Hallo daar! Laatst liep ik door de supermarkt en zag ik halloumi liggen. Denk jij nu ‘Uh.. halloumi?…’? Halloumi is een soort kaas die qua uiterlijk en structuur lijkt op  feta. Door zijn stevigheid leent het zich perfect om te grillen. En qua smaak.. ik hou ervan! Het is zoutig, maar niet té door de romigheid. Dat romige krijgt de halloumi doordat je het grillt. De binnenkant wordt dan zacht en dat is echt heel erg lekker. Je vindt het gewoon in de supermarkt bij de mozzarella. Ik kocht het bij de Lidl, maar weet dat je het ook bij de AH kunt krijgen.

Ik leerde halloumi kennen toen ik voor het eerst at bij Mazza (lees het artikel met mijn ervaring hier) en die eerste ontmoeting was meteen goed. Je weet hoe dat gaat met ontmoetingen; de eerste indrukt telt en bij halloumi was mijn eerste indruk zo positief dat ik wist dat wij elkaar vaker zouden gaan ontmoeten 😉

Goed, nu je weet wat halloumi is en hoe ik erover denk neem ik je mee in dit recept. Het is een soort pizza en door de combi met hummus en gegrilde aubergine, plus de toevoeging van iets zoets (granaatappelpitjes in dit geval) en het zoutige van de halloumi, vind ik dit recept fantastisch. En het allerfijnste? Het is super simpel en snel klaar! Ben je benieuwd hoe je dit maakt? Lees dan met me mee!

flatbread_2

Nodig voor 1 persoon: 1 flat bread * – halve halloumi kaas – halve zoete puntpaprika – 5 cm aubergine – 2 volle eetlepels hummus naturel – handje granaatappelpitjes
* je kunt dit kopen bij de appie (vers afgebakken of zelf nog af te bakken), maar ik kocht het bij de Turkse supermarkt bij mij om de hoek.

Allereerst begin je met het grillen van je groente. Snijd de zoete puntpaprika in lange plakken (en dus niet in ringen) en de aubergine in plakjes (cirkels). Pak je grillijzer of grill pan, bestrijk met flink wat olijfolie en grill eerst de aubergine: per kant zo’n 3 minuten. Leg ze even aan de kant (op een snijplank, bordje o.i.d.) en grill daarna de paprika. Deze heeft iets langer nodig (afhankelijk natuurlijk van hoe hoog je je grillijzer of het vuur onder je grillpan zet; mijn skere grillijzer heeft geen stand die ik in kan stellen: bepaald ie lekker zelf ;)), ik grillde voor zo’n 4 minuten per kant.

Hierna kan je de halloumi gaan grillen. Dit kan ook gewoon onder je grillijzer of onder of in je pan. Snijd daarvoor eerst de halloumi in reepjes van 1,5 cm en leg ze daarna onder/in de grill. Ik weet niet meer voor hoe lang ik dit deed (….), maar wanneer de halloumi bruin begin te kleuren is ‘ie zacht van binnen en zo wil je hem hebben. Dus haal de plakjes dan onder de grill vandaan.

Besmeer 1 flat bread met de hummus, leg daarop de gegrilde groenten en vervolgens de halloumi. Top af met de granaatappelpitjes en voilá! Klaar is je ‘pizza’ van flat bread met halloumi.

flatbread_3

Let’s get social!
Volg Elsschrijft ook op Facebook of Instagram (@elsschrijft). Vind ik gezellig 🙂

Wil je samenwerken? Bezoek dan het kopje ‘Contact’ op deze website!

Een reactie op “Flatbread pizza met hummus, gegrilde aubergine & paprika en halloumi met granaatappelpitjes <3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s