Joehoe! Laatst was mijn vriend jarig en naast de 9 zakken chips, een kilo zak M&M’s en 3 zakken borrelnootjes die hij hiervoor kocht, leek het mij leuk om ook wat andere hapjes te serveren. Ik had één eis: het mocht niet te moeilijk zijn, want veel voorbereidings tijd was er niet (en eerlijk gezegd had ik bar weinig zin om moeite te doen 😉 ). Dus het werden hele easy peasy hapjes die iedereen even snel in elkaar flanst.

Een aantal zijn gewoon lekkerder om warm te serveren, dus die doe je voor ongeveer 15 minuutjes in de oven. Of je bakt ze eerst kort af (ongeveer 7 minuten) en vervolgens bak je ze op het tijdstip van serveren nog eens 7 minuten af. Maargoed, teveel info voor nu: laten we eerst naar de ingrediënten en recepten gaan!

  1. Pigs in a blanket
bdayhapjes_worstenbroodjes
Dit is voordat ze de oven in gaan. Helaas geen foto van het eindresultaat, maar je kunt je er vast iets bij voorstellen 😉

Wie kent ze niet, deze cute hapjes waarbij het lijkt alsof er een worstje (pig in dit geval..) schattig ligt te bakken in een dekentje van bladerdeeg <3. Haha, goed, het mag duidelijk zijn dat dit heel erg makkelijk is en weinig tijd kost, maar dat maakt ze niet minder smaak vol. Ik kreeg de kans niet om er zelf één te proeven, zó snel was de schaal leeg. Gelukkig weet ik uit ervaring hoe lekker deze zijn 😉

Voor 12 stuks: 4 vellen bladerdeeg – 1 zakje mini rookworstjes of 1 blik mini knakworstjes * – 2 eetlepels mosterd – 1 losgeklopt ei – broodje unox saus
*Net als de broodje-unox saus, kocht ik de mini rookworstjes bij de Xenos. Die hebben af en toe van die geinig producten. Dat leek me namelijk wel lekker smaken in dit recept. Mocht je deze niet kunnen vinden in de super of bij Xenos, dan koop je gewone mini knakworstjes; werkt ook prima!

Snijd de vellen bladerdeeg in drie lange repen en besmeer ieder reepje met mosterd. Leg daarin een mini rookworstje / mini knakworstje aan de uiterste boven of onderkant en rol op. Besmeer met ei en klaar! 😀 Herhaal dit voor de andere 11 worstjes. Je kunt er, net als ik, voor de deco nog wat sesamzaad overheen strooien. Serveer met lekker veel broodje unox-saus in een bakje (kocht ik bij Xenos). Waarschijnlijk blijft er wel wat losgeklopt ei over, gooi dit niet weg! Komt nog van pas bij de andere hapjes hieronder 🙂

Bak de pigs voor 15 minuten op 200 graden af en daarna zijn ze zo op 😉

2. Mini – pizza’s 

bdayhapjes_minipizza_1

In het kader van ‘mooi makkelijk’ gebruikte ik de rest van de bladerdeeg vellen ook. Hiervan besloot ik mini-pizza’tjes te maken. Één variant pesto/tomaat/kaas en één variant geitenkaas/walnoot/honing. Leek me lekker. En dat was het ook.

Pesto/kaas/tomaat (12 stuks): 3 vellen bladerdeeg – 2 grote handen geraspte kaas – 3 cherrytomaatjes – 2 eetlepels (verse) groene pesto

Snijd de bladerdeeg vellen in vier vierkantjes en snijd de cherrytomaten in vier plakjes. Beleg ieder plakje bladerdeeg met geraspte kaas en een plakje tomaat. Strooi er eventueel nog wat peper overheen en bestrijk de buitenkanten met je overgebleven losgeklopte ei van bovenstaand recept. Klaar! Op dit moment heb je twee keuzes. Wil je de hapjes meteen serveren? Bak ze dan af op 200 graden voor 15 minuten. Wil je ze later pas serveren? Bak ze dan nu 7 minuten af op 200 graden zodat ze een heel lichtbruin kleurtje krijgen. Bak op het moment van serveren nog zo’n 10 minuten af op 200 graden. Dan zijn ze lekker warm! Wanneer deze hapjes uit de oven komen maak je ze af met een dotje verse, groene pesto. Lekker 😀

bdayhapjes_minipizza_2

Geitenkaas/walnoot/honing (12 stuks): 3 vellen bladerdeeg – 4 schijven zachte geitenkaas van zo’n rolletje – 12 walnoten – honing

Snijd ook nu weer de vellen bladerdeeg in vier vierkantjes per vel. Verbrokkel de geitenkaas en doe in een bakje. Leg nu op ieder vierkantje een beetje geitenkaas. Druk daar een walnoot in en besprenkel met wat honing. Bereidingswijze in de oven is dezelfde als bij de variant hierboven beschreven. Lekker makkelijk 😀 Oh, tip is om na het afbakken nog een beetje extra honing over de hapjes te doen. Extra lekker!

3. Layer dip van avocado, creme fraich en salsa-saus (nacho-dip!)

Één van mijn favoriete, makkelijke dips is deze. Het meeste is kant-en-klaar gekocht, behalve de avocado. Die hoef je alleen maar te prakken en klaar! En het ziet er mega leuk uit al zeg ik het zelf. Misschien was dit hapje wel de meeste verrassende van de avond. Mensen dachten eerst huh? Maar toen ik het voordeed snapten ze het en was iedereen enthousiast. Score!

bdayhapjes_layerdip_2

Voor 2 kleine schaaltjes: 1 eetrijpe avocado – 200 ml creme fraiche – salsa- of tacosaus (dat tomatenspul) – 2 handjes geraspte kaas

Schil de avocado en prak het vruchtvlees fijn met een vork. Voeg wat peper, zout en eventueel wat citroensap toe, roer door en zet even in een apart schaaltje aan de kant. Pak een bakje en begin met een laagje creme fraiche, daarna een laag salsasaus en vervolgens maak je het af met een laag avocado en geraspte kaas.

Deze volgorde is niet leidend overigens, je ziet aan bovenstaande foto dat ik 2 verschillende volgordes hebt gebruikt. Dus doe hier lekker vrij in: staat juist leuk die verschillende schaaltjes. Je kunt ook heel goed de ingrediënten verdubbelen, grotere schaaltjes pakken (dieper) en dan hogere lagen maken. Staat nog leuker 😀

bdayhapjes_layerdip_1
De schaaltjes zijn van groen plastic gemaakt, dus vandaar het groene gloedje 😉

Serveer met je favoriete nacho-chips óf met bugels nacho cheese! Ik zag Kelly dit doen op de verjaardag en ik dacht eerst lekker autistisch: HUH? Dat hoort gewoon met nacho’s! Maar toen ik het probeerde ontdekt ik dat dit helemaal geen slecht idee was. Wat zeg ik: een top idee! Dus, thanks voor de tip Kel 😉

4. Groentes met tzatziki-dip

Je kent ze wel; de mensen die het altijd lekker vinden om te knabbelen op een stukje bleekselderij. Maar rauw vind ik dat spul zóó goor.. Dus dat kwam er niet in. Maar ik wilde deze mensen wel tegemoet komen, want van een beetje groente op tafel tijdens een verjaardag zo tussen al dat chips en nootjes geweld vind ik meer dan prima. Dus maakte ik ook nog een soort van groente hapje. Wel met dip, want hé het is en blijft een feestje 😉

Voor 3 glazen: 1 komkommer – 1 rode paprika – 1 gele paprika – tzatziki kruiden – 2 el creme fraiche – 2 el mayonaise

Pak 3 lage glazen (waterglazen doen het meestal goed) en zet ze klaar. Pak een bakje en meng hierin de creme fraiche, met de mayonaise en de tzatziki kruiden goed door elkaar. Zet even aan de kant.

Snijd de komkommer in blok-reepjes van ongeveer 10 cm lang. Haal tijdens het snijden het vochtige gedeelte weg (het binnenste met de pitjes). Was de paprika’s, verwijder de zaadjes en snijd in lange repen.

Doe in ieder glas een bodem saus en steek daarin de groenten. Wat je overhoud kan je eventueel in een bakje doen en in de koelkast zetten. Kan je later aanvullen wanneer de glaasjes leeg beginnen te raken 😉 Dit is echt zo’n altijd goed hapje die iedereen wel lekker vindt. Ik heb er helaas geen foto meer van gemaakt; te druk met andere hapjes serveren. Maar lekker was het wel!

Soh! Dat was mijn hapjes inspiratie: welke lijkt jou het lekkerste? En misschien heb jij ook wel ideeën voor creatieve, maar simpele verjaardagshapjes? Laat het hieronder weten 😀

Let’s get social!
Volg Elsschrijft ook op Facebook of instagram. Vind ik gezellig 🙂

Wil je samenwerken? Bezoek dan het kopje ‘Contact’ op deze website!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s