Joeh! Ik maakte laatst het meest simpele ooit klaar, waarbij ik super schattige broodjes gebruikte. Dus, daarom wilde ik jullie deze niet onthouden.

Zoals ik al zei: super simpel en waarschijnlijk was je zelf ook wel op dit idee gekomen, maar het is een heel erg fijn recept. Voor als het bijna lunchtijd is en je bere honger hebt. Of als je ’s ochtends met knallende koppijn wakker wordt na een avondje flink doorhalen. Het enige wat dan nog helpt? Kaas. Veel kaas. En dat gebruiken we hier ook. En de schattige mini Turkse broodjes? Die kocht ik bij de Aldi, je zou het niet zeggen. Klaar voor het makkelijkste ooit? Komt ie!

Je hebt nodig voor 1 tosti: 1 mini Turks broodje – halve avocado – 1 tomaat – veel kaas

Snijd het broodje (voor het afbakken) door midden. Leg hierop de halve avocado en prak met een vork fijn. Verdeel dit over de onderkant van je broodje. Breng op smaak met wat peper/zout/citroensap. Snijd de tomaat in plakjes en beleg hiermee je avocadoprutje. Boven op de tomaat leg je de kaas. Ik schaafde plakken van een blok en deed ongeveer 6 stuks. Nee dat is niet veel; dat is lekker, want je bent brak/hebt het nodig.

Vanaf nu heb je twee keuzes: a). bak af in de oven, 8 minuten op 220 graden, of b). stop onder de grill. Ik wilde testen wat lekkerder was dus sneed mijn broodje door midden en maakte daarna gebruik van beide opties. Beide fijn, hoewel de gegrilde sneller klaar was en makkelijker te eten dus die wint! 😀  Je kunt er eventueel nog wat ketchup/curry/chilisaus bij serveren, maar ik vond het zo al fantastisch. Alles wat mijn lege maag nodig had.

Wat is jouw altijd-goed lunch recept? Of altijd-goed-anti-kater recept? Ben benieuwd want tips zijn altijd welkom! 😉

katerlunch1
Dit wil je toch nu meteen?

Let’s get social!
Wil je meer van mijn sociale activiteit zien? Volg Elsschrijft dan op Facebook of instagram. Vind ik gezellig 🙂

Wil je samenwerken? Bezoek dan het kopje ‘Contact’ op deze website!

Een reactie op “(kater)lunch: Tosti van Turks brood met geprakte avocado, tomaat en veel kaas!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s