Dames en heren; hooggeacht publiek! Hierbij presenteer ik u een nieuwe serie op mijn blog. Laatst at ik namelijk overheerlijke pulled chicken nacho’s bij Loes en ik bedacht me dat het erg leuk zou zijn wanneer ik mijn vriendinnen eens deelgenoot zou maken van het bloggen. Als zij dat ook zouden zien zitten natuurlijk. Want eerlijk is eerlijk; iedereen heeft minimaal één recept waar hij of zij in uitblinkt. En hoe leuk is het om dat met de wereld te delen? Iedereen vind ook weer wat anders lekker of weer een andere kijk op eten dan ik. Dus ik bedacht me: hoe meer diversiteit op mijn blog, hoe beter 😀 Dus bij deze. En we trappen af met……

….. Noortje 😀 Dit recept laat zien dat Noor met een busy momlife het toch voor elkaar weet te krijgen om lekker te koken! Tenminste, dat lijkt mij na het zien van dit recept, maar daar was niet iedereen het over eens.. Noortjes dochters zijn een tweeling, maar eensgezind waren ze niet over de beoordeling van dit recept 😉 De één vond het heel erg lekker en de ander vond het maar niets. Maar leeg gingen de bordjes wel. En dat vind ik vrij bijzonder voor kinderen en zuurkool, want als ik terugkijk op onze kinder-periode thuis.. Dan deden we dramatische kots geluiden na als we hoorden dat we zuurkool gingen eten. Maar Noor heeft er blijkbaar toch iets lekkers van weten te brouwen #supermom. En daarom vandaag in de categorie ‘kidsproof’ (wat een lelijk woord is dat) het recept van Noortje: Zuurkool ovenschotel met gehakt, ananas en zoete aardappel!

Met neme voor 4 personen: 1 pakje (biologische) zuurkool – 300 gram rundergehakt – 3 grote zoete aardappels – halve rode paprika – blikje ananas stukjes op sap – 1 theelepel kurkurma – 1 theelepel kerriepoeder – 1 ui – paneermeel

Schil de aardappels, was en snijd ze in blokjes. Doe deze in een pan met water en breng aan de kook. Kook ze ongeveer 20 minuten, afhankelijk van hoe groot jou blokjes zijn. Prik er af en toe eens in om te beoordelen of ze klaar zijn om te stampen. Na deze 20 minuten stamp je de aardappelblokjes tot puree.

Noortje_zuurkoolschotel_4

Ondertussen snijd je ook paprika en ui in kleine stukjes. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui en paprika glazig. Voeg hier de kurkurma en kerrie aan toe en roer goed door. Vervolgens voeg je het gehakt doe. Breng op smaak met peper en zout. Als het goed aangebakken is, zet je het vuur zacht.

Noortje_zuurkoolschotel_3

Verwarm je oven voor op 200 graden. Bereid de zuurkool volgens de verpakking. Giet de ananas stukjes op sap af. Vet een ovenschaal in en doe daarin het gehakt/paprika/ui mengsel. Daar bovenop doe je de zuurkool, verdeel de stukjes ananas er overheen en maak af met je zoete aardappelpuree. Meng het paneermeel met wat olijfolie in een kommetje en verdeel top daarmee je ovenschotel af. Bak in 15 minuten af in de oven. Aan tafel!

Noortje_zuurkoolschotel_2

Nog een laatste tip van Noor: Voor de kids is dit misschien wel heel erg lekker met wat appelmoes!

Nou, lijkt me dus vet heerlijk; kinderen of geen kinderen! Zoete aardappel is bij mij altijd geslaagd en de combi met gehakt en zuurkool lijkt me lekker. Ik was nooit zo’n zuurkool fan maar ik ben daar in de afgelopen jaren een beetje op terug gekomen. Zeker met het zoete van de aardappel en ananas lijkt het me heel fijn. Lekker Noor, gaat hier zeker gemaakt worden 🙂 Misschien zelfs met een beetje extra geraspte kaas over de topping #nooitgenoegkaas.

Noortje_zuurkoolschotel

En jij? Lijkt dit jou een lekker recept? Heb je misschien kids die dit lekker vinden of maak je het gewoon lekker voor jezelf? 🙂 Ben benieuwd (en Noortje ook) dus laat het vooral weten :D!

Ps. Vinden jullie ook niet dat Noortje dit super leuk gedaan heeft? Check alle foto’s per stap in de bereidingswijze. Nou Noor; als er ooit een vacature vrij komt .. 😉

De volgende in de rij is ook een toppertje hoor; ook een oven-recept, maar hele andere ingrediënten (wie van zoet houdt….). Stay tuned!

Let’s get social!
Zullen we in contact blijven via Facebook of Instagram (@elsschrijft) ? Vind ik gezellig 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s