Dag leukerds! Laatst was ik jarig en aangezien mijn broertje altijd rond dezelfde periode jarig is, geven we vaak gezamenlijk een klein feestje voor wat familie. Je snapt natuurlijk dat een verjaardag niet gevierd kan worden zonder taart. En die wilde ik dan ook heel erg graag maken. Maar er zit een keer zijde aan dit verhaal. Mijn drukke leven in combinatie met mij niet topfit voelen (zere keel, verkouden, moe) maakte dat ik niet de behoefte had om groots uit te pakken. Ik wilde simpel, makkelijk en super lekker te gelijk, maar niet te veel moeite. Eigenlijk hoe ik ook vaak mijn recepten voor avondeten op deze blog plaats. Dat moest toch ook voor taart kunnen?

Dus er ging al veel door mijn gedachten: rocky roads, fudge, cheesecake bars, maar dat was in mijn hoofd allemaal niet goed genoeg. En toen zag ik het licht. Ja ja, ik at namelijk een hele tijd terug bij de tante van mijn vriend een super lekkere taart met bokkenpootjes. En dat klinkt niet alleen als de hemel, dat is het ook. Toen ik het recept vroeg bleek dit ook nog eens heel erg eenvoudig te maken. En dat moest dus voor deze verjaardag met familie ook gemaakt worden. Het enige wat tijd kost aan dit recept is de tijd die het nodig heeft om op te stijven in de koelkast. Daarom kan je dit het beste een dag van te voren maken, in de koelkast zetten en hem vlak voor gebruik uit halen.

Toen ik het recept kreeg moest ik wel twee keer goed lezen: saroma? Dat is toch dat gekke pudding spul van vroeger wat er zo ranzig uit ziet? Precies. Maar, wanneer je dit mengt met advocaat en slagroom dan wordt het me een portie geweldig spul. Dus, niet bang worden als je saroma leest, het komt allemaal goed! Klaar voor het recept? Let’s taart!

Bokkenpootjes_2
Dit wil je

 

Nodig voor een springvorm van 26 cm doorsnede: 3 pakjes bokkenpootjes * – 600 ml vloeibare slagroom ** – 1 pakje saroma (kloppudding) vanille – 1 kopje melk – 3 eetlepels advocaat

*Ik had die pakjes waar er zo’n 12 in zitten per pakje
** Ik zei dat het een lekker recept was; niet dat het een luchtig of slank recept was 😉 Als je taart eet, doe het dan ook goed.

Meng het volledige pakje saroma met 1 koffiekopje melk. Op de verpakking staat dat je 500 ml melk moet gebruiken, maar dat is voor een puddig. Negeer dit en gebruik 1 kopje melk. Straks gooi je er namelijk nog meer dan een halve liter slagroom bij, dus dat lijkt me voldoende zuivel 😉 Klop de saroma met de melk op, zodat het er donkergeel uit ziet en zet dan in de koelkast voor minimaal 10 minuten, zodat het op kan stijven.

Ondertussen kan jij de slagroom opkloppen. Doe de slagroom in een mengkom en klop met een mixer (of garde als je stijve armen wilt krijgen en er langer over wilt doen) op tot dat het stijf is. Ik doe altijd lekker #livingontheedge en hou de bak op de kop als ik denk dat het stijf genoeg is. Als ik zeker weet dat het stijf genoeg is hou ik de bak boven mijn moeder/broertjes/vaders hoofd. Probeer dit ook als je wilt lachen. Valt de slagroom niet naar beneden (en dat hoop ik voor je), dan is het stijf genoeg. Voeg je nog suiker toe? Nee, dat is absoluut niet nodig, want het hoofdingrediënt van zowel saroma als advocaat is suiker. Daarmee wordt je taart straks zoet genoeg. Meng de advocaat met de slagroom en zet even aan de kant.

Wat je verder alvast kunt doen is de bokkenpootjes door de helft snijden. En dan bedoel ik de helft die de twee kanten die aan elkaar zijn geplakt, splitst. Zodat je twee lange helften krijgt. Doe dit met 2/3e van alle bokkenpootjes die je hebt. Bedek, met zoveel helften als je nodig hebt, de bodem van je springvorm. Doe dit met de ‘zachte kant’ naar boven.

Klaar? Goed! Pak dan weer je saroma uit de koelkast, waaraan je nu kunt zien dat ie is opgestijfd. Ziet er niet echt heel erg lekker uit he? Hoeft ook niet, want dit ga je nu door de slagroom kloppen. Doe dit met een mixer zodat je slagroom stijf blijft. Mix niet te lang, anders wordt je slagroom straks boter. Gemengd? Prima! Doe dan nu de helft van deze room op de bokkenpootjes. Verdeel gelijkmatig over de bodem. Bedek deze laag room wederom met helften bokkenpootjes. Leg ze nu met de ‘zachte kant’ naar onderen. Bedek met de resterende room.

Bokkenpootjes_1
Klaar voor de laatste laag room!

Bijna klaar! Verkruimel de laatste bokkenpootjes die je hebt en bestrooi hiermee de taart. Zet de taart dus voor minimaal 4 uur, maar het liefst een nachtje in de koelkast. Zo kan de taart goed opstijven en is het morgen mooi ‘snijbaar’.

Bokkenpootjes_3
Eind resultaat 😀

Mega lekker, mega machtig, mega goed. Eind conclusie over deze taart. Heb jij wel eens een bokkenpootjes taart geproefd? Of ga je het maken aan de hand van dit recept? Laat het dan hieronder even weten of tag mij op social media als je iets van mij maakt. Vind ik leuk om te zien en horen 😀

En alle credits voor dit recept gaan natuurlijk naar de tante van Niek 🙂

Let’s get social!
Zullen we in contact blijven via Facebook of Instagram (@elsschrijft) ? Vind ik gezellig 🙂

5 reacties op ‘Bokkenpootjestaart: lekker, machtig, heerlijk.

  1. Klinkt heel lekker en machtig haha!

    Ik maak vaak bokkenpootjes ijs-cake. Slagroom kloppen, de bokkenpootjes in stukjes er door, in cakevorm doen, op de bovenkant hele bokkenpootjes leggen. Paar uur in de de diepvries en dan kun je plakjes snijden.

    Like

  2. Kan deze taart ook zonder advocaat gemaakt worden? Heb je dan een tip wat je dan in plaats van de advocaat kan gebruiken?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s