Waarom deze maaltijd Grieks is? Geen idee. Als ik iets met feta en olijven maak, vind ik het snel al Grieks klinken en ógen. En zeg nou eerlijk; ze zien er te schattig uit toch? Deze kleine pizza’tjes? Ik denk dat ze het ook heel goed zullen doen op een feestje. Of tijdens een tapas avondje met vriendinnen. Niet geheel Spaans, maar who cares. Het gaat om het eten en de gezelligheid 😉

Ik at deze pizza’s als avondeten met een salade erbij. In eerste instantie at ik vier stuks (er pasten er maar 3 op het bord, vandaar 3 op de foto) en ik was er nog niet helemaal over uit of ik op dat moment vol genoeg was.. Dus ik maakte er nog 1 bij. Toen zat ik wel vol. Eigenlijk zijn dat dus 3 belegde pita broodjes dus het valt wel weer mee.. Nou goed! Kijk even hoe grote eter jij bent en pas daar je hoeveelheden op aan. Dit recept is in ieder geval gebaseerd op 4 pizza’tjes!

Per persoon heb je nodig: 2 pita broodjes * – 1/3e blok feta – 4 eetlepels tomato fritto – stuk of 10 (?) groene olijven – stuk of 10 zwarte olijven – halve rode puntpaprika
* Ik kocht bij de Lidl gekruide pitabroodjes, maar je kunt ook naturel gebruiken. Ik proefde het gekruide aan deze variant in ieder geval niet echt terug..

griekse_minipizza_2

Verwarm je oven voor op 180 graden. Snijd de pitabroodjes open en haal de helften van elkaar af. Leg op iedere helft een lepel tomatensaus en smeer deze uit over de hele helft. Snijd de paprika in stukken, de olijven in plakjes en beleg hiermee de helften. Verbrokkel daarna de feta hierboven en klaar is kees! Bak ze in de oven af voor zo’n 10 minuten en eet smakelijk!

Vet makkelijk, vet lekker en super snel klaar. Echt een fijn maaltje voor in de zomer. Tijdens het uitschrijven besef ik mij btw dat rode ui ook nog wel lekker was geweest hierop dus pak die kans 😉 ! Misschien overbodig om nog even te benoemen, maar je kunt dus prima variëren met de ingrediënten. Denk aan salami, parmaham, rucola, champignons, tonijn, 3 soorten kaas.. Ze zijn dan niet Grieks meer, maar zeker net zo lekker!

griekse_minipizza_1

Let’s get social!
Volg Elsschrijft ook op Facebook of Instagram (@elsschrijft). Vind ik gezellig 🙂

Wil je samenwerken? Bezoek dan het kopje ‘Contact’ op deze website!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s