Pulled pork, pulled chicken, pulled beef: alles is tegenwoordig ‘gepulled’. En ik hou er van. Een broodje pulled pork met coleslaw of pulled chicken nacho’s die een vriendin van mij laatst maakte: stuk voor stuk heer-lijk. De reden waarom ik geen vegetariër zou kunnen worden (oké bitterballen hebben bij mij nog meer prio) hoewel ik wel op mijn vlees-inname let. Dus ik bedacht me: waarom niet een vega-optie? Voor als je een keer geen vlees wilt, vegetarisch bent of het vega-maandag is. Het idee voor deze pulled mozzarella ontstond! Waarom heb ik hier nooit eerder aan gedacht? Benieuwd naar het recept? Lees dan mee! Spoiler alert: het was vet heerlijk!

Voor 1 persoon nodig: Hard (afgebakken) broodje * – halve bol mozzarella ** – één tomaat – 2 eetlepels groene pesto – verse & gedroogde basilicum

*ik had een triangelbroodje met pompoenpitten, maar op een Italiaanse bol lijkt me dit ook heerlijk.
** Ik had iets minder dan een halve bol over van een ander gerechtje. Mozzarella had best iets meer gemogen, dus heb je een hele bol: leef je uit!

pulledmozzarella_2

Nou, daar komt het spectaculaire recept: bereid je voor… in 1, 2, 3; go!

Verwarm je oven voor op 180 graden. Snijd je tomaat in dunne plakken. Leg de mozzarella op een snijplank. Pak twee vorken en trek uit elkaar zodat er dunne plukjes ontstaan.

Smeer op beide helften van je broodje een eetlepel pesto. Beleg daarna met de plakken tomaat en verdeel je geplukte mozzarella hier overheen. Doe dit voor 10 minuten in de oven. Wanneer je mozzarella begint te smelten is het goed; hij hoeft niet bruin te worden.

Haal het broodje uit de oven, leg op een bord en verdeel er wat gedroogde en gescheurde verse basilicum en nog wat extra pesto overheen. En dat was ‘m; klaar! Eet smakelijk 🙂

Simpel, easy en snel te maken: ik zeg een heel fijn receptje voor de lunch of als snel avondmaal met een soepje o.i.d. Wat vind jij ervan?

Let’s get social!
Wil je meer van mijn sociale activiteit zien? Volg Elsschrijft dan op Facebook of instagram. Vind ik gezellig 🙂

Wil je samenwerken? Bezoek dan het kopje ‘Contact’ op deze website!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s