Hallo daar! Mijn laatste gedeelde recept is alweer een tijdje geleden en daarom vond ik dat het wel weer tijd was om jullie omver te blazen met iets HEERLIJKS. Serieus lieve mensen, probeer dit één keer en je bent om.

Kijk, an sich is carpaccio al een fijn product van zichzelf. En flammkuchen’s zijn dat ook. En truffelmayonaise overtreft alles, dus ja. Dit moet wel een geweldig recept zijn zou je denken. Nou spoiler alert: dat is het ook! En het leuke: voor het recept hieronder hoef je vrij weinig zelf te doen. Win win, zeker in het weekend 😀

De inspiratie van dit recept komt van Moeke, een restaurant in Enschede waar ik al eens eerder over schreef. Zij serveren dit als voorgerecht of gewoon als snack voor bij de borrel. De eerste keer dat ik het proefde wist ik het al: dit wil ik nog veeeel vaker eten. Mijn vriend deelde deze mening en maakte het dus afgelopen weekend voor mij klaar. Een tikkeltje anders was het wel. Nog steeds vet heerlijk, maar niet zo fantastisch als bij Moeke zelf. Waarschijnlijk kwam dat door het kant en klaar flammkuchendeeg wat wij gebruikten, daar worden de randen wat knapperiger van. Maar geen probleem! Knapperig is goed en ja, wij hadden tenslotte ook weekend en dan zijn we liever lui dan moe. Flammkuchendeeg schijnt overigens best simpel te zijn om zelf te maken, maar daar hadden wij dus geen zin in. Netflix was op dat moment belangrijker.

carpaccio_flammkuchen_truffelmayo_2

Boodschap: doe vooral waar jij op dit moment zin in hebt. Maak flammkuchendeeg zelf (google is your friend) en vervang het kant en klare deeg uit het recept hieronder daarvoor. Nu volgt in ieder geval het recept voor luie mensen 😀 Let’s go!

Nodig voor 1 flammkuchen: 1 rol kant en klaar flammkuchendeeg (bijv. deze) – 200 gram creme fraiche – 1 pakje carpaccio – hand vol pijnboompitten – 2 handjes rucola – half potje truffelmayo – eventueel: parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 220 graden. Rol het deeg uit op een bakplaat met het bakpapier aan de onderkant. Besmeer met 3/4e van de creme fraiche en doe voor 12 minuten in de oven. Ja, de creme fraiche bak je dus echt mee.

Haal de flammkuchen uit de oven. Beleg met de carpaccio en pijnboompitjes en doe het nogmaals voor 3 minuten in de oven. Zo wordt het vlees ook even warm, maar niet te gaar, want dat wil je niet met carpaccio.

Klaar? Haal weer uit de oven en beleg met de rest van de ingrediënten. Dus top af met de rucola, de rest van de creme fraiche (hier en daar een theelepeltje) en eventueel met parmezaanse kaas. Last but zeker not least: truffelmayo. Drapeer er een beetje overheen in de hoeveelheid die jij lekker vindt. Ook kan je er nog wat extra peper toevoegen als je dat lekker vindt. Serveer meteen en eet smakelijk!

Nou, wat zei ik je? Mega simpel en heel erg lekker. Leuk voor bij de borrel, maar werkt ook prima als avondmaal. Eet dan de helft en vul aan met een salade o.i.d. Enjoy!

carpaccio_flammkuchen_truffelmayo_1

Let’s get social!
Zullen we in contact blijven via Facebook of Instagram (@elsschrijft) ? Vind ik gezellig 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s