Dag leuke mensen! Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik ben heel erg blij dat januari voorbij is. MAN die maand leek wel een jaar te duren. Ik merk dat ik behoefte heb aan meer licht en meer zon buiten. Die druilerige, grijze, natte weekenden waarop je niet zo heel erg veel kunt, vind ik dan ook echt niets aan. Maar ik probeer natuurlijk alles positief te benaderen, zo ook druilerig weer 😉 Want je mag dan niet zoveel buiten kunnen doen met dit weer, dan trekken we wel naar binnen. En dat doen we goed. Door dan maar lekker de stad in te lopen voor een kop koffie of thee, mét een stuk taart of uitgebreide lunch. Ook niet verkeerd! #moeilijkleven

Waar ik de afgelopen week wel heel blij van werd? Ik won een lunch 😀 Nu vind ik het altijd leuk om mee te doen aan win-acties en helemaal als je wint, maar deze actie was bijzonder. Waarom? Omdat ik het won bij een lunch-tentje waar ik heel benieuwd naar was en nog mijn lijstje stond om te testen. Maar ik ging steeds niet. ‘Lekker logisch verhaal Els. Waarom ging je dan niet?’. Omdat ik niet echt een health freak ben en zeker geen #fitgirl (eerder a-sportief te noemen). De plek waar ik de lunch won, Oloa genaamd, is dat zeker wel. Fanatiek sporters komen hier zeker aan hun trekken. Proteïne-pancakes, proteïne shakes en taartjes met veel eiwitten staan hier te pronken op de kaart. En ik mag dan wel geen health freak zijn, het maakt mij wel heel erg nieuwsgierig of al dat ‘gezonds’ dan ook lekker smaakt. En tja.. de win-actie was de laatste schop die ik nodig had om op een sneeuw-achtige zaterdag samen met een vriendin deze plek te bezoeken.

Oloa zit in de Zuiderhagen, waar in de afgelopen tijd steeds meer ondernemers zich vestigen. Leuk! Gelijk wanneer je binnenkomt valt het rustige interieur mij op. Geen gedoe met allerlei wilde of gekke kleuren, maar sereen en rustig, waar natuurlijk materialen worden gecombineerd met af en toe wat suède en een plantje hier en daar. Tof! Ook een pluspunt: de instagrammable tafeltjes en het bronzen bestek <3.

oloa_1
Bronzen koffielepeltjes for the win ❤

Ik heb me even laten informeren maar Oloa betekent dus haver 😉 Weer wat geleerd vandaag. Het moge duidelijk zijn dat ze ook veelvuldig gebruik maken van dit product. Oloa staat bekend om hun haver-pancakes maar sinds kort maken ze ook hun eigen broodjes van haver die ze beleggen met allerlei lekkers. Even twijfel ik nog bij het maken van een keuze tussen een broodje of pancakes, maar stiekem weet ik het al (en jullie ook als jullie me al een tijdje volgen 😉 ). Pannenkoeken zijn leven dus pancakes it is!

Er staan diverse soorten pancakes op de kaart; van appel-kaneel tot vanille-proteïne en hartige pancakes met Italiaanse kruiden en ham. Klinkt eigenlijk allemaal lekker, hoewel mij dat proteïne deel dan weer niet zo aanspreekt. Maargoed, Oloa richt zich natuurlijk ook wel op een bepaalde doelgroep, dus het is goed dat dit op de kaart benoemd staat. Uiteindelijk ga ik voor de Vanille-pancakes met gepofte spelt, gemengde noten en pure chocolade. Vooral die laatste haalde me over de streep. Mijn tafelgenoot koos voor de appel-kaneel variant met griekse yoghurt, blauwe bessen en honing. Klinkt beide goed toch? Vonden wij ook, dus we besloten gewoon te delen. Heel benieuwd!

Het duurt eventjes voordat onze pancakes klaar waren, maar we hadden de tijd en het wachten werd beloond. Check hoe mooi ze geserveerd worden; wil je toch meteen je tanden in zetten 😀 Nou, wij dus ook!

Oloa_2

De haverpancakes zijn volkoren, zuivelvrij, zoutarm en suikervrij. En, we moeten eerlijk blijven, met name dat laatste proef je. In de vanille-pancake doet de chocolade nog zijn werk en voegt een zoetje toe. Dat kan de appel-kaneel pancake helaas niet, ook al werd er honing bij geserveerd; daar had ik echt extra van nodig. Kijk: ik ben nou eenmaal gewoon een zoetekauw en als ik voor een pannenkoek ga wil ik ook zoet (check mijn chocolade ijs met pannenkoeken ontbijt in Sofia voor het bewijs), maar daarvoor ben ik hier op de verkeerde plek geloof ik. En eigenlijk had ik dat voor de tijd ook wel kunnen weten.

Eindconclusie: ik was blij met de keuze voor de vanille-noten-chocolade pancake. Die smaakte goed, ook al kon ik de vanille niet echt terug vinden. De noten en gepofte spelt gaven een fijne crunch en de pure chocolade, tja.. chocolade is gewoon altijd goed. Een soort gezonde snickers pancakes! De appel-kaneel variant vond ik minder, maar dat komt dus ook omdat ik (noem mij verpest door suiker) veel zoeter gewend ben. Als je de pannenkoek eet met genoeg honing en Griekse yoghurt dan is het goed te veroberen, maar ik ben toch anders gewend. Wellicht dat ik gewoon wat vaker gezonde pannenkoeken (met minder suiker) moet gaan eten.. Of gewoon niet en de volgende keer voor de haver broodjes gaan of de stracciatella- of healthy snickers taart gaan die in de vitrine stonden te pronken. Dat klinkt alleen al geweldig toch?

Of ik dan nooit meer terug zou gaan naar Oloa? Oh zeker wel! De koffie was goed, de ambiance lekker rustig en ik moet natuurlijk hun huisgemaakte haverbroodjes wel uitproberen. Of toch die snickers-taart.. In ieder geval: ik heb er een nieuwe plek bij voor op mijn leuke-werkplekken-lijstje. Zeker als die peanutbutter pannenkoeken met banaan op de kaart komen. Dan ben ik de eerste 😉

Verder vond ik de prijs vrij oké. Je betaalt geloof ik 6,95 voor deze pancakes en je zit erna echt wel vol. Iets waar ik in het begin even over twijfelde. Dit zijn zeker geen banaan-ei pannenkoekjes waar ik na een half uur alweer honger van krijg..

Ga hier dus vooral heen als je wél helemaal into gezonde pannenkoeken bent, veel sport en je wel wat extra eiwitten in je eten kunt gebruiken, of gewoon op zoek naar een gezonde lunchspot bent. Je eet eens wat anders dan een broodje hummus of avocado; wat uit deze keuken komt is zeker weten gezond én huisgemaakt. Ben je hier niet naar op zoek maar er wel beland? Ga dan vooral voor de pannenkoeken met veel chocola, ook gewoon erg lekker 🙂

Oloa
Zuiderhagen 9
7511 GJ Enschede

Let’s get social!
Zullen we in contact blijven via Facebook of Instagram (@elsschrijft) ? Vind ik gezellig 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s