Hallo daar! Kijk, mijn blog blijft niet alleen maar volstromen met recepten van mijn vriendinnen, ik zal zelf ook nog wat proberen te doen 😉 Nee gein, de afgelopen periode heb ik weer veel nieuwe leuke hotspots voor je getest, dus dat ga ik eens even fijn met jullie delen.

Een tijdje terug sprak ik af met een oud studiegenoot; we moesten nodig bijpraten over ons ‘Burger-leven’. En dus ging we koffie drinken, in plaats van borrelen. Want hé we zijn nu stuk-ken serieuzer geworden (ahum). Anyways, ik wilde graag naar een tentje waar ik nog niet eerder geweest was, zodat ik dat gelijk even kon testen voor jullie (en uiteraard mezelf).

In de centrum van Enschede zit Meisje. Een tentje waar ik geregeld langs fiets en al veel over had gehoord, maar er zelf nog nooit was geweest. Waarom weet ik eigenlijk niet. Of het zit er mega vol als ik er langs loop (op zaterdag) of ik denk er niet aan. En dat is zonde heb ik ontdekt, want het is er zo leuk!

Meisje – koffie geschenk is de volledige naam van deze leuke plek. En als iets pronkt met goede koffie, dan laat ik mij dat geen twee keer zeggen; dan moet deze coffeelover dat meteen proberen. Ik had de hele ochtend intensief gewerkt, dus ik had wel behoefte aan een sterk bakkie. En dus koos ik voor een espresso macchiato en ik kan jullie vertellen: precies goed. Mijn tafelgenoot was ook enthousiast over zijn cappuccino. Fijn als je je enthousiasme over koffie kunt delen met iemand 😉

Goed, over tot de meest belangrijkste zaak van dit bezoekje. Het eten. We twijfelden even, zouden we gaan lunchen of niet? Maar toen we de menu-kaart zagen, en ik met name het schap met taartjes, was ik verkocht. Wat een lekkers hebben ze hier! Er is mega veel keuze in taartjes en gebakjes; het meeste met liefde zelf gemaakt, of anders met liefde gekocht bij iemand die het met liefde heeft gemaakt. Ik noem een Mrs. Brown en als jullie dit blog van mij hebben gelezen weten jullie dat zij taartjes (net als ik) zeer serieus neemt.

Maargoed, hun taartjes dus. Ik keek met grote ogen naar de vitrine en vroeg aan één van de meiden uit de bediening wat alles was. Had ik beter niet kunnen doen. De keuze werd er zo veel minder makkelijk van. Alles leek me heerlijk. Mijn hartslag ging omhoog. En toen besloot ik geen taartje meer te nemen. HAHA, serieus. Mijn brein is soms zo onvoorspelbaar. Nee, ik besloot toch nog even op de menu-kaart te kijken en koos uiteindelijk voor iets anders wat me heerlijk leek: Belanda’s-tosti. En mijn tafelgenoot koos voor een broodje tonijnsalade. Altijd goed.

meisje_1
Tosti-hemel!

 

En hoe smaakte dat Els?
Heel erg goed. Ik vind het altijd een totale deceptie als je ergens een tosti besteld, en deze eruit ziet als die uit de voetbalkantine. Niets mis met die laatste overigens, maar dat verwacht je tenminste op zo’n moment. Als je in een restaurantje of lunch-café’tje zit dan verwacht je een niveau’tje hoger. En dat was dit dan ook. Geen saaie tosti, maar gewoon twee dikke bruine boterhammen, in de pan gebakken (<3), met daartussen kipfilet (niet de plakjes maar gewoon lekkere stukken kip), hüttenkase, groene pesto en tomaat. Een gekke combinatie waar ik thuis nooit voor zou kiezen, maar het was heel erg goed. Serieus, ga je hier naar toe: bestel dan eens iets wat meer out of your comfortzone en je wordt niet teleurgesteld.

Doe je dat overigens wel (binnen je comfortzone blijven) dan wordt je ook niet teleurgesteld. Mijn tafelgenoot was namelijk zeer content met zijn broodje tonijn. Ook dikke vette credits voor de opmaak van de bordjes. Leuk!

meisje_2
Dit broodje tonijn ziet er ook mega lekker uit toch?

Quanta kosta?
De tosti kostte zo’n 5 euro en het broodje tonijn 7. En dat mag je zeker verwachten van deze kwaliteit. Je wilt lekker eten of je wilt het niet.

Meisje_thee
Love it wanneer thee op de goede manier geserveerd wordt. Mét timer, en niet belachelijk veel verse thee in het zeefje 🙂

Dus ben je eens in de buurt en denk je van hé; hoe zou het hier zijn? Stap eens naar binnen. Alleen al voor de knusse inrichting, de goede sfeer en geweldige koffie. Oh, en de thee was ook leuk 😉 Ik kom hier vaker terug en heb er een nieuwe werkplek bij gevonden hoor!

Meisje – Koffie Geschenk
Raadhuisstraat 23 Enschede

Ps. Geen foto’s van de koffie’s; die waren zo op 😉

Let’s get social!
Volg je mijn avonturen op foodgebied al via instagram (@elsschrijft) of Facebook? Laten we in contact blijven 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s