Joeh leuk mens! Alweer een dikke maand geleden wilde ik dit artikel al publiceren. Dat lukte me steeds niet en hier staat beschreven waarom. Maar, ik wilde onderstaande ervaringen super graag met je delen, dus bij deze alsnog 😀 Altijd al een high gin willen doen? Of een keer wat anders dan een high tea, wine of beer en ben je fan van GT’s (Gin Tonic’s)? Dan ben je bij Foodbar Bluff in Enschede aan het goede adres! Benieuwd wat wij voorgeschoteld kregen? Let’s gin!

Als soort van vrijgezellenfeest wilde wij een vriendin verrassen met deze high gin! Met een bodem van taartjes gingen wij naar Foodbar Bluff, wat gevestigd zit op de oude markt in Enschede. Ik had al eens eerder gehoord van de high gin en iedereen was enthousiast. Dus dat moest ik ook proberen! Nou, en als je dan een heel gezellig stel dames bij je hebt, kan dat niet verkeerd gaan zou je zeggen. Toch?

En dat ging het ook zeker niet! We namen binnen plaats aan een lange tafel die zij voor ons gereserveerd hadden. Best snel kwam de eerste ronde met Gin’s en dat was meteen een goede! Onze eerste reactie was: Wow, veel drank ofniet? Je proefde namelijk duidelijk de alcohol. Bij navraag wat er in de gin zat bleek dat niet verkeerd ingeschat: een gin met amaretto, wodka en cointreau. Nou… das een goed begin van dit vrijgezellenfeestje zullen we maar zeggen.
Bijpassende hapjes bij deze ronde waren lekkere broodjes met gerookte zalm, carpaccio en rauwe/parmaham. Whoohoo; klaar voor de volgende ronde!

highgin_1
Eerste ronde ziet er goed uit toch?

In die tweede ronde kwam een gin met een bittertje. Daar moet je van houden, maar de meeste van ons vonden dat wel lekker! Tikkeltje tricky wel van de barman, maargoed. Wij hadden niets te klagen. Deze gin was met bramen en brandy geloof ik. Niet zo lekker als de eerste, maar zeker niet verkeerd.

Qua hapjes was dit de ‘frituur-ronde’ geloof ik 😉 Een mega plank met allerlei gefrituurd voedsel werd midden op tafel gezet. Onze maagjes, toch wel ietwat onder de invloed van de alcohol, hadden daar zeker wel zin in! Op de plank lagen vegetarische loempia’s, calamaris en gefrituurde garnalen. Alles smaakte goed, waarbij met name de calamaris mij positief verrast hebben. Man, dat is zo moeilijk om goed klaar te maken en te voorkomen dat iedereen op kauwgom in plaats van inktvis zit te kauwen. Maar de chef had zijn best gedaan, zelfs op gefrituurd voedsel. Zo mag ik het graag zien! Ook de gamba’s waren zelf gepeld, gepaneerd in panko en daarna gefrituurd. En dus niet zomaar uit een zak of pak. Dus jeeej voor de tweede ronde!

highgin_2
Excuse me for the blurry photo’s.. Laat wel weer zien hoe sterk de vorige GT was 😉

Nu kan je het bijna niet meer verpesten zou je denken. En dat deden ze ook niet. De derde ronde was een klassieke gin met natuurlijk tonic en komkommer. Er zat geen limoen in en dat vond ik dan wel weer jammer. Dus ging ik naar de bar en kreeg een hele bak limoen mee voor alle dames (we waren tenslotte met 9 meiden). Persoonlijk zou ik deze gin al in het begin geserveerd hebben. Nu was het een beetje een deceptie naar al die speciale GT’s. Of de barman had hem aan moeten maken met een fancy tonic’je. Nu was deze Gin een beetje saai. Maar evengoed wel lekker 🙂
En net toen we aan het twijfelen waren of we genoeg te eten hadden gehad (we hadden immers taart gegeten en geen bord avondeten, daarbij gingen we nog stappen…), kwamen er twee volle schalen super heerlijke nacho’s op tafel, 1 schaal huisgemaakte gehaktballetjes in huisgemaakte tomatensaus én een bord kipspiesjes in terriyakisaus. Nou, draag ons maar weg hoor: de bodem voor het stappen was zeker gelegd!

highgin_3
Vier grote schalen met lekker eten op tafel. Gelukkiger kon je ons op dat moment even niet maken 🙂

Dus al met al een zeer geslaagde avond.

Wat kost dat?
Een high gin kost 32,50 per persoon en dat vind ik een eerlijke prijs voor drie rondes gin tonic en drie rondes hapjes, waarbij de prijs/kwaliteit gewoon goed is. Ook kreeg je zeker genoeg te eten en dat is, zeker in combinatie met alcohol, altijd goed 😉

Heb je dan niets te klagen Els?
Enige minpuntje van de avond was dat wij vrij dicht op de deuren naar buiten zaten. Toen wij vroegen of de deur om die reden dicht kon, kregen we een volmondig ‘Nee’ te horen. Nou snap ik dat het nog zomerperiode is en dat je graag een doorloop naar het terras wilt, maar a). we kozen er niet voor niets voor om binnen te zitten (we wilden het niet koud krijgen later op de avond), en b). ik weet dat die deur in de winter ook dichtzit en het personeel dan ook makkelijk de deur door kan om te bedienen op het terras. Dus ik snapte het probleem even niet.. Je wilt toch alles doen om je gasten blij te houden? In ieder geval: omdat het personeel het niet deed, namen wij het heft in handen en zijn verplaatst naar een ander deel van de zaak waar geen tocht was.

Soh, dan hebben we het zeikwerk ook gehad. Want, eerlijk is eerlijk, mét of zonder tocht: ik zou de High gin zo weer doen.

Foodbar Bluff
Oude Markt 6
7511GA Enschede
053 432 6242
info@bluff.nl

2 reacties op ‘High Gin – Bluff Enschede

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s