Hallo leuke mensen! Vandaag ga ik je vertellen over een restaurant (of eigenlijk gasterij, maargoed; wat maakt het uit?) waar ik heel benieuwd naar was. Een hele tijd terug, toen het nog zomer was, de zon nog scheen en het warm was buiten, hadden wij hier namelijk een bruiloft. Deze gasterij doet ook aan feesten en partijen en is voor vele mensen een favoriete trouwlocatie. En ik moet zeggen; het was geweldig! Of dat lag aan de sfeer van de dag, dat ik de trouwerij van zo dichtbij mocht meemaken, verliefd was op de manier waarop de bruid en bruidegom naar elkaar keken, het eten wat fantastisch was óf het feit dat we de hele dag gin-tonics hebben gedronken weet ik nog steeds niet, maar ik gok op een combinatie van factoren 😉

Á fijn; leerpunt van mij is dat ik even rustig aan moet doen met de ellende-lange introducties altijd. Ik vind het gewoon zó leuk om jullie het hele verhaal er omheen te vertellen. Als jullie het vervelend vinden hoor ik het wel 😉

In ieder geval: de trouwlocatie heeft dus ook een restaurant waar je ’s avonds kunt eten. En het allerleukste vind ik: er zit een bierbrouwerij bij in! Je eet dus tussen twee grote koperen biervaten. Zeg zelf: dat is toch geweldig? Zeker voor een speciaalbier liefhebber als ik! Dat moest geprobeerd worden 😀 Twee vrienden hadden precies hetzelfde idee en nodigden Niek en mij uit voor een gezellig avondje dineren.

Er staat genoeg op de kaart, met name vlees. Vega’s zullen hier niet heel vrolijk worden, gezien er weinig keuze (welgeteld 1 vega optie) is voor hen. Dat is dan wel weer jammer, want ik vind dat iedereen gelukkig moet worden van een menukaart, maar misschien is dat een te hoog doel. Vlees past hier gewoon totaal bij de setting en sfeer. En bij bier. Dus wij werden in ieder geval wél gelukkig van de menukaart.

Nou, vertel maar eens Els, wat hebben jullie gegeten?

Goed, over tot de reden voor dit blog. Voor de keuze voor het voorgerecht stonden er allerlei lekkere dingen op de kaart. Dit maakte de keuze zeker niet makkelijker. Daarom kozen we uiteindelijk voor de proeverij van voorgerechten, zodat we lekker van alles wat kregen. Allerlei voorgerechten, waarvan ook een bult niet op de menukaart stonden, werden op een plankje geserveerd, op een super leuke manier! Credits voor creativiteit en opmaak! Op onze plank zat:
– Een heerlijk currysoepje waar ik nog steeds heimwee naar heb
– Gamba’s
– Carpaccio
– Paté met cranberrycompote
– Gerookte kip met een ingelegd zilveruitje.
– Stokbroodjes met eigengemaakte kruidenboter
– De champignons in bierbeslag ❤
– Gerookte zalm

Zeker geen zuinig voorgerecht, maar onze smaakpapillen waren wakker geschud. Dat smaakte naar meer!

oatmossche_voor
Hallo mega veel kleine hapjes die mega lekker zijn ❤

Als hoofdgerecht bestelde ik bavette. Als ik bavette op de kaart zie staan moet ik die gewoon eten. Zo lekker! En ook hier viel ie zeker niet tegen. De kruidenboter had wat mij betreft weggelaten kunnen worden en de zoete uien-compote had wat uitgebreider gekund. Samen met een lekker jus oid. Die was nu niet echt duidelijk aanwezig, meer ter deco. Maar ach.. dat is een klein puntje ter verbetering, want het vlees zelf was heel goed bereid en dat is het belangrijkst!

Tafelgenoten bestelden varkenshaas spies (de ze ook echt hangend aan zo’n spies geserveerd kreeg, haha), kalfs rib-eye en hertenbiefstuk. Iedereen was tevreden 🙂 Bijgerechten waren ook lekker: spruitjes! (keer wat anders dan een salade en love spruitjes), maar ook die salade 😉 gebakken aardappeltjes en huisgemaakte frieten. Laatste waren ook erg lekker. En wederom leuk geserveerd met de mayonaise in een klein jampotje. Die kleine dingetjes doen het hem hoor ❤

oatmossche_hoofd
Kijk hoe leuk geserveerd met dat hakmes erbij. Heb hem niet gebruikt, was niet scherp genoeg maar echt punten voor de opmaak.

Jezus, klinkt goed! Hierna was er zeker geen ruimte meer voor een ….

Toetje! Jazeker wel. Nouja, zeker is een groot woord, gezien ik mij op het allerlaatste moment nog over heb laten halen door de bediening die reclame maakte voor het Pecan Toffee Schuim dessert. Eerlijk, die naam alleen al. Eigenlijk had ik geen ruimte meer, maar ja.. sucker for desserts. Dus die werd besteld en ik werd zeker niet teleurgesteld! Man, wat was dat LEKKER. Tafelgenoot bestelde tarte aux chocolat en die zag er perfect uit, maar ze wilde niet delen 😉 Haha, zegt genoeg toch?

 

Oké oké. Klinkt top! Zal wel aan de prijs zijn allemaal?

Mwoah, dat viel me echt heel erg mee. Het is maar net wat je duur of goedkoop vindt. Je betaald hier rond de 20 euro voor een hoofdgerecht, wat ik prima vind zolang het goed is. En dat was het dus. Beter nog; het was heerlijk! Ook de speciaalbiertjes smaakten top (Othmar Winter Rood is een aanrader), hoewel ik alleen maar een beetje geproefd heb. Ik was nog brak van het speciaalbier van de dag ervoor. Maar één rode wijn deed het ook goed bij de bavette 🙂 Je kunt het dus zo duur maken als je zelf wilt. Als je flink speciaalbiertjes blijft bestellen dan wil dat in ieder geval wel 😉 Maar hé Othmar bier is dan ook gewoon goed. Goed restaurant die een samenwerking aangaat met een goede brouwerij is een top combi. Vriendelijk en zorgzaam personeel en eten in een leuke sfeer, wat wil je nog meer? Aanrader!

Gasterij Oatmössche
Commanderieplein 3/4
7631 EA Ootmarsum
0541 29 13 30

 

 

Een reactie op “over gasterij Oatmössche – Ootmarsum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s