Hee hallo daar!

Een tijdje geleden onderging ik een tandvlees transplantatie en van de operatie zelf zal ik je de details besparen.. Het had in ieder geval iets te maken met een stuk wat uit mijn gehemelte gehaald werd en onderin bij mijn snijtanden weer ingezet werd…

Mijn volledige herstel heeft even geduurd en het was meer dan onprettig. Ik kreeg namelijk vochtophopingen (wondvocht) bij mijn gehemelte en daardoor was eten niet alleen gênant (het zag er niet uit dat ik alles met een lepel of vork naar de rechter bovenhoek van mijn mond probeerde te schuiven), maar ook vrij pijnlijk. Dus ik heb vooral vloeibaar gegeten. En man: eerder begreep ik de mensen met sapjes-diëten al niet, maar nu NOG minder. Jezus, vanaf moment één miste ik kauwen op iets. Of gewoon een lekkere grote hap kon nemen zonder me te druk te maken over de wonden, de hechtingen, infecties of andere shit.

Afin, het voordeel bij het nadeel bij dit hele verhaal is dat ik meer smoothie-inspiratie heb opgedaan dan ooit te voren. Ik ben namelijke helemaal niet zo’n smoothiefan en eet liever mijn ontbijt dan dat ik hem drink, maargoed ik kon even niet anders. En extra voordeel is dat ik deze inspiratie nu met jullie kan delen. Want ze zijn niet alleen lekker als je niet (goed) kunt eten: als ontbijt, bij je lunch of tussendoortje zijn ze prima te nuttigen! Klaar voor de recepten? Komt ‘ie!

Note: Alle recepten zijn voor 1 smoothie, dus verdubbel lekker de ingrediënten als je er meer wilt 🙂

  1. Smoothie met rood fruitsmoothie_1

    Doe 2 grote handen diepvries rood fruit met 150 gram kwark en scheut scheutje water en een scheutje frambozensiroop of honing in een blender en meng tot het glad is. Voeg nog een scheutje extra water toe als je de smoothie nog wat dunner wilt, zodat het makkelijker te drinken is door een rietje.

  2.  Groene smoothie 

smoothie_2

Meng 2 grote handen spinazie, 1 banaan, 1 geschilde peer en 1 kiwi gold (geschild en in blokjes) met 150 ml yoghurt en scheutje water in de blender. Dit lijkt makkelijk, maar die spinaziebladeren in de blender zijn toch een dingetje heb ik gemerkt. Het werkt het beste als je eerst de spinazie fijn maalt (af en toe met een vork door roeren) en vervolgens de rest van de ingrediënten toevoegt. Het werkt nog beter met een staafmixer ben ik later achter gekomen. Mix tot alles vermalen en goed door elkaar is gemengd.

3. Koffie smoothie

Hier heb ik helaas geen foto van gemaakt (kon iets met mijn staat van zijn op dat moment te maken hebben 😉 ), maar hij ziet er een beetje donkerbruin als een soort van chocoladeijs uit <3.

Voor deze smoothie heb je óf altijd een zakje met plakjes bevroren banaan in je vriezer nodig (klinkt gek, maar is echt een aanrader, want dat maakt iedere smoothie romiger, zonder dat je ijs of kwark nodig hebt), óf wat meer voorbereidingstijd. Doe bijvoorbeeld een zakje met plakjes bevroren banaan een avond van te voren in de vriezer. Vries er dan gelijk wat meer in; dan heb je een voorraadje 🙂 Snijd de banaan dus eerst in plakjes, doe ze in een diepvrieszakje en vries ze in.

Voor 1 smoothie heb je nodig: plakjes van 1 bevroren banaan – 1 kopje espresso –  gecrushed ijs van 3 blokjes – 2 eetlepels 100% pindakaas

Mix alles in de blender tot het weer glad en zacht is 🙂 Komt wel veel herhaling in zo, niet? 😉 Dit is een smoothie waar je echt van moet houden, maar ben je een coffeelover zoals ik, dan zal deze je zeker bevallen (ik gooide er zelfs een extra kopje espresso in<3)

4. Oranje smoothie

smoothie_3

Doe een grote hand bevroren mango blokjes, bevroren passievrucht stukjes *, en 200 ml sinaasappelsap in de blender. Mixen maar en klaar :D!

* De appie verkoopt echt mega veel soorten bevroren groenten en fruit; van avocado tot dus passievrucht blokjes 😉

5. Smoothiebowl met Kefir

smoothie_4

Doe de bevroren plakjes van 1 banaan, samen met 1 hand bevroren rood fruit, 150 ml kefir en een scheutje water in de blender. Mix het door elkaar en voeg nog wat extra kefir toe als het geheel nog wat vloeibaarder, maar romiger mag. Kefir is een soort zurige yoghurt drank (ik had dit keer de smaak met blauwe bes van Arla) waardoor deze smoothie een lekker fris tintje krijgt en luchtig van smaak is. Past perfect bij het zoetige en romige van de bevroren banaan en met het rode fruit. MJAM, deze bowl was echt mijn favoriet en dat had ik in het begin niet gedacht, omdat ik de kefir ‘los’ te zuur vond smaken. Maar zo dus goed te doen. Deze ga ik zeker vaker maken, ook als ik niet persé vloeibaar hoef te eten ;). En nog een tip: deze bowl kan je heel leuk op pimpen met wat extra fruit, granola, noten o.i.d. Dat kan ik natuurlijk (of beter gezegd, mijn mond) niet aan, maar dat maakt het wel extra vullend. En voor de hipsters onder ons leuk voor instagram 😉

Welke van deze smoothies lijkt jouw het lekkerste? Of heb je nog een mega goed smoothie recept voor mij? Laat het hieronder weten 😀

Let’s get social!
Wil je meer van mijn sociale activiteit zien? Volg Elsschrijft dan op Facebook of instagram. Vind ik gezellig 🙂

Wil je samenwerken? Bezoek dan het kopje ‘Contact’ op deze website!

Een reactie op “5x lekkere smoothies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s