Joehoe! Vorige week kwam ik de meest gekke smaken m&m’s tegen bij de Xenos en die moést ik wel meenemen. M&M’s, en dan met name de ‘gele’ variant (die met pinda), zijn iets wat ik standaard in huis heb en worden nogal eens genuttigd #understatement. Mijn vriend lacht mij regelmatig uit, wanneer ik weer met een bakje ‘gemixte’ m&m’s kom aanzetten. Het liefst combineer ik de ‘gele’ variant met de cripies (blauw) en de ‘saaie bruine’ plus wat andere nootjes. Tja, je hebt een vriendin die nooit kan kiezen, of je hebt het niet..

Toen ik op insta (@elsschrijft) mijn aanwinsten liet zien ontplofte mijn kanaal: ‘Whatt?? Jalapeno-smaak?’ Jep lieve mensen, deze zat er ook tussen. En ik moet eerlijk bekennen dat ik ook behoorlijk huiverig ben voor deze smaak. De andere twee smaken zijn Thaise kokos en Toffee. Met name die laatste klinkt mij erg goed in de oren. Maar of dat ook werkelijk goed smaakt? Dat gaan we uitproberen! En voor de fun neem ik ook de paas-variant van m&m’s in deze test mee: m&m eggs! Lees je mee?

De drie ‘gekke’ varianten zijn recentelijk uitgekomen en horen tot de ‘Internationally inspired flavors’. Klinkt mooi, maar ik moet er nog achterkomen of dat het ook zo is. Het leuke is wel: aan de kleuren van de m&m’s kan je zien welke smaak je te pakken hebt. Zo heeft Jalapeno de kleuren van de Mexicaanse vlag (groen, rood en geel), heeft de toffee-variant alleen toffee/karamel-achtige kleuren en is de thaise kokos voornamelijk crèmekleurig. Ook de m&m eggs zijn helemaal in stijl: pastel kleuren die uiteraard helemaal tot zijn recht komen in het Pasen-thema. Overigens zijn deze qua vorm anders dan normaal: zij hebben de vorm van mini-eitjes, vandaar de naam eggs. 

m&m-review-1
Duidelijk verhaal dat ik de eggs zak al eerder open had gemaakt… #geengeduld

We beginnen met Jalapeno, je weet wel, van die scherpe Mexicaanse peper. Wow! Dit is echt pittig joh! Je proeft wel goed de chocolade, dus het overheerst niet zoals in sommige pittige gerechten, maar wauw.. Dit had ik niet op deze manier verwacht (ik weet ook niet wat ik wél had verwacht..). De spicyness  is in ieder geval op een goede manier aanwezig en ik vind dit niet eens zo vies als ik dacht.. Ik zou hier geen heel zakje van leeg kunnen eten (want heeeet), maar mixt dus wel lekker 50/50 in mijn schaaltjes-m&m’s-mix met de gewone peanut variant.

m&m-review-jalapeno
Jalapeno in de kleuren van de Mexicaanse vlag; toch best leuk 🙂

Hierna is Thaise kokos aan de beurt. Ik ben geen mega kokos liefhebber, maar ik haat het ook niet dus ik ben benieuwd wat ik hiervan vind.. Jep, kokos it is! Je proeft duidelijk een kokos-smaak, maar het wel echt zo ’n toegevoegde kokossmaak. Alsof ze kokosmelk door de chocolade hebben geroerd tijdens het proces. Ze hadden hier beter van die gesnipperde kokos-stukjes door de chocolade kunnen doen; dan had ‘ie echt naar kokos gesmaakt. Maar alsnog: voor de die hard  kokos fans onder ons is dit wel een aanrader!

m&m-review-kokos
Thaise kokos (waarom thais in de naam eigenlijk en niet gewoon alleen kokos?)

Hierna gaan we over naar de smaak waar ik het allermeest benieuwd naar ben: Toffee. Ik ben dol op alles met toffee/karamel achtige smaken, alleen ik vind het altijd lastig eten omdat het zo kleeft. Benieuwd naar hoe ze dat in deze m&m hebben gedaan! Zouden ze net zo’n lekkere binnenkant hebben als bijv. bij de de peanutbutter is? Let’s test!

Mjam! De smaak is lekker; echt toffee (duh), maar ik had dus gedacht of gehoopt dat er nog wel iets bijzonders met de binnenkant was gedaan: gevuld met toffee o.i.d. maar dat is dus helaas niet het geval. Kleine deceptie. Verder is deze dus wel prima maar niet mega speciaal qua smaak. En dat is meteen mijn eind-conclusie over al deze m&’m’s. Ze zijn allemaal niet mega speciaal qua smaak. De Jalapeno is dan nog het meest exclusief, maar ook nou niet zo geweldig dat ik dit vaker zou kopen. Leuk geprobeerd m&m om mensen met deze gekke smaken te triggeren, maar dan hadden ze wel wat spectaculairder mogen uitpakken. Voor 1,50 per klein pakje zou ik dit niet vaker kopen. Nee, ik blijf gewoon bij mijn peanut-variant.

m&m-review-toffee
Toffee in toffee-kleuren 😉

OH WACHT! Ik zou bijna de lekkerste uit de test vergeten: de eggs! Alleen al qua vorm en qua kleur wint deze m&m het van de rest. Zulke schattige mini eitjes in pastelkleuren; dat kan je toch niet weerstaan? Deze m&m is niet gevuld met een pinda, maar gewoon volledig met chocola. En dat is dan niet ‘gewoon een grotere variant van de normale saaie bruine variant van m&m’ , maar de smaak is echt anders. Het smaakt meer naar nutella/hazelnoot ofzo. Lekker! De smaak van wie ik het minst had verwacht (ik dacht: saaai, kennen we al) komt dus het beste uit de test, altijd leuk om te merken 😉

Ik kocht deze zakjes overigens gewoon in Nederland (bij de Xenos dus) voor €1,50 per stuk. De m&m eggs kan je gewoon in de grotere supermarkten vinden. Je zou denken dat alleen Amerika gekke smaken m&m’s te koop zijn, maar niets blijkt minder waar. Of we daar dan ook meteen zo vrolijk van moeten worden gezien mijn test? Ik denk het niet.. Ik zou liever de pretzel en peanutbutter naar Nederlandse supermarkten halen, want die zijn (voor zover ik weet) alleen bij de Jamin verkrijgbaar en veel lekkerder ❤ al weet ik niet of ‘iets’ het bij de gele variant haalt..

Kende jij deze smaken m&m’s en wat is jouw favoriet? Let me know in de comments!

m&m-review-2

Let’s get social!
Wil je meer van mijn sociale activiteit zien? Volg Elsschrijft dan op Facebook of instagram. Vind ik gezellig 🙂

Wil je samenwerken? Bezoek dan het kopje ‘Contact’ op deze website!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s