Hallo daar! Misschien hebben jullie het via instagram (@elsschrijft) wel voorbij zien komen, maar afgelopen vrijdag was ik jarig! En omdat je verjaardag eigenlijk geen andere dag is als alle andere, behalve dat er feest gevierd hoort te worden, ging ik maar fijn mee in lekker sociaal gewenst gedrag 😉 Na een dagje gewerkt te hebben gaf ik een feestje met een Gin Tonic barretje. Blog met GT-inspiratie komt eraan!

Maar daar gaat deze blog niet over. Deze blog ging over de avond vóór mijn verjaardag, waarop mijn BF en ik uiteten gingen in Enschede. Uiteten gaan is één van onze favoriete activiteiten binnen onze relatie en één die we ook zeer vaak in de praktijk brengen 😉 Dit kunnen we natuurlijk niet iedere dag doen, maar een verjaardag is natuurlijk wel een goed excuus. En zo belandden we dit keer bij Lovely Local, vooral omdat we hier al veel goede verhalen over hadden gehoord. Een super knus, leuk, gezellig restaurant aan de Walstraat in Enschede.

Lovely Local noemt zichzelf een ‘huiskamer restaurant’. Ik heb die benaming wel eens vaker bij restaurants gezien en wist nooit wat ik me hierbij moest voorstellen. Maar nu weet ik het hoor! Meteen als je binnenkomt straalt deze plek gezelligheid uit. Een beperkt aantal plekken, knusse inrichting, een open keuken waar een dame in gewone kleding, met een doodnormaal schort lekker in grote pannen staat te roeren. De geur is aangenaam, een mooie styling die totaal past bij de sfeer die het restaurant wil uitstralen. Goeie binnenkomer hoor!

Goed Els, genoeg introductie. Wat heb je gegeten en hoe smaakte dat?

Misschien goed om toch nog even te vertellen dat Lovely Local niet voor niets zo heet. Ze koken hier voornamelijk met lokale en/of biologische producten. Hun mozzarella bijvoorbeeld, komt van de Twentse Buffelboerderij en de paddenstoelen of shii takes die zij in hun gerechten gebruiken van de shii-take kwekerij in Tilligte! En als echte Twentenaar kan ik dat natuurlijk heel erg waarderen. Leuk om te weten welke producten hier allemaal in de buurt worden gemaakt. Nooit geweten dat we een stukje verderop een weiland met buffels hebben 😉

Goed, dan nu echt over naar het eten. Uiteraard hadden we via hun Facebook-pagina al stiekem naar het maandmenu van september gekeken. Iedere maand wisselt namelijk de menukaart en voor september konden we alvast één ding zeggen zonder nog maar iets geproefd te hebben: de keuze zou heel moeilijk gaan worden..

Het leuke aan deze menukaart? Die ligt niet op je tafel, maar het is een groot krijtbord! In het restaurant staan twee grote krijtborden met daarop het menu. De gastheer (zo jammer dat ik jullie namen niet weet) komt met het grote bord aan je tafel staan en legt per gerecht uit wat het precies is en welke lokale producten gebruikt worden. Super leuk! Pluspuntje voor de wat oudere dames en heren onder ons: die leesbril heb je hier zeker niet nodig 😉

Tijdens de uitleg werd al snel duidelijk dat onze voorspellingen klopten: keuzes maken was heel. erg. moeilijk. MAN kunnen ze hier ook wat minder lekkere dingen op de kaart zetten? #twijfelkont. Ik twijfelde dus nog even door en ondertussen komen zij een broodje van het huis brengen. Precies genoeg! Niet te veel brood zodat je je daarin vol gaat eten en straks vol zit nog voordat je aan het hoofdgericht gaat beginnen. Tactisch en ook fijn voor de gasten, die hun broekriemen (nog) niet losser hoeven te zetten. Wanneer we afspreken dat we de gerechten gewoon gaan delen zodat we het meeste van de kaart kunnen proeven, worden er uiteindelijk keuzes gemaakten dat resulteerde in het volgende.

Lovely_local_voor_burrata
Wil iemand even beamen hoe mooi deze burrata er bij ligt?

Vooraf gaan we voor de burrata met ingelegde tomaatjes en basilicum. Sowieso moest die burrata er komen want dat spul is goddelijk. Heb je nog nooit burrata gegeten in je leven? Ga dat dan dan alsjeblieft doen en wil je een goede ervaring, neem dan meteen deze variant van Lovely Local. Het is heerlijk uit zijn eenvoud en de tomaatjes (waar echt liefde in is gestopt, dat proef je gewoon!) smaken er perfect bij. Niet teveel smaken, maar zoveel sensatie. MJAM. Ook kozen we de shrimp cakes met verse Hollandse garnalen en citroenmayonaise. Zo heb ik nog nooit garnalen gegeten, maar wát lekker. Grote garnalen vermalen ze tot hele kleine stukjes en maken hier dan, samen met wat kruiden, een soort koekjes van. Lekker ook dat ze er nog wat kleine garnalen op doen, want hoe meer garnalen hoe beter ;). Heerlijke starters: check!

Lovely_local_voor_garnalenkoekjes
Shrimp cakes!

 

Dan verder naar het hoofdgerecht. Kan het beter hoor ik je zeggen? Dat is altijd maar de vraag wanneer je voorgerecht al top was. Maargoed, onze maagjes hebben er zin in na dit fijne voorproefje dus we zijn benieuwd. Als hoofdgerecht koos mijn leuke tafelgenoot couscous kippendij van Twentse scharrelkippen en ik pulled pork met een gepofte zoete aardappel. Klinkt heel simpel right? En dat is het ook, maar oh oh wat kan simpel lekker zijn. Zijn couscous was echt super op smaak gebracht (ik eet vaak couscous, maar deze was niet te overtreffen) en de glaceerde wortelen voegden echt wat toe. Mooi 🙂 Wederom heerlijk uit zijn eenvoud. Pulled pork vind ik persoonlijk altijd wat tricky omdat het best snel droog kan worden. Dat was deze zeker niet. Een fijne (huisgemaakte) bbq-saus erbij, wat stukjes brood en een gepofte zoete aardappel. En misschien vond ik die laatste nog wel het lekkerst van allemaal. Zo lang gepoft in de oven zodat de schil los laat, klein beetje zeezout erover en tja.. wat moet ik er nog meer over zeggen. Wederom MJAM.

Lovely_Local_hoofd_mediteraansekipgelaceerdewortel
Couscous! Die langwerpige dingen zijn geen frikandellen of worstjes, maar glaceerde wortelen 😉
Lovely_Local_hoofd_pulledpork
Wilde iemand hier nog wat aan toevoegen?

Eigenlijk al dik tevreden over het voor- en hoofdgerecht zijn we toch wel super benieuwd naar het toetje. Ik ben een echte zoetekauw en je kunt me voor veel toetjes dan ook ’s nachts wakker maken. Niet voor vla. Of pudding. Bah. Maar de rest: ja graag! Bij Lovely Local heb je de keuze of je wel of geen dessert neemt. Hoewel.. Als de gastheer al met twee opgemaakte bordjes bij je aan tafel komt en jij vol tegen twee mooi opgemaakt bordjes met lekkers aan kijkt, ben ik benieuwd hoeveel mensen kunnen weerstaan en nee zeggen 😉 . En je raadt het waarschijnlijk al: wij waren die mensen niet. Het toetje bestond uit een klein glaasje avocado-cheesecake met gekruimelde bastogne en pistach on top én een plakje gember-citroen (of was het sinaasappel?) cake. Uitkomst hiervan? Als je ervoor kunt zorgen dat mijn vriend iets met avocado lekker vind, doe je blijkbaar iets heel erg goed 😉 Dus duimpje omhoog. Het toetje was niet het hoogtepunt van deze maaltijd, maar was gewoon lekker 🙂 Een fijne afsluiter van een heel fijn etentje.

Lovely_local_na
Hier zeg je geen nee tegen. Toch?

Oke, oke, dat klinkt goed! En hoe werd je geholpen?

Heel erg leuk! De gastheer doet echt zijn best om alle gasten zich op hun gemak te laten voelen. Geen stress, zelfs niet in de keuken. Hij kan je heel veel vertellen over hun concept en de producten waar zij mee koken. De trots straalt er vanaf en dat vind ik heerlijk. Overal liggen ook kookboeken die je gerust mee mag nemen naar je tafeltje en door kunt bladeren. Hier hangt een fijne, ongedwongen sfeer waar ik heel graag nog eens kom!

Fijn dat het allemaal zo lekker was hoor Els, maar dat mag dan zeker ook wel wat kosten…

Nou, dat vond ik allemaal wel mee vallen. Wij betaalden voor beide 3 gangen, twee wijntjes, twee biertjes en een fles tafelwater rond de 70 euro. En dat vind ik een eerlijke prijs als je ziet wat je krijgt en weet hoe het is gemaakt.

Wil jij na deze lovende review nu ook bij Lovely Local eten? Dan hierbij nog een tip van flip: Reserveer even voordat je een bezoekje brengt aan Lovely Local. Natuurlijk kan je altijd proberen op de bonnefooi te gaan en een plekje te bemachtigen als je in de buurt bent, de kans is groot dat je dan achter het net vist. Aangezien ze maar op beperkte dagen open zijn (iedere donderdag, vrijdag en eerste & laatste zaterdag van de maand) en plekken hebben doe je er goed aan om eerst even met hun af te spreken dat je komt. Is er op dat moment geen plek en moet je een weekje of twee wachten? Geen zorgen, dat is het allemaal waard 😉

Lovely Local
Walstraat 7
7511 GE Enschede

Een reactie op “Lovely Local – Enschede

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s