Geef toe. Je leest de naam en denkt alleen maar: dit wil ik eten vanavond. Of morgen. Of eigenlijk het liefst heel de week. Een hamburger op een Italiaanse bol is eigenlijk al lekker genoeg, maar Marlon voegt daar nog even carpaccio (!) en truffelmayo (!!) aan toe. Kijk. Dit is precies de reden waarom ik deze serie begonnen ben; ik vind het een fantastisch recept en was hier waarschijnlijk nooit zelf op gekomen. TOP! Marlon gaat jullie alles over de ingrediënten en bereiding vertellen, dus hierbij: Marlon 😀

Carpaccio is lekker. Een hamburger is lekker, carpaccio is lekker dus waarom zou je deze 2 heerlijke dingen niet samenvoegen? De naam van het recept zegt het eigenlijk al, maar ik wil je toch even vertellen wat dit gerecht zo lekker maakt. En dat is het vlees: een malse rundvleesburger. De smaak is meteen heel anders als je een hele goedkope hamburger gebruikt. En natuurlijk smaakt de burger nog veel lekkerder als je hem zelf maakt 🙂 Daar staan op internet genoeg recepten voor. Maar ik gebruik de kant-en-klare beefburgers die je lekker makkelijk in de meeste supermarkten kunt vinden. 

Voor 5 broodjes hamburger heb je nodig: 

  • 5 Italiaanse bollen 
  • Potje truffel mayonaise 
  • Zak rucola 
  • 5 beefburgers
  • Rundercarpaccio 
  • Parmezaanse kaas
  • Pijnboompitten 

* Els breekt even in: *Op de broodjes en beefburgers na zijn dit geen hele exacte hoeveelheden. Dus strooi lekker zoveel parmezaanse kaas over je burger als je wilt (van die flakes zijn het lekkerste) en doe dit ook met de pijnboompitten en rucola. Het is waarschijnlijk overbodig om te vertellen dat je van truffelmayo nooit genoeg kunt hebben dus dit hele potje heb je gewoon nodig<3 En van de carpaccio zou ik zeker 3 á 4 plakjes p.p. rekenen

Zet de oven aan voor de Italiaanse bollen. Daarna gaan de burgers in de pan. Als de broodjes klaar zijn haal je deze uit de oven, laat je ze even afkoelen, snijd ze door en smeer beide kanten in met truffel mayonaise. Dit kun je trouwens ook vervangen door verse pesto. Of beide. Ook vet lekker.

Daarop doe je wat carpaccio, rucola, pijnboompitten en natuurlijk de parmezaanse kaas. Een paar ovenfrietjes en een lekkere salade on the side en je gerecht is compleet! Om je vingers bij af te likken. 

Natuurlijk hebben jij en je vriendinnen geen reden nodig om af te spreken, maar dit is wel een héle fijne aanleiding. Lekker samen eten, wijntje en burger erbij… Klinkt als een ideale meidenavond 😉 Geniet ervan! 

Marlon_carpaccio_hamburgers
Kijk deze burgers van Marlon eens even shinen dan

 

Wat een mega goede vriendinnen heb ik toch, thank Lon! Wat een heerlijk recept heb je met ons gedeeld. Kijk; Marlon maakte dit recept voor één van onze vriendinnen-etentjes dus ik heb het al mogen proeven. En ja, het klinkt even goddelijk als het smaakt. Gewoon proberen dus. Alle fan-mail en dank-betuigingen voor Marlon kunnen onder het knopje ‘Contact’ rechts bovenaan worden ingediend 😉

Let’s get social!
Zullen we in contact blijven via Facebook of Instagram (@elsschrijft) ? Vind ik gezellig 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s