Hallo daar!

Vandaag ga ik je meenemen in één van de dingen die ik onder ‘de kleine dingen in het leven’ schaal. Onlangs ontdekte ik de app Too Good To Go. Ze bestaan al een tijdje maar sinds kort heeft ook enkele horeca uit Enschede zich ingeschreven. Ik melde mij aan voor de app en vond het meteen een fantastisch idee: voedselverspilling tegengaan. Ik haat het om eten (of uberhaupt spullen in het algemeen) weg te gooien. Ik eet altijd restjes op en kan er slecht tegen als ik iets moet weggooien wat over de datum is. Daarom neem ik die houdbaarheidsdatum vaak niet zo heel nauw ;). Maar het is toch fijn als je verse producten kunt kopen, die met liefde zijn gemaakt. Hoe jammer is het wanneer mensen moeite doen voor een product, deze weer weg moeten gooien? Terwijl het gewoon nog smaakt en lekker is? Daarom vind ik het concept achter deze app zo geweldig! Ondernemer blij, consumenten blij; iedereen blij! En het fijne; je betaald er dus minder voor dan normaal, omdat het anders waste is.

Plussen en minnen van de Too Good Too Go app:
+ Overzichtelijk in locaties
+ Gebruiksvriendelijk
+ Persoonlijk
+ Handige reminders
– Alleen creditcard of paypall betaling

Meer plussen dan minnen: das goed nieuws! Benieuwd naar wat ik tot nu toe allemaal heb gescoord via Too Good To Go? Lees dan mee 🙂

Wat heb ik tot nu toe getest?
– Bakkerij Bart: Altijd lekker
– Broodbode: één van mijn favoriete lunchplekjes in Enschede
– Coffee Fellows: Koffiezaak met broodjes, bagels en zoetigheden. Duits concept en was voor mij nieuw dus die moest ik proberen toen ik zag dat er 1 over was!

Hoeveel kostte het?
Bakkerij Bart: 4,99 (normale prijs* = 14,99)
Broodbode: 3,50 (normale prijs = 10,50)
Coffee Fellows: 4,99 (normale prijs  = 14,99)

*Prijs is aangegeven door Too good too goo in samenwerking met de ondernemer zelf. Het is een indicatie maar ik denk dat het wel zo ongeveer klopt, gezien wat ik kreeg en wat dat normaal zou kosten.

Wat kreeg ik?
Over het algemeen is het nooit bekend wat je krijgt. Wat wel bekend is is dat je het voedsel krijgt wat over is en wat de ondernemer de volgende dag niet meer kan gebruiken. Omdat dat voor hen ook per dag verschilt, noemen ze het een Magic Box. Kortom: de inhoud kan per keer verschillen en je weet natuurlijk wel of je bij een Bakker Bart of bij een saladebar besteld dus deels kan je inhoud inschatten. Dat neemt niet weg dat het altijd een leuke verrassing blijft! Ik moet eerlijk toegeven dat ik vaker een Too Good To Go’tje (TGTG) doe omdat ik benieuwd ben wat er dit keer allemaal in zit, dan dat ik het echt nodig heb op dat moment. Als een kind zo blij met zijn Happy Meal, maak ik vaak mijn Magic Box open! Sorry not sorry 😀 Daarom ga ik jullie nu ook vertellen wat ik overal kreeg, omdat jullie vast net zo nieuwsgierig als ik ben naar de inhoud van die tasjes 😉

Bakkerij Bart: 2 broden, 2 kaasstengels, 3 grote broodjes, 4 kleine broodjes, 1 stokbrood. Even plek maken in mijn vriezer hoor! Jeetje wat veel en hoe fijn om zo’n voorraad brood te hebben. De knabbelstengels ging mee naar mijn werk, net als een aantal broodjes. Het stokbrood naar een verjaardag van een vriendin. Chill!

TGTG_BB
Tasje vol hoor 🙂

Broodbode: Ik mocht zelf kiezen welke broodsoorten ik het lekkerste vond. Ik kreeg 5 broodjes (3 stuks focaccia en 2 stuks meergranen) + 2 flesjes smoothie. Ook al zo fijn! Ik was benieuwd of je deze broodjes belegd of onbelegd zou krijgen en je krijgt ze dus onbelegd. Nu is één van de dingen waarom ik de broodbode zo lekker vind hun beleg, maar ook hun broodjes komen uit eigen oven en zijn mega goed! Ik was dus content met beide en het voordeel van onbelegd: Je kunt ze invriezen (gaan we weer; is er nog plek?). Ik pakte een groot broodje en een smoothie in een tasje en gaf die aan mijn vriend mee voor zijn werk. Ik zei toch; iedereen blij 😉

TGTG_BroodBode
In dit tasje zat een boel lekkers

Coffee Fellows: Hier was ik mega nieuwsgierig naar. Ik kende deze koffiezaak namelijk nog niet! Maar zet koffie in de naam en je hebt mijn aandacht. Het concept komt uit Duitsland en hier in Enschede zit sinds een jaar ook eentje. Hoe leuk! Ze verkopen dus panini’s, bagels, en veel zoetigheden. Ik hoopte dus ook op veel zoetigheid in mijn bestelling (suikerverslaafde) aangevuld met een beetje hartig. Het werd uiteindelijk het omgekeerde, maar zeker niet minder tevreden: 3 grote panini’s (belegd die je thuis nog even onder de grill kunt doen) en 1 chocoladecake. Ook deze TGTG deelde ik; dit keer met mijn buurvrouw. Omdat de broodjes best groot zijn, en ik deze niet in één keer op eet (lunch en avondeten bestonden uit deze ‘pizza’s’) doneerde ik er 1 met ham en roomkaas aan mijn buuf. Zij tevreden, ik tevreden, helemaal mooi zo!

En zo zijn er nog veel meer horeca in Enschede en omgeving die mee doen aan TGTG. En er komen er steeds meer bij. Een hele goede zaak als je het mij vraagt! Er worden namelijk genoeg mensen gelukkig van iets wat normaal waste zou zijn. En zo maken we samen de wereld een stukje mooier 🙂 Of zo. Ik kan niet wachten tot de Albert Heijn in Enschede of bijvoorbeeld STOET zich gaat aanmelden. Zou echt tof zijn! OH en een vette aanrader is om als je in het buitenland bent hier ook eens naar te kijken. In heel Europa zitten veel restaurants, koffiebarretjes, e.d. die mee doen aan TGTG. Zo kom je nog eens ergens 🙂

Nog even dit: het mag dan misschien zo lijken, maar dit is geen gesponsord artikel, just like it! Ik kocht al deze TGTG’tjes zelf en vind het gewoon leuk om jullie deze dikke tip te geven zodat jullie ook voedsel kunnen redden 😉 En belangrijker: lekker goedkoop eten kunnen scoren!

Let’s get social!
Zullen we in contact blijven via Facebook of Instagram (@elsschrijft) ? Vind ik gezellig 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s