Beste mensen! Sinds ik jullie in dit Rome-artikel over de allerbeste, meest geweldige, heerlijke tiramisu in mijn leven vertelde kan ik aan geen ander toetje meer denken. Nu denk jij: ‘Hal-lo-hooo Els, denk even na: Creme brulée, jouw limoncello semifreddo, tarte aux chocolate en ik begin nog maar net… ‘. Maar nee, ik wil gewoon nog een keer zo’n heerlijke tiramisu eten. En daarna nog 100 andere keren. Maar waar kan ik dat nou het beste, in Nederland en ook nog het liefste dicht in de buurt (in mijn stadje Enschede) eten? En dan bedoel ik niet zo ’n slappe versie uit de supermarkt, maar echt, volle, rijke, stevige hemel. Ik stelde jullie deze vraag op instagram en ik kreeg een aantal tips. En lieve mensen, ik denk dat ik de perfecte versie gevonden heb! Oké oké ik ben nog niet alle restaurants na gegaan en heb nog niet van alle tips gebruik gemaakt (Sorrentino staat nog hoog op mijn lijstje), maar misschien hoef ik wel gewoon niet verder te zoeken. Oke, duidelijk dat ik mijn favoriet gevonden heb! Benieuwd waar dat was? Dat ga je nu lezen!

tiramisu_review_puurdeliz1
Als het water je hier niet van in de mond gaat lopen weet ik het ook niet meer..

Puur Deliz
Van @Kek.Enschede kreeg ik de tip om Puur Deliz eens te proberen. By far de beste tiramisu als ik dat van haar mocht geloven. Puur Deliz is een soort Italiaanse Maaltijd Service en ze hebben dus ook échte Italiaanse desserts. Afhankelijk van hoe ver je bij Puur Deliz uit de buurt woont (Silvia kookt gewoon vanuit haar eigen huis, hoe leuk!), brengen zij de verse pasta en alle andere heerlijke gerechten waar jij zin in hebt gewoon bij je thuis, zonder veel extra kosten! Zodat jij je verse gerecht alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven en je niet druk hoeft te maken over boodschappen doen of koken voor die avond. Nou als dat niet goed klinkt..

Die tiramisu, die mocht ik testen. Waarschijnlijk omdat Puur Deliz het zo sneu vond dat ik al tijden door moest komen zonder échte goede tiramisu 😉 En ik was natuurlijk reuze benieuwd; zou deze versie net zo lekker zijn als die in Rome? JA DAT WAS IE. Met volle overtuiging kan ik dat zeggen. De Tiramisu werd behoorlijk koud geleverd. Ik heb hem heel eventjes buiten de koelkast laten staan, zodat ie ook een beetje dat slurp-effect krijg. Haha, ik weet niet hoe ik dit anders moet omschrijven, maar dat vind ik ZO lekker. Dat de koffie en likeur smaken dan vermengd worden met het soppige koekje en de stevigheid van de mascarpone.

De tiramisu is gemaakt met amaretti koekjes (en dus niet met lange vingers) wat de tiramisu niet zo intens zoet maakt. En dat is een positief punt. De koekjes zijn dus lekker soppig doordat ze gedrenkt zijn in espresso en likeur, maar waren hun totale stevigheid nog niet verloren. Als je ze in je mond hebt, spat de koffie er nog een beetje uit en serieus dat is wat je wilt ❤ Dat je er dan meteen een hap stevige mascarpone achteraan kunt nemen en dat je dan intens gelukkig bent. Jep, dat doet deze tiramisu met je. Tenminste, als je net zo gelukkig wordt van goed eten als ik.

Daarnaast nog even credits voor de manier waarop het bij mij geleverd werd: check het er leuk uitzien zo in dat weckpotje. Blijkt dus dat ze alle gerechten leveren in potten of ovenschalen. Dat is toch veel leuker dan zo’n aluminium bakje? En beter voor het milieu! Precies wat het gerecht verdiend en de beleving die je wilt bij je eten. De bakjes worden een weekje later natuurlijk wel weer opgehaald. Nou, mocht het nog niet duidelijk zijn; ik ben om. Hier ga ik vaker mijn tiramisu bestellen. En dan maar meteen zo’n fijne pasta erbij (check ze hier).

Ben jij nou nog op zoek naar een perfect dessert of wil je, net als ik, gewoon graag een hele goede tiramisu eten? Zoek dan niet verder en ga hem bestellen bij Puur Deliz. En dat zeg ik niet omdat ik reclame maak voor Puur Deliz, maar omdat ik jou en jouw buik een groot plezier wil doen 🙂 Deze tiramisu is echt fantastisch, misschien wel de beste te krijgen in Enschede en omstreken.

tiramisu_review_puurdeliz2

Ik ga mijn tiramisu-test door Enschede nog wel voortzetten. Zo wil ik nog een keer langs bij Sorrentino en at ik ooit bij Sappori et Raccordi, maar bij die laatste delen ze gewoon random desserts uit en toen ging de tiramisu aan mijn neus voorbij 😦 Ook content met mijn ananas-dessert hoor…

Heb jij nog tips over plekken waar jij de tiramisu geweldig vindt en je van mening bent dat ik die sowieso moet proberen? Laat het hieronder in de reacties weten! Hoewel de lat nu wel meteen heel erg hoog ligt….

Let’s get social!
Zullen we in contact blijven via Facebook of Instagram (@elsschrijft) ? Vind ik gezellig 🙂

3 reacties op ‘Getest: De beste tiramisu van Enschede

    1. Oh, je maakt me mega nieuwsgierig Ursula! Snel proberen binnenkort dus 🙂 Voor nog een bijna-orgastische ervaring verwijs ik je door naar deze tiramisu van Puur Deliz: ook echt het proberen waard!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s