg je broodje er tussen, schenk een wijntje/biertje/frisje in en ga lekker in je tuintje zitten genieten van de avondzon. Of zoek verkoeling in een park. Scheur steeds een stukje brood af of neem een stukje groentes en dip in de ‘dippers’. De tomaat en aubergine kan je er met een vorkje (of vingers, mag ook; eten met je handen is soms heerlijk) op leggen.

MJAM. Perfect deze borrelplank. En het zweet stond me niet eens op de kop tijdens het eten, terwijl het hier binnen toch zo’n 30 graden is. Chillll!

Wat eet jij met deze hitte?

Let’s get social!
Wil je meer van mijn sociale activiteit zien? Volg Elsschrijft dan op Facebook of instagram. Vind ik gezellig 🙂

Wil je samenwerken? Bezoek dan het kopje ‘Contact’ op deze website!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s