Dag allemaal! Een tijdje terug maakte ik deze cake voor de verjaardag van mijn vriend. Als je je afvraagt of dat lekker was dan raad ik je aan om even een momentje te nemen om stil te staan bij de naam: Citroen. Mascarpone. Cake. Klinkt vrij fantastisch toch?

Voor het maken van deze cake is niet veel nodig. Ik vind het altijd leuk om standaard cakemixen een upgrade’tje te geven. Wees gerust; niet te moeilijk en uitgebreid hoor. Gewoon toevoeging van 3 extra ingrediënten om het nét wat leuker te maken. Heeft deze mix dat dan echt nodig? Nee hoor, hij is zo ook al heerlijk. Maar een topping van roomkaas, citroen en poedersuiker is geeft toch wel even wat extra smaak. En staat ook nog eens leuk, al zeg ik het zelf..

citroen-mascarpone_1
Deze mix dus!

Ik vond deze mix bij Aanstreekelijk. Eigenaar Koen raadde mij deze cake-mix van de Lonneker Molen aan; hij zei dat ‘ie ‘verschrikkelijk lekker’ was. Nou, dat laat ik mij geen twee keer zeggen: dat moet getest worden! Als dit smaakt naar lemon merengue pie ben ik om, want dat spul is niet te versmaden. Nu is mascarpone wel wat anders dan merengue (hé hé Els), maar door de toevoeging van de topping hoopte ik op een zelfde soort effect. Ik zocht alleen nog naar een uitgelezen moment om deze cake te bakken, want in mijn eentje kreeg ik hem niet op in 3 dagen. En dus was de verjaardag van mijn vriend bij uitstek een goede gelegenheid. Zo kan ‘ie uit gebreid getest worden door de gasten. Lees je mee wat ze ervan vonden.

Nodig voor 1 cake (bakblik 1,5 l): citroen-mascarpone cakemix – 4 vrije uitloop eieren – 200 gr. ongezouten (room)boter – 1 biologische citroen – 100 gr. monchou – 3 eetlepels poedersuiker

De instructies staan ook op de verpakking, maar het gaat dus als volgt: je laat de boter op kamertemperatuur komen of je doet het voor 30 seconden in de magnetron, zorg er in ieder geval voor dat de boter zacht genoeg is om te mixen. Mix de boter met de eieren en zodra het gemengd is voeg je de cakemix toe. Zet voor 60 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden (hete lucht).

citroen-mascarpone
Voor dat de cake de oven in gaat 🙂

Pak nu de monchou en doe deze in een mengkom. Mix deze totdat het zacht is en voeg de poedersuiker toe. Mix nog even door, totdat het een soort van zacht en smeerbaar is. Rasp vervolgens de schil van de citroen hierboven en schep door. Nu is je topping klaar voor gebruik, maar deze doe je niet gelijk op je cake. De cake moet eerst een paar uur (of liever een nacht) afkoelen, anders heb je kans dat de topping gaat smelten, en dat wil je niet. Dus zet de topping nog even in de koelkast, totdat je cake volledig is afgekoeld. Vlak voor het serveren besmeer je de cake met de topping. Geef eventueel nog een finishing touch met wat extra citroenrasp. Smakelijk!

citroen-mascarpone_3
Nog zonder topping

MJAM! Deze cakemix is superlekker en ik kreeg positieve reacties. Lekker fris en luchtig, en die monchou geeft iets extra romigs. Goedgekeurd! Dus als jij nog een keer een snelle, makkelijke cake wil maken voor een speciale gelegenheid (of gewoon omdat het lekker is), dan is dit zeker een aanrader. Te koop bij aanstreekelijk of via de Lonneker molen 🙂

citroen-mascarpone_4

Let’s get social!
Wil je meer van mijn sociale activiteit zien? Volg Elsschrijft dan op Facebook of instagram. Vind ik gezellig 🙂

Wil je samenwerken? Bezoek dan het kopje ‘Contact’ op deze website!

Een reactie op “Citroen Mascarpone cake – Cakemix van de Lonneker molen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s