Lieve mensen; ik at vanavond een puur stukje hemel. Ik bedoel: risotto, truffel, bospaddenstoelen en brie. Apart gezien top ingrediënten, maar er kan nog zoveel misgaan.. Gelukkig gebeurde dat hier niet. Serieus; het was zó fantastisch, dat ik het nu maar meteen voor jullie uitschrijf voor dat ik dit briljante recept vergeet te delen. En het recept was nog makkelijk ook. Bedank me later maar, ga eerst naar de supermarkt om de ingrediënten te kopen. Ik ga niet eens meer woorden aan mijn inleiding vuil maken. Hoe minder tijd in je leven zonder dit geproefd te hebben, hoe beter. Let’s risottooo!

risotto_1

Nodig voor 2 personen: 150 gram risottorijst * – bakje kastanjechampignons – 2 grote handen spinazie –  1 ui – 1 teen knoflook – half bouillonblokje groente – eetlepel truffeltapenade ** – halve brie

*Ik koos voor Arborio-rijst. Dit is rijst met een lichtklevende korrel. Kan je geloof ik in iedere supermarkt wel vinden en is perfect voor risotto’s.

** Kocht ik in Rome (net als de rijst overigens), maar is geloof ik ook bij de AH te koop.

Snipper de ui en pel de teen knoflook. Doe flink wat olijfolie in de pan en bak daarin de ui op middelhoog vuur. Pers direct de teen knoflook boven de pan uit. Bak een minuut en voeg vervolgens de champignons toe. Laat het even zo bakken op zacht vuur.

Ondertussen breng je een halve liter water aan de kook. Voeg het halve bouillonblokje toe wanneer het kookt. Roer door.  Snijd ook de brie ik blokjes; deze zet je even aan de kant.

Doe weer flink wat olijfolie (3 eetlepels) in een wokpan of koekenpan met dikke bodem. Verwarm en voeg de risottorijst toe. Roer even door, zodat alle rijstkorrels ‘glazig’ zijn en ze een olie-velletje hebben gekregen. Zo kan de rijst de bouillon straks goed opnemen.

Voeg wat bouillon toe aan de pan met rijst; zoveel dat de risotto net onder water staat. Nu komt de grote risotto-truc van pas: blijven roeren. Zet het vuur ook vooral niet te hoog, het is een proces van tijd. Zo wordt de risotto extra romig. Iedere keer als het vocht bijna volledig opgenomen is door de rijst, voeg je weer nieuw vocht toe. Tot dat je bouillon op is. Proef even. De korrel moet eigenlijk geen bite meer hebben, maar zo weg te slurpen zijn. Is de korrel nog te hard? Voeg dan wat extra water toe totdat de rijst echte risotto is geworden.

Voeg de 2 handen spinazie toe en brie toe en roer je risotto nog even goed door. Maak af met wat peper en zout en serveer.

Oké ik hoef niet meer te vertellen hoe dit smaakte, maar ik kan er nog wel 3 borden van eten. Teringlekker. Ik denk overigens ook heel erg leuk (want best fancy) om klaar te maken met kerst of tijdens een etentje. Succes gegarandeerd!

Wat is jouw favoriete risotto recept?

Let’s get social!
Zullen we in contact blijven via Facebook of Instagram (@elsschrijft) ? Vind ik gezellig 🙂

2 reacties op ‘Makkelijke risotto met truffel, bospaddenstoelen, spinazie en brie <3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s