Hoi hoi! Afgelopen weekend was ik jarig en wat hoort er bij jarig zijn? Juist ja, heel veel taart eten, wijntjes drinken, cadeautjes krijgen en van alles nog meer. Heb ik dat gedaan? Nee, ik moest gewoon werken en gewapend met mijn zak chocoladepepernoten om toch enigszins iets te trakteren (ik had een cursus) stapte ik in de auto. Mét een hele leuke vriendin, want die had heel toevallig ook die cursus. En zij verraste mij al direct met een lekkere reep Tony’s. Misschien is de combi werk en jarig zijn niet zo heel erg verkeerd…

Nou, de cursus dag was prima, we reden weer naar huis, waar ik kleine volksverhuizing uitvoerde in mijn appartementje want ik had een idee voor mijn feestje en als ik leuke ideeën heb, dan moeten ze er komen ook. Zo bedacht ik dat het leuk was om een GT bar te maken, waar iedereen haar eigen Gin Tonic kon samenstellen. Nu ben ik al een tijdje fan van Gin Tonic en heb ik behoorlijk wat inspiratie opgedaan tijdens gin avondjes met vriendinnen. Toen ik op instagram (@elsschrijft) vroeg of ik mijn ervaringen met lekkere GT’s en deze wereldkennis met jullie zou delen antwoorden jullie volmondig ja! Dus; bij deze. Komen ze!

De basis
Om zo’n soort GT-avondje qua kosten niet uit de hand te laten lopen gebruik ik vaak een gin die je goed kunt gebruiken met allerlei soorten tonic of ingrediënten. Vaak koop ik Gordons Londen Dry Gin of beefather. Bombay Sapphire vind ik ook lekker. Ik kijk vaak welke van deze in de aanbieding is. Dat is er altijd wel één bij Gall&Gall en dat was deze keer toevallig Gibsons Dry Gin. En die was ook prima!
Verder gebruik je goed wat ijs in je GT. Ik zou zeggen 4 ijsklontjes/blokjes. Niet zo overdreven als je er één bij een restaurant besteld, want dan heb je na 5 minuten meer water dan GT en dat is zonde.

Hoeveel gin gebruik je?
Voor een goede GT heb je niet veel gin nodig. Ik gebruik vaak een soort ‘ranja’-verhouding. Lekkere vergelijking Els… Maar echt, een bodempje is meer dan voldoende. Laten we zeggen pink-dikte. Nog betere vergelijking Els.. En dan vul ik pas aan met ijs en gin.

GT2

GT met limoen en munt
Één van mijn all-time favorites. De ‘klassieke’ gin-tonic is geloof ik met komkommer en munt, maar ik vind met een limoentje net wat lekkerder. Eenvoudig, maar goed! Alle drie combineren is trouwens ook niet verkeerd.

GT met kaneel en sinaasappel
Lekker kruidig, nu helemaal met de herfst. Koop kaneelstokjes, want je wilt geen klontertjes in je lekkere GT 😉

GT met sinaasappel en kruidnagel
Deze combi vind misschien niet iedereen lekker, maar als je hem lekker vind, vind je hem ook meteen heel lekker! Het kruidige van de kruidnagel met het zoet-zure van de sinaasappel is echt een top combi! Geen lastige ingrediënten, en zijn overal te koop.

GT met een scheutje Licor 43
Hou je van likeur 43? Dan is deze gin-tonic echt iets voor jou! Een tikkeltje zoet, maar wel echt heel fijn. Maar pas op: omdat ie zo zoet is drink je hem zo weg…

Gin met geen tonic maar ginger ale
Laatst las ik ergens over Ginger-gin en dat leek me wel interessant. Dus dat probeerde ik eens uit. Eindconclusie? Vet heerlijk! Je doet dus wel eerst een bodempje gin in je glas, maar deze vul je niet aan met ijs en tonic, maar met ijs en gingerale! Super easy, schijfje limoen en erbij en genieten maar 🙂

Pink gin met frambozen en munt of limoen
Op een feestje van vriendin dronk ik voor het eerst pink gin. Ik had dit al eens gezien en het leek me erg lekker, maar zomaar en zonder reden en te weten of ik het lekker vind een fles gin kopen is niet aan mij besteed. Maar op haar feestje kreeg ik dus de kans en daar was ik heel blij mee. Meteen besloot ik dat deze gin ook op mijn GT-bar moest komen. Ik kocht die van Bosford, want in de aanbieding #liefdevooraanbiedingen.
Halveer het aantal ijsklontjes wat je gebruikt en vul deze aan met diepvries frambozen. Takje munt of schijfje limoen erbij en voilá: je fancy-maar-weinig-moeite-GT is klaar om gedronken te worden!

Nou dat waren mijn tips tot zover. Ik probeerde ook wel eens met jeneverbessen, maar wist niet precies wat ik daarmee aan moest. Misschien weet jij het? Wat is jouw favoriete GT? Let me know en misschien ontdek ik nog andere lekkere combinaties 😀

Let’s get social!
Zullen we in contact blijven via Facebook of Instagram (@elsschrijft) ? Vind ik gezellig 🙂

GT1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s