Joe leuke mensen! Laatst was ik bij Inge 😀 Onze vriendschap gaat jaren terug; al sinds de basisschool gaan wij met elkaar om en iedere keer weer als ik dat zeg besef ik mij hoe bijzonder dat eigenlijk is. Maargoed; dit wordt geen setimenteel blog. We moeten door.

Inge en ik hebben meerdere dingen gemeen, maar één daarvan wordt tijdens iedere afspraak die wij plannen duidelijk: foooood. Wij combineren onze vriendinnen dates dan ook vaak met een hapje eten buiten de deur. Lunches, diners, high wine of tea’s: niets dat nog niet is gepasseerd. Hoewel…

In ieder geval: Inge en ik spraken laatst weer af en ware het niet dat we hierbij wat hapjes op tafel toverden. Tijdens het maken ervan waren we wat aan het kletsen en in een mum van tijd toverde Ing een heerlijke tonijnsalade op tafel. Echt: ik had het niet eens door zo snel ging het. En lekker dat ‘ie was! En toen wist ik het: dit recept moest op mijn blog. Dus zij gaf mij en het recept en ik schreef het voor jullie uit. Dit recept is mega snel en makkelijk en ik hou ervan! Bij deze: Inge’s snelle tonijnsalade!

Voor 1 bakje tonijnsalade: 1 blikje tonijn op water – 3 eetlepels mayo – 1 eetlepel ketchup – 1 eetlepel augurkblokjes / 2 augurken + sap – halve gesnipperde ui * – theelepel chilipoeder **

*dit kan een witte, rode of zoete ui zijn
** dit ligt volgens Inge echt aan hoe heet je chilipoeder is. Is het een hele scherpe variant, gebruik dan een halve theelepel

Inges_tonijnsalade

Laat het blikje tonijn uitlekken. Doe in een kom, samen met de mayo en ketchup. Meng dit met een vork door elkaar. Doe dit op gevoel: denk je dat de salade wat meer romigheid nodig heeft, voeg dan wat meer mayonaise toe.

Vervolgens voeg je de augurkblokjes toe, waarbij je ook het sap meeneemt. Het zurige van het sap geeft een fris effect aan je salade. Roer nogmaals goed door. Voeg dan ook de ui en het chilipoeder toe. Lekker nog een keer mengen en je salade is klaar! Proef tussendoor even of alles op smaak is en voeg nog wat meer van dat ingrediënt toe wat jij denkt dat nodig is. Het komt niet heel nauw. Eet smakelijk.

Dit is natuurlijk mega lekker op een toastje of besmeer je broodje naar je werk eens met deze tonijnsalade. Zo maak je je collega’s nog eens jaloers! En het mooie? Dat je zo lekker kunt variëren. Laat bijv. de augurkblokjes weg en voeg eens kappertjes toe als je daarvan houdt. Of voeg samen met de ui nog een kleine blokjes appel toe. Ook heerlijk! Thanks ing, voor het delen van dit super chille recept! 😀

Let’s get social!
Zullen we in contact blijven via Facebook of Instagram (@elsschrijft) ? Vind ik gezellig 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s