Dag leuke lezers! Vorig weekend deed ik een kringloopwinkel-rondje door Enschede én Losser. En dat was heel leuk om te doen. Ik kocht niks (mijn huis wordt onderhand te klein voor de hoeveelheid spullen..), maar toch is dat altijd een leuke tijdsbesteding!

Naderhand hadden we honger gekregen en vond ik het een top-plan om op zondag even een bezoekje aan Sprakel in ’t bos te brengen. Nu schreef ik al eerder over Sprakel en een brunch die ik daar deed met vriendinnen en dat onderstreept nog meer hoe geweldig mijn plan was. Enige puntje: het was ZONDAG. Natuurlijk Els, op zondag zit sprakel altijd ram-vol. Niet gereserveerd betekent bijna altijd geen plek, tenzij je mazzel hebt. Maargoed; dit plannetje viel dus even in het water en we moesten een vervolg bestemming verzinnen. We hadden geen zin om weer helemaal het centrum in te gaan en het moest niet té ver verwijderd van ’t Sprakel zitten. En zo kwamen we uit bij Van Doorn & Doorn. Ik heb er wel eens eerder een kopje koffie gedronken (in de zomer, buiten op hun terras), maar nooit echt geluncht.

Van Doorn & Doorn zit gevestigd in de wijk Roombeek. Ik geloof dat ze een oude scouting-schuur helemaal gepimpt hebben naar een hippe lunchroom. En dat deden ze GOED. Credits voor de inrichting. Een combi van natuurlijke materialen, planten en wat velvet-meubelen; love it!

Het motto van Van Doorn & Doorn is Healthy food with a guilty pleasure. In eerste instantie was ik bang dat er daarom alleen maar #fitgirl-gerechtjes op de kaart zouden staan en daar moet ik niets van weten. Kijk een smoothiebowl: heerlijk, maar die is niet meer of minder lekker omdat het healthy is. Waarom koppelen mensen die namen er toch zoveel aan? Ja, je maakt misschien een gezondere keuze, maar hé die ongezondere keuze maak je toch ook wel eens? Daar zet je toch ook geen unhealthy choices  bij ofzo?Goed, tot zover de vraagstukken in mijn leven.

Over naar de menukaart: die bleek goddank niet uit alleen maar healthy choices  te bestaan. Ja, er staan wel smoothiebowls en salades op, maar dat is natuurlijk gewoon helemaal goed. Het draait om balans! En ik moet zeggen; de granola-bowl klonk fantastisch. Maar ik had honger en op de één of andere manier wil mijn lichaam dan BROOD. Dus dat ging het ook worden. Ik ging een pagina verder en ja hoor: daar stonden de wat minder gezondere keuzes op. Mijn idee is dan ook (en dit weet ik niet zeker dus ik ben voorzichtig met mijn uitspraak) dat zij zichzelf niet perse alleen healthy noemen in verband met de gezondere keuzes die je kunt maken, maar ook in het werken met ‘gezondere’ producten. Zoals veel avocado, zalm en volkoren brood. Klinkt plausibel, toch? 😉

Anyways, mijn oog viel natuurlijk op de unhealthy choice 🙂 Want laten we eerlijk wezen, het leven is niet leuk zonder die optie en dat heeft Van Doorn & Doorn heel goed begrepen. Ik heb lang getwijfeld tussen de French toast (kokos, vers fruit, maple syrup en poedersuiker ❤ hallo goddelijke combi van gezond en minder gezond maar heerlijk) of de BLT Sandwich (Crispy bacon, sla, tomaat en truffelmayo). Mijn lichaam had zin in veel eten en warm eten en wellicht dat het woord truffelmayo ook iets in mijn keuze heeft gedaan. Dus koos ik voor de laatste optie. De leukste tafelgenoot ❤ koos voor de Breakfast tostie die bestond uit bacon, cheddar, champignons, tomaat en een spiegelei. Klinkt goed toch? Kan niet meer misgaan zou je zeggen..

vandoornendoor1
BLT in de vorm van een hartje. Precies mijn gevoel daarbij 🙂

En dat deed het ook niet! Kijk hoe mooi opgemaakt bordje: eerste indruk is goed. De smaak? Lekker! BLT is natuurlijk een bekende combinatie en dat is het niet voor niets. Iedere keer weer denk ik: dat zo iets simpels zo lekker kan zijn! Ook het broodje van mijn buurman smaakte top! Misschien was ik stiekem wel een beetje jaloers…

vandoornendoorn2
Deze breakfast tostie lijkt mij ook het ideale katerontbijt. Just saying..

Verder dronken we nog een kop koffie en een gemberthee en vooral die eerste was perfect! Een geweldige espressomachine staat achter de bar te pronken en ik moet toegeven dat ik daar heel gelukkig van word als ik dat zie ❤ Pluspunten!

Eindconclusie: LEKKER, ruime keuze in gezond en wat minder gezond maar heerlijk, alles perfect bereid en tot in de puntjes verzorgd, leuke bediening, niet al te druk dus fijn toevluchtsoord van alle drukte in de stad (of vanuit Sprakel…), maar, en dat is ook de enige maar: ik vond het vrij prijzig. Voor 2 broodjes en 2 drankjes betaalden wij bijna 24 euro. Daar kan je ook van daghappen in de stad. Maargoed, we hadden zin in iets lekkers en dat kregen we, we zaten fijn en werden leuk geholpen en dat geeft ook wat. Verder ga je ook niet iedere dag uit lunchen, dus misschien moet ik dan niet op een euro’tje meer of minder kijken…

Van Doorn & Doorn
Steenbeltweg 48
7523 VZ Enschede

Let’s get social!
Zullen we in contact blijven via Facebook of Instagram (@elsschrijft) ? Vind ik gezellig 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s