Hallo allemaal!

Een paar jaar geleden, toen de V&D nog in Nederland zat en daarbij de La Place ging ik daar regelmatig een broodje scoren. Ik kwam er waarschijnlijk vaker voor de La Place dan voor de V&D.. Ik was vooral erg blij met het panini gedeelte, waar je je broodjes en sapjes to go kon afhalen. Daar had ik namelijk één favoriet: de panini met rivierkreeftjessalade en mango. God-de-lijk. Je begrijpt dat ik het dus een totale deceptie vond dat de V&D verdween (en daarmee dus die La Place – panini shop). Tegenwoordig zitten er hier weer twee La Place restaurants, maar die panini shop is nooit meer terug gekomen. Bummer. Ik mis dat broodje nog dagelijks.

In ieder geval: die rivierkreeftjes salade was een soort van inspiratie voor dit recept. Ik zeg een soort van, want helemaal was het dat natuurlijk niet. Of nouja, omdat je waarschijnlijk de titel met ‘Sushi bowl’ hebt gelezen denk jij: ‘Waar gaat dit verhaal in godsnaam heen Els?’. Terecht. Laat ik tot de kern komen.

Ik had wat random dingen in huis en de avond ervoor bedacht ik me dat ik daar morgen echt wel mee moest gaan koken. And so I did. Al een tijdje had ik zin om weer een sushi bowl en met avocado, komkommer, en edamame moest dat wel gaan lukken. Die laatste heb ik overigens altijd in een grote zak in de vriezer. Gekocht bij de toko, ideaal. Toen ik een bakje garnalensalade van een vriendin kreeg die op vakantie ging (moest op) bedacht ik me dat dit wel eens heel goed zou kunnen gaan smaken. En toen er ook nog een mango in de bonus was.. Nou je begrijpt. Mijn brein las: RIVIERKREEFTJESSALADE. En de rest geschiedde in dit recept. Lees je mee?

sushibowl_garnalen_2

Voor 1 persoon: 1 kopje pandanrijst * – 1 scheut rijstazijn – halve eetrijpe avocado – halve mango – 5 cm komkommer – 2 handjes edamame – 3 eetlepels garnalensalade
* je kunt ook sushirijst gebruiken, maar ik vind pandan in dit geval net wat makkelijker te bereiden en is net zo kleverig als sushirijst dus past perfect.

Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Na 10 minuten koken zou de rijst gaar moeten zijn. Draai het vuur uit, giet de rijst af en roer de scheut rijstazijn er doorheen. Laat nog 10 minuten met de deksel op de pan staan.

Wanneer de rijst nog aan het koken is kan jij alle overige ingrediënten, behalve de edamame en de garnalensalade (duh..) in blokjes snijden. Snijd ze zo grof of fijn als jij dat lekker vindt.

Rijst met azijn klaar en lekker kleverig? Mooi! Doe de rijst in een kom, en maak op met de mango, avocado, komkommer en edamame. Schep er ook 3 eetlepels garnalensalade bij en serveer met sojasaus.

sushibowl_garnalen_1

Klaar! Makkelijk toch? En heel erg lekker. Niet zo goed als de rivierkreeftjessalade, want tja, ik gebruikte van die skere salade met mini Hollandse garnaal stukjes ofzo, maar toch. Het zachte van de mayo combineerde heel lekker met de rijst en mango, de avocado maakt het extra romig en de komkommer gaf de bite. Perfect! De sojasaus heb ik vooral over de edamame en de rijst gegoten en dat was een uitstekende keuze. Ja, ik was blij met deze maaltijd! Lijkt het jou ook wat?

Let’s get social!
Volg Elsschrijft ook op Facebook of Instagram (@elsschrijft). Vind ik gezellig 🙂

Wil je samenwerken? Bezoek dan het kopje ‘Contact’ op deze website!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s